pühapäev, 14. aprill 2013

Üks näide Mikseri arvamuse kohta

Ohoo! Leidsin Mikseri arvamuse.

Delfist nähtub, et ta on öelnud "Kolmereaudses" Mihkel Rauale:

„Ma arvan, et Keskerakonna ainuvõimu murdmine Tallinnas on kõigi tallinlaste huvides ja selle nimel tasub töötada".

No aga see ei ole ju mingi arvamus, ütles Inno põlglikult. 

Tuleb tunnistada, et ma nõustun. Iga inimene, kel ei vilista ajukäärude vahel tuul, näeb, et Tallinn ägab ja lõpuks sureb Keskerakonna valitsemise all. Käisime eile üle hulga aja Tallinnas. Millised augud! Nagu oleks sattunud vene külla, mitte Euroopa Liidu pealinna. Samas oleks nii lihtne need augud ära lappida. Tuleks lihtsalt Tallinna TV kinni panna ja juntsud lahti lasta. Kõik need siskad ja derjuginad. Seega ei saa pidada arvamuseks seda, kui keegi ütleb välja selle, mida kõik niikuinii teavad. Et lehm annab piima või et vares ei ole laulind.

Veel üks näide Mikseri mitte-arvamusest samast uudisest:

Mihkel Raud: Te saate ometi aru, et Ossinovski raha on natuke keerulisem, kui need teised rahad. Kas te selle peale olete mõelnud, et äkki tasuks sellest rahast nende valijate säilitamiseks, kes teil praegu on, ühel hetkel ikkagi loobuda?

Sven Mikser: Vaadake, hästi palju räägitakse Vene rahast. Ja kindlasti, kui raha saamiseks valimiskampaania rahastamiseks pöördutakse Vene poolriiklike struktuuride poole, nagu me siin minevikus oleme näinud, siis see on äärmiselt ohtlik. Aga nüüd kui me räägime Eesti kodanikest, ettevõtjatest, kes toetavad Eesti erakondi, siis kui me ütleme, et ühe Eesti ettevõtja nimi on Kask, Kuusk või midagi taolist, tema teenib oma miljonid Valgevenes ja Ukrainas – ja see on Eesti raha. Teise Eesti kodanikust ettevõtja nimi on näiteks Ossinovski ja tema raha on Vene raha, sest tema nimi on Vene nimi - ma arvan, et niimoodi ei saa me sellele probleemile läheneda.

Irja kommentaar: Appppiiii!!!!

1 kommentaar:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kus on Tartu Ekspressi ajakirjaniku mõistus?

Mihkel Lees

https://www.facebook.com/mihkel.lees

Ma tahtsin selle postituse juba hommikul Tallinnasse sõites kirjutada. Aga siis hingasin kolm korda sisse ja välja ning läksin austusest MTÜ Iseseisev Elu äärmiselt tänuväärse tegevuse (Tartu Toidupanga koordineerimine) töiste asjade juurde. Aga päev otsa on kripeldanud.

Toidupanga töötajad on ülekoormatud ja teevad tööd suuresti vabatahtlikult. On üksikuid abivajaid, kes on tänamatud (sellest rääkis tänases Vikerhommikus ka MTÜ Iseseisva Elu esinaine Maire Koppel). Kindlasti võib pidev pinge ja vahetevahel saadavad negatiivsed emotsioonid hinge täis ajada. Aga...

Kus on Tartu Ekspressi ajakirjaniku mõistus, empaatiavõime või elementaarne arusaam inimväärikuse hoidmisest, kui ta lubab endale artiklis kirjutada:

"Harvad ei ole ka seigad, kus toidupaki kätte saanud näljahädalised nina kirtsutavad, kuna abipakist puudub mõni meelistoode. Sellistel juhtudel peaks abisaaja tegijate sõnul endale meenutama, et toidupank jagab toitu vaid oma ettevõtlikkuse tõttu ning tasuta pidulaud ei ole iga vaesuses vireleva matsi sünniõigus."

"Vaesuses vireleva matsi sünniõigus"??

Huvitav, kuidas tunnevad ennast selle artikli valguses abistatavad rohkem kui 1000 inimest kuus? Huvitav, kuidas tunnevad ennast inimesed, kellel ei ole muud võimalust, kui toidupangast abi otsida?

Olgu - torge oli eelkõige mõeldud pirtsutajate kohta, aga haavas kindlasti paljusid, kes peavad toidupangast abi otsima. Sedasi ei tohiks inimväärikust jalgade alla tallata




http://www.tartuekspress.eu/?page=1&id=1443