reede, 31. mai 2013

R-mees Korobeinik kontrollib EASis raha jagamist iseenda firmale

Väljavõte .ee Bubble veebist.

Äsja tuli uudis selle kohta, et Euroopa Komisjon kaebas Eesti valitsuse kohtusse, kuna Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on üheaegselt nii teleturu järelevaataja kui vastavat teenust pakkuva AS Levira omanik. Euroopas sellist huvide konflikti ja korraga kahe tooli peal istumist ei sallita, mistõttu on kohtuasi täiesti loomulik asjade käik.

Eestis seevastu, kus kehtib veel vana sovjeediaegne kultuur ning ühiskonnas on juhtivatel kohtadel endised tippkommunistid, peetakse korraga kahe tooli peal istumist täiesti loomulikuks ja isegi soovitavaks. Võtame näiteks sellise ettevõtte nagu GameFounders OÜ, mille osanik ja nõukogu liige on Andrei Korobeinik, kes on omakorda GameFounders'ile raha jaganud EASi järelvalvenõukogu liige. Seejuures, nagu kirjutab Eesti tehnoloogia-maailma telgitaguseid paljastav sait .ee Bubble, on EAS eraldanud firmale GameFounders suisa 700 tuhat eurot. Pole paha, ütleks selle peale tuntud avaliku raha investeerimise guru Villu Reiljan. Olgu öeldud, et Korobeinik on Eestit valitseva Reformierakonna  liige ning GameFounders'is tegutseb veel teinegi sama partei mees Sven Illing.

Iseküsimus on, kuidas sattus IT-mees, nn patsiga poiss Korobeinik üldse Reformierakonda? Äsjaste Reformierakonna-siseste e-valimiste võltsimise lugude taustal võib seda ainult oletada.

Kommentaare ei ole: