neljapäev, 3. oktoober 2013

Welcome to hullabaloola land - Tallinna TV!

Vaatame siin Innoga Tallinna TVd. Õhtune aeg, väljas on juba pime. Enesetunne pole just kiita - väike külmetus - ja mõelda ei viitsi. Sellistel puhkudel on alati hea Tallinna TVd vaadata, sest väsinud aju lööb sellise ajulageduse peale mõnusalt nurru.

Mis oli siis tänase TÄNA uudistesaate peamine teema? Aga see, kuidas - noortekogu tegelane? - Jaanus Riibe viis Tallinna linnapeakandidaat Eerik Krossile valge hullusärgi, millele oli mustade tähtedega peale kirjutatud: EERIK-NIILES KROSS. Jube naljakas - nii Riibe siiras usk oma ettevõtmisse kui Krossi kõrval seisnud mehe (tema abi?) pahameel. Kuid mitte see polnud kõige naljakam. Kõige naljakam oli see, et Krossi kõrval seisis kohmetunud olekuga male suurmeister ja Putini kriitik Garri Kasparov, kelle kohta Tallinna TV ei lausunud sõnagi. Uudis ei olnud mitte see, et Kasparov käis Tallinnas, vaid see, et Riibe viis Krossile hullusärgi. Eks ta ole!

Pärast uudistesaadet söötsime oma väsinud ajudele Linnapea tundi, kus Savisaar esines oma tuntud headuses, kiites ennast ja kirudes kõiki teisi. Innole meenus, et kui Savisaar veel peaminister oli, siis tal oli raadios selline saade nagu "Peaministri tund" ja see oli üks igavamaid saateid üleüldse. Mulle turgatas aga pähe mõte, et Savisaar on ehtne eneseimetleja - nagu Narkissos, kes istus tiigi kaldal ja imetles oma peegelpilti, mis sai talle ka hukatuslikuks.

Kui palju huvitavam oleks Tallinna TV, kui seal antaks sõna ka Savisaare poolt vihatud Eerik Krossile. Oleks ju olnud väga huvitav kuulda, mida Kross kostis selle peale, et talle hullusärk viidi. Kuid millegipärast ei võetud temalt selle kohta kommentaari ja ka tema seltsimehe sõnad Riibele polnud kuuldavad.

Miks Savisaar siis teisi säravaid isiksusi (Krossi kohta võib palju arvata, aga igav mees ta kindlasti pole!) eetrisse ei lase? Küllap samal põhjusel, miks säravad isiksused Keskerakonnas kunagi kuigi kaugele ei jõua, miks nad puksitakse kõrvale niipea, kui nad oma säraga Savisaart varjutama hakkavad. Savisaar lihtsalt tahab olla ise a ja o, pruut igas pulmas ja kadunuke igal matusel. Ta naudib oma häälekõla ja enda kujutist fotodel ja tele-ekraanil. Ma arvan, et Eestis ei ole teist sellist poliitikut, kes iseennast nii palju armastaks kui Edgar Savisaar (Ansip mingil määral ilmselt ka, aga ka teda ületab Savisaar mäekõrguselt).

Muidugi, kõrge enesehinnang on teatavas mõttes hea. See aitab elus kõrgeid sihte seada ja oma unistusi täide viia. Kuid kui sellega üle pingutada, siis muutub positiivne enesearmastus haiglaseks enesearmastuseks. Inimene hakkab end pidama kõikvõimsaks, jumala sarnaseks ja kaotab reaalsustaju, luues päris maailma kõrvale paralleelmaailma, kus kõik on tema tahtmise järgi ja õige.

Savisaarel on oma paralleelmaailma loomine õnnestunud tänu sellele, et tal on Tallinnas ainuvõim ja igal ajal leidub piisavalt palju rumalaid ja ahneid inimesi, kes on nõus positsiooni eest ükskõik milliseid hullusi korda saatma. Iga kainelt mõtlev inimene saab ju aru, et hullusärki ei ole vaja mitte Eerik Krossile, vaid sellele inimesele, kes leidis, et Krossile hullusärgi viimine on hea idee. Normaalselt mõtlev inimene oleks teinud Krossiga intervjuu, kuna Tallinna TV ei tohiks olla Keskerakonna hääletoru, vaid andma võrdselt ja õiglaselt sõna kõikidele linnapeakandidaatidele.

Kindlasti passiks hullusärk rohkem Tallinna TV juhile Toomas Lepale kui Krossile. Samas, Lepp on vaid Savisaare käsutäitja, nagu kõik, kes Keskerakonnas kuskile jõudnud. Seega oleks täpsem öelda, et hullusärk sobiks kõige paremini Savisaare enda selga. Tema mustvalge maailmakäsitlus ja haiglaslik eneseimetlus on ju tõtt-öelda kah natuke kreisi.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nali on veel selles et tallinna tv peaks olema tallinna linna tv aga ei ole ju! tallinna tv käigus hoidmiseks on ette nähtud piisavalt raha et teha poliitilisi saateid ja kõik

Anonüümne ütles ...

Irja,joo suhkruvett,aitab hüsteeria puhul!

Inno ütles ...

Tallinna TV on nagu Kruuda meediaäri: kulutatakse hullult raha, aga oleks et siis vähemalt midagigi korralikku tehtaks.

Anonüümne ütles ...

Kui mõelda ei viitsi,ei jäägi muud üle,kui irl-reformiga kaasa klähvida,ohutu ja mugav.Kui tuul pöördub,pöörab tuulelipp alati õiges suunas.Madal tase.
P.s.Tallinna TV-s on siiski päris vaadatavaid saateid ja filme,aga eks sibi otsib ikka sitta!

Inno ütles ...

Tõsi, sellist huumorit nagu see pooltund linnapeaga või mis seal on pole küll üheski teises kanalis.

Anonüümne ütles ...

Praegu võib igalt eestikeelselt kanalilt näha kloune iiveldamiseni.Isegi Kristen-poju on jälle välja ilmunud.On ikka magus see pirukas.Aga mis teha,elu tahab elamist.

Anonüümne ütles ...

Inno,Tallinna-Tv paistab sinu lemmikkanal olevat! Suurepärane!!