laupäev, 8. november 2014

Kohvri vangipõlve pikenemine Paeti süü?

Legendaarne viinanina Igor Gräzin ütles ju tegelikult õigesti - väga hea, et Paet Brüsselisse läheb, kuna mentaalselt ebastabiilne välisminister on Eesti riigile praegust julgeoleku olukorda arvestades väga ohtlik. Tõepoolest! Näiteks kui peaks röövitama veel mõni Eesti kaitsepolitseinik, siis on väga halb, kui tema kättesaamisega tegeleb inimene, kes mõtleb täna nii ja homme naa. Võib-olla sitsib ka Eston Kohver siiamaani Lefortovo vanglas just Paeti ebakindluse ja otsustamatuse tõttu? Kuna ta lihtsalt ei suuda otsustada, milline oleks selle juhtumi puhul kõige parem lahendus. Kord tundub talle õige üks tee, teinekord jälle teine, ja kuna ta on omadega täielikku ummikusse jooksnud, siis ei saa ka meie agendi vabastamine sammu võrragi edasi liikuda. Kuna venelased ootavad, et eestlased midagi välja pakuks. Paet istub aga oma kabinetis, kratsib kukalt ja sügab kõhtu ning kaalub kord üht, kord teist ja siis jälle esimest varianti, suutmata jõuda lõplikule otsusele.

Vene pool aga tüdineb sest pikast ootamisest ära ja pikendab Kohvri vahi all pidamise tähtaega.

Õnneks on Keit Pentus-Rosimannus Paetist palju naksakam ja mina küll usun, et tema suudab vene poolega palju edukaimaid läbirääkimisi pidada. Pealegi on ta naine ja need, kes Kohvrit kinni peavad, mehed. Seega piisaks vaid Keidu isiklikust sarmist, et venelastel põlved nõrgaks läheks. Marina Kaljurand on selleks natuke liiga paks ja mammilik, et vene karu erutada. Noor ja seksikas Keit Pentus-Rosimannus on seepärast kindlasti välisministrina parem valik.

Mis puutub Jaak Jõerüüti, siis palun ärge tehke nalja. Selline karvik ei avalda muljet kellelegi ja saadetaks ilmselt venelaste poolt kiiresti pikalt. Ei, Eesti tublid kaitsepolitseinikud vajavad endale naissoost kaitsjat, kelles oleks ühendatud Jeanne D'Arc'i julgus ja Cleopatra sarm.

PS. Vasta ka küsitlusele, kes oleks sinu arvates Eestile parim välisminister, ja paku välja oma kandidaat!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Miks Pentusel nii kehvasti sobiv juuksevärv on? Nahk on ka nagu teismelisel... kas toitub kehvasti?

Inno ütles ...

See võib olla seotud reisimisega. Tipp-poliitikud sõidavad lennukiga kole palju. Lennukisõit tapab päris korralikult tervist ja rikub näonaha ning juuksed. Stjuardessidel on oma nipid, kuidas oma juukseid ja nahka hooldada, nad kasutavad mingeid spetsiaalseid tooteid, neilt peaks küsima.

Anonüümne ütles ...

Nii see on. Paet pole tühjagi teinud eestlaste jaoks. Jalgapalli vaatajad jäid Inglismaale. Süüriapoisid aitasid prantslased vabaks. Ka Kohvri abistamisega pani Paet puusse, eriti selle advokaadivalikuga alguses... Totu.