esmaspäev, 2. märts 2015

Inno ja Irja kommentaar valimistulemustele

Irja: Noh, mis kostad? Sinu Vabaerakond sai sisse ja pääseb vist ka valitsusse??

Inno: Ma olen väga rahul. Minu meelest näitab see seda, et eesti rahvas ajas selja sirgu. Ja tegelikult toimus vasakpööre. Sest majanduslikus mõttes paremerakonnad on ju Reformierakond ja IRL ning need jäid ju vähemusse.

Irja: Samas Savisaar oli ka tubli.

Inno: Jah, Keskerakond oli ainus, kes ei kaotanud valijaid. Ta tegi väga hea tulemuse vaatamata hirmutamisele. Ja kaotajad olid kõik valitsusparlamendierakonnad. Mis tähendab, et rahvas avaldas viimase nelja aasta valitsustele umbusaldust.

Irja: Mina luban, et kui EKREst saab tragi opositsioon, siis valin järgmistel valimistel EKREt. Kas sa ei karda, et Vabaerakond lahustub Refi ja sotside koalitsioonis ära???

Inno: Vabaerakond küll mitte. Seal on väga palju kogenud poliitikuid. Kes on aatelised ja keda ei iseloomusta viimaste valitsuste krabajamentaliteet. Sellist aatelisust on praegu hädasti vaja. Sest vastasel korral sureb eesti rahvas lihtsalt välja. See on kõige suurem oht. Eesti rahva säilimise nimel on vaja teha vasakpoolseid otsuseid - näiteks toetada senisest märksa rohkem äärealasid ja lastega peresid.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No olete ikka naivistid või on teil lihtsalt pikad juhtmed?
Või et eesti rahvas ajas selja sirgu!??
Kamoon.
Kui eesti rahvas oleks selja sirgu ajanud, poleks ta osalenud e-valimistel
ja nõudnud Põhiseadusega vastuolus oleva e-hääletamise aga ka eelhääletamise tühistamist.Ta oleks streikinud.
Pakun , et see pikkade juhtmete ja paksu nahaga lambarahvas laseb veel 700 aastat külakurnajatest oravakommudel ja nende kannupoisteloma seljas ratsutada.

Stakan K.Butõlkin

Inno ütles ...

Siis võiks ka e-panganduse ära kaotada, või mis?

Anonüümne ütles ...

No kuulge,teie! Isegi noored ei usu sellist avaldatud statistikat, et vanim e-valija oli 104 -aastane, palju oli 90 -100 aastaseid, 60-70 aastaseid OLI ROHKEM kui 18-20 aastaseid ja kõik need marutõbiste oravate pooldajad täitsid oma kodanikukohuse VIIMASEL LUBATUD ÖÖL, ilmselt hooldekodudest, sest sihukestel penskaritel on väga vähestel kodus ENDAL arvuti ja veel vähem oskab isegi vajalikku portaali AVADA!

Inno ütles ...

Paljud hääletasid pensionäride päevakeskustes, näiteks.

Anonüümne ütles ...

Üks asi on e-valimiste kontrollitavus, teine asi on selle õiguspärasus, selle vastavus Põhiseadusele.
Arenenud lääneriikides ei tuleks kõne allagi, et kandidaat läheb valija juurde, hääletuskast kaenlas, ja tema nähes vormistatakse hääletussedel.
Eestis e-valimiste puhul on see ju võimalik.
Butõlkin .