neljapäev, 5. september 2013

Eesti on end välispoliitiliselt nurka värvinud

Eestil lõppes 20 aastat USAle ennastunustavat persepugemist sellega, et USA president ei täinud isegi Eestis peatuda enne siit paarisaja kilomeetri kaugusel asuva Peterburi külastust. Paremat "tunnustust" Eesti välispoliitikale annab otsida.

Aga pole ka ime. Maailmas teevad ilma sillaehitajad, Eesti on suutnud kõik sillad ära põletada. Hale.

Kui tuua paralleele tavaeluga, siis Eesti on koolipoiss, kel pole mitte ühtegi sõpra. Kurvaks teeb see, et laias laastus samas olukorras oli Eesti omadega enne teist ilmasõda. Seda, mis edasi sai, ei taha meenutadagi.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lisada võib ka seda kui juba koolipoistele jutt läks siis ka kõige lollimal ja mannetumal koolipoisil on mingi mõtlemine.Eestil aga poliitika ja välispoliitika puudub täielikult.Kui just käskude täitmist ja pugemist saab poliitikakas nimetada.Sellised "riigikesed" on olnud ja on edaspidi suures poliitikas vahetusrahaks.Kahju,et esimesest wabariigist pole mitte kui midagi õpitud ja jäädaksegi rehade otsa astuma.Mitmed tippärimehed on arvanud,et ka siin võib kuumaks minna ja parem varakult lahkuda..kas või Canadasse.Kas eestlane on lollim kui teised?Ju vist on,vähemalt meite kodukootud peldikeliit.

Anonüümne ütles ...

samas inimesena oled küll sina inno vähemalt Eestis parim näide sellest, kuidas ennast lootusetult nurka värvida, nii et sa kõigist sõpradest lahti saad.

Anonüümne ütles ...

Millist poliitikat oleksid Sina ajanud, et säilitada 100% sõltumatus idast ja läänest? Seda olukorras, kus ida on siinsamas, olles samas energiatarnija ja sõjaline suurvõim (vähemalt väikeste naabrite jaoks).

Inno ütles ...

Mina oleks talitanud nagu Soome- olnud sillaks ida ja lääne vahel, nö kasulik mõlemale poolele. Soome on sellega väga hästi hakkama saanud ja olnud edukas, Eestil on selleks olemas kohati paremad eeldused kui Soomel.

Anonüümne ütles ...

Isegi eeldades, et Soome on kõik õigesti teinud, on Vene ikkagi Soomet kottinud puidutollide, riigikaitse teemaliste sõnavõttude, perekonnaõiguse jms-ga. Mina leian, et Venega võib ajada ükskõik kui "pragmaatilist" poliitikat, vastaspool seda arvesse ei võta. Soome ainuke seljatagune on kaitsetahe/kaitsevõime, mida Eestil väikese postsovetliku riigina pole. Seega on NATO ainuke võimalus, tahame seda või mitte. Loomulikult on see Venele pikema aja plaane arvestades pinnuks silmas - nagu meie iseseisvus üldse.

Anonüümne ütles ...

Aastal 39. oli Soomel täpselt 3,9 korda suurem rahvastik ja peaaegu 10 korda suurem (veetõketest läbistatud) territoorium. Sellise algapositsiooni juures oleks ka meie kaitseväe juhtkond mõeldud ennekõike venkude perse saatmisele.

Anonüümne ütles ...

Soomlased on ehitanud üles heaoluriigi venelastega kaubeldes ja venelaste rapsimine andestatakse, sest Sampo töötab ikkagi edasi...