teisipäev, 11. november 2014

Inno ja Irja lahendavad Savisaare mõistatuse

Ma ei ole siiani aru saanud, MIKS SAVISAAR NIMETAB ISEENNAST SAVISAAREKS? Ehk siis räägib endast kolmandas isikus. Ma tahaks, et keegi selle mulle lahti seletaks.

Küsisin ka Inno arvamust.

Inno: noh, see võib tulla sellest, et Savisaar peab iseendaga dialoogi.

Irja: no aga iseendaga peavad teatavasti dialoogi skisofreenikud!

Inno: ma ütleks selle peale, et ei kommentaari. Kuid võib öelda, et teatud tunnuseid Savisaare käitumises esineb…

Irja: ta nagu räägiks kellestki teisest. Kellestki Savisaarest.

Inno: jah. Siit tuleb välja, et Savisaarega on ka valesti suheldud. Kui temalt küsiti, et kas teie lindistasite, siis ta ju ei valetanud, kui ütles, et tema ei lindistanud. Lindistas Savisaar. Ja siit võib ka aru saada, miks Vilja lindistamise enda peale võttis. Ta kartis, et sealt võib välja tulla midagi valgustkartvat. Võib ka öelda, et kõrvaltvaataja jaoks sarnaneb Savisaare olukord situatsiooniga filmist "Hukkunud alpinisti hotell", kus üks peategelane Hinkus ütles, et tema tuli temale vastu. Ehk siis eksisteerib kaks Savisaart! See ei pruugi olla üks ja seesama isik. Eksisteerib veel üks Edgar Savisaar. Savisaar ilmselt aeg-ajalt viitabki sellele teisele Savisaarele. Nüüd on küsimus selles, kas see teine Savisaar eksisteerib ainult Edgari peas või kas ka keskerakondlaste ja laiema üldsuse jaoks eksisteerib kaks Savisaart. Selle kindlaks tegemiseks on loodud spetsiaalsed asutused…

Irja: psühhoneuroloogiahaiglad?

Inno: just.

Irja: ja samas jääb ju alati võimalus, et Edgar Savisaar võib rääkida mitmest Savisaarest. Isegi kolmest või neljast.

Inno: jah! Ja kui ajakirjanik pöördub Edgar Savisaare poole sõnaga "teie", siis ei pruugi Edgar kohe aru saada, millise Edgar Savisaarega on tegemist.

Irja: aga mis sa välja pakud, kuidas seda olukorda lahendada? Mida ajakirjanikele soovitada, et nad saaksid võimalikult tõepärase artikli? Sina kui ajakirjanik?

Inno: tõepoolest; kui ma nüüd tagantjärele mõtlen, siis mulle tundus ka vahel, et minuga ei suhelnud üks ja seesama isik. Seal võib vabalt olla see, et Edgar ei kontrolligi enam mängu. Seal võivad mängu kontrollida täiesti kõrvalised isikud, kes ei ole üldse meie päikesesüsteemist. Seetõttu tuleb Edgariga suheldes olla hästi tähelepanelik ja hästi ettevaatlik. Ka Vilja võis sattuda segadusse seepärast, et ta võis olla abielus mitme isikuga korraga. Siin ongi laiem filosoofiline dialemma. Et kas on võimalik selline asi, et kui need teised savisaared olid olemas Edgari peas, siis kas nad olid tajutavad ka laiema üldsuse jaoks. Ja sealt edasi - kui need teised edgarid on kusagilt mujalt manipuleeritavad kusagilt mujalt, siis kas seeläbi on manipuleeritav ka laiem üldsus? Et kasutatase lihtsalt ära Edgari keha mingitel muudel eesmärkidel.

Irja: ja siis veel see aspekt, et kui valid Savisaart, siis millist Savisaart valid?

Inno: just! Manipulatsioonile viitab ka see, et see Edgari keha muudab kahtlaselt tihti oma arvamusi. Ja põhjus, miks Edgar end valimisstuudios nii halvasti tundis, võib peituda selles, et seal kehas on peidus päris Edgar, kes tahab meeleheitlikult välja pääseda ja oma keha üle uuesti kontrolli saavutada. Minu meelest võiks Edgari anda uurida Tunne Kelamile või Igor Volkele. Siit võib tulla väga huvitavaid leide veel.

Irja: või siis on venelased teda kuidagi programmeerinud…

Inno: jaa-jaa, ta on ju käinud nii sagedasti Moskvas. Me ei tea ju, kas see on üldse seesama Edgar. Igal juhul on siin küsimusi rohkem kui vastuseid.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kurat,täiskuu ikka ruulib täiega,no see on juba paarisparanoia!

E-poe tegemine ütles ...

Väga tore blogi :)