esmaspäev, 10. november 2014

Savisaar ja viin - Irja analüüs

Mind isiklikult üllatab Tallinna pühapäevase viinamüügi keelamise puhul kõige rohkem see, et Savisaar ise on suur viinanina. Mäletan näiteks 2009. aasta Hundisilmat, kus ka meil Innoga oli "au" käia ja kus Savisaar oli täis kui tinavile. Viina voolas seal ojadena ja Savisaar käis seda ise külalistele pihku pistmas, julgustades takka, et "täna õhtul joome ennast täis!". Nii sel kui järgmisel, 2010. aasta Hundisilmal olid praktiliselt kõik külalised, sealhulgas Savisaare naisnõunikud õhtu lõpuks "meeldivalt vines" ja valmis üle lõkke hüppama. Oli selge, et keskerakondlik mõtlemine lõbusat õhtut ilma viinata ette ei kujuta ja karskluse asemel pooldatakse pigem mõtteviisi: "Kus jääb kõrts seal vahele, rahvas paneb tähele".

Eks nagu suur juht ees, nõnda lambad järel. Savisaar ise ei öelnud meie paariaastase lähedase tutvuse ajal kunagi topsikesest või klaasikesest ära, see käis alati hea toidu (mis oli tema nägemuses seapraad) juurde. Ka toidu osas oli Savisaarel vankumatu seisukoht. Ta kiitis, et tal on "raudne magu", mis kannatab kõike. Eks ta mõtles sama ka viina puhul. Ja ma, muuseas, kahtlustan, et ka tema kehva tervise ja valimisstuudio saates kokku vajumise taga ei ole midagi muud kui alkoholi liigtarvitamine.

Seega ma ei saa absoluutselt aru, miks Savisaar viina peale vihane on. Pealegi on tema erakonnas mitmeid teisi topsivendi - Peeter Võsa tuleb kohe meelde (trepikojas kusemine, kamoon???), aga eks neid ole veel.

Rääkimata sellest, et igasuguse keelamise puhul tuleks enne kümme või isegi sada korda järele mõelda, kas see on ikka hea mõte. Isegi NL ei pidanud kuivale seadusele vastu, mis siis veel Tallinnast rääkida. Mina ennustan, et kui Savisaart ei võtnud Püha Jüri ega Eerik-täna IRLis-homme Reformis-Kross, siis pühapäevane alkokeeld võib ta maha tõmmata küll. Mis oleks talle paras, sest ei saa ju olla nii silmakirjalik, et ise joon nagu kaan, aga teistel ei lase juua!

On üks asi, mida ei maksa alahinnata - joodiku himu viina järele. Mul on mitmeid topsisõpradest boyfriend'e olnud, ma tean :).

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oled aga sina,Inno,üks alatu värdjas.Lähed külla,sööd,jood ja hakkad aastaid hiljem peremeest ja teisi külalisi taga rääkima.On sul praegu üldse sõpru,kes sind külla kutsuksid? No ikka jube,kui seltskonnas on sinutaoline nuhkija.

Anonüümne ütles ...

Vabandan,Inno,vaatasin,et hoopis Irja "analüüs".No mis sa vead seda Irjat igale poole kaasa,ei lase sul võtta ja pärast räägib teisi taga.

Anonüümne ütles ...

Viinaninad ongi tihti kõige kõvema häälega karskuse eest võitlejad. Pealegi ei ole Savisaarel midagi karta, kindlasti on tal baarikappi juba ammu head-paremat varutud ning see kas pühapäeval midagi müüakse või mitte, ei muuda midagi.

Anonüümne ütles ...

Vale jutt,õige viinamees ei laida kunagi teisi,samuti ei hoia alkot kodus,vaid hävitab "vaenlase" esimesel võimalusel.Keeldudega on nii,et kui ikka pea haige,tuuakse "rohi" kasvõi kuu pealt alla,no ei jää pea parandamata.See on tihti muidugi uue tsükli algus.Aga käsud - keelud siin ei aita,vaid tekitavad tekitavad tihti juurde hoopis uusi probleeme,ja uskuge,leidlikkus on napsumeestel ikka piiritu. Pealegi on inimesed kõik erinevad, ühest lähenemist siin olla ei saa.Ise hakkasin pihta 17-selt,lõpetasin,kui olin 57.Olen läbinud kõik etapid kuuajaliste tsüklite ja surrogaatideni välja,nii et tean,millest räägin.Nüüd 8 aastat kaine,muidu poleks sõna võtnud.Aga rõhutan,otsuse peab tegema iga mees(või naine)ise,ilma mingi sunduseta,siis on võimalus! Tervisenapsi võtan seltskonnas ikka ära,mitte rohkem,aga kordan:kõik inimesed on erinevad.