reede, 17. aprill 2015

Eesti valija lasi end ära petta. Jälle.

Kui vaadata praegust Soome parlamendivalimiste-eelset peaministrikandidaatide teledebatti ja võrrelda seda sellega, mis toimus Eestis, siis erinevad need teineteisest nagu öö ja päev, kuigi Eesti ja Soome on naabrid, hõimurahvad, nii kultuuriliselt kui muus osas väga sarnased, vähemalt seda sarnasust armastatakse rõhutada. Tegelikult, nagu debatist selgub, on eestlased ja soomlased ikka väga erinevad.

Eestis oli põhifookus enne parlamendivalimisi julgeoleku teemadel, selleks tõmmati kampaaniasse terve rida kindraleid, umbes nagu sõja ajal. Julgeoleku teema aitas tähelepanu tõmmata ära majandusteemadelt, mis on praegu Soomes põhifookuses ja mis teemal ajakirjanikud poliitikuid päris tõsiselt grillisid. Stuudios olid poliitikute vastuseid hindamas kolm majanduseksperti.

Sarnaselt Soomega on Eesti praegu langenud stagnatsiooni, aga Eestis majandusseisaku teemat üldse ei tõstatatud. Opositsiooni esindajad küll tegid ajakirjanike eest osa tööd ära, püüdes ise välja selgitada, kust tuleb majanduslikult keerulises olukorras raha valitsusparteide suurte lubaduste katteks, aga neile küsimustele lihtsalt ei vastatud. Tõde tuli päevavalgele alles pärast valimisi: raha tuleb kütuseaktsiisi tõusust - see teadmine ajas rahva marru ja paljud kahetsesid, et selliste poliitikute poolt olid hääletanud. Aga nagu öeldakse, takkajärgi pole ilus rusikatega vehkida. Valimistel tehti valed valikud ja seda põhjusel, et valijal polnud enne valimisi piisavalt infot. Sest nii valija, kui ka ajakirjanikud, kes on ise samuti valijad, lasid end lihtlabaselt ära petta. Jälle.

Lisan veel Soome parlamendivalimiste debati olulisemaid märksõnu: töökohtade loomine, majanduskasv, kärpekavad, investeeringud, laenu võtmine, ettevõtluse toetamine, Kreeka kriis.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

+1

Sellest Eesti ja Soome valimisdebattide suurest erinevusest räägiti ka viimases Vaba Mõtte Klubis:

http://www.tallinnatv.eu/index.php/saated-sarjad/arutelu/vaba-motte-klubi/3758-2015-04-14-vaba-motte-klubi

Anonüümne ütles ...

http://www.jt.ee/3161259/vaimupuudega-tutar-elas-paides-viis-paeva-koos-surnud-emaga


sellistest asjadest võiks rohkem juttu olla peavoolumeedias. mis teie ettepanekud on on olukordade vältimiseks.

Anonüümne ütles ...

http://arvamus.postimees.ee/3161349/dagmar-lamp-unustatud-oppetunnid

Anonüümne ütles ...

140000 võimuerakonna püsivalijat ehk ametnikud ja riigiteenistujad hääletavad alati oma tööandja poolt. Eesti suuruses kogukonnas piisab sellest, et võimupartei on kindlalt valitud (158971 häält)
Võimuerakonna valija ei hääleta muutuste poolt vaid hääletab leivakannika poolt.

Anonüümne ütles ...

Eks Capuas arutati ka sellest, millises marinaadis on jaanalind maitsvam. Samal ajal prõmmis Attila aga juba uksele.
Eks ka siis oli innosid, kes ütlesid, et see jaanalinnu teema ongi õige teema. Ärgem tehkem paanikat, tuul lihtsalt kolksutab aknaluuke, pole seal Attilat ega kedagi. Lõpuks selgus, et oli ikkagi Attila

Anonüümne ütles ...

Eesti vaesuse põhjus on pangakasumite mittemaksustamine: http://arileht.delfi.ee/news/uudised/eestis-tegutsevad-pangad-teenisid-kolme-kuuga-191-miljonit-eurot-puhaskasumit?id=71325729

Anonüümne ütles ...

Eesti vaesuse põhjus on meie oma juhtide lollus.
Meil peaks kehtestatama riigikapitalismi , kõig
Praegu on ju nii, et:
Kui panna graafikule kõrvuti inflatsiooni ja sisemajanduse kogutoodangu kõverad, selgub, et kümne viimase aasta jooksul pole tavakodanik mitte mingit majanduskasvu tunda saanudki.
Lähtudes Eesti Panga soovitatud statistikaameti andmetest, jõuame järeldusele: majanduskasv ületab inflatsiooni kümne aasta lõikes vaid 1,3 protsendiga. Võib öelda, et sisuliselt nullib inflatsioon majanduskasvu.
Kui arvestada majandustsükli pikkuseks kümme aastat, see on eelmisest langusest praeguse kriisini, siis on meie majanduskasv tavakodanikule osutunud nullilähedaseks, sest nii palju kui on tõusnud majandus, on kasvanud hinnadki. Tavatarbija pole saadud raha eest rohkem osta saanud. Headel aegadel kogutu on halbadel aegadel kohe kasutusse läinud.
Meie taasiseseisvumise perioodi viimased kümme aastat pole olnud mitte majanduskasv, vaid meeleheitlik Euroopa hindade tagaajamine. Kõige rängemalt on inflatsiooni läbi kannatanud tavatarbija ehk kõige nõrgem lüli ühiskonnas. Just tema on sunnitud tarbima kõige enam kallinevaid tooteid, näiteks toitu. Ta ei osta kinnisvara ega kulda, mida hiljem kallimalt müüa.
Naudi roosasid prille
Seega on valitsuspoliitika osaks kujunenud raha äravõtmine või äravõtmise organiseerimine nendelt, kellest jõud üle käib ja vastava informatiivse seisundi loomine. Selline käitumine on iseloomulik feodaalkorrale, mitte demokraatlikule riigile. Vastuolu ilmneb ka euroopalike tavadega, mille kohaselt riik peaks toimima rahva huvides, mitte looma tingimusi inimeste vaesumiseks. Viimati nimetatud protsessist räägime, sest lõhe Eesti ja Euroopa Liidu sissetulekute vahel suureneb.
Eesti kõrget inflatsiooni on probleemina käsitlenud ka rahvusvahelised reitinguagentuurid. Ilmselt oli ka nende mure seotud rahva vaesumisega. Ent selle jutu ees on siinse maakamara valitsejad oma kõrvad lihtsalt sulgenud. Seega on pimekurdi mängimisest saanud meie poliitika osa.
Rahvale valeandmete ja pooltõdede esitamine või olukorra tõlgendamine omakasupüüdlikult on kuritegelik nii valimistel valitsejate poolt hääletanute kui ka ühiskonna suhtes.
Kreeka laenude puhul oleme valeandmete esitamise julgelt hukka mõistnud. Kuid kahjuks on valelike pooltõdede esitamisest Eesti Panga ja statistikaameti andmetele tuginedes saanud kohaliku poliitika lahutamatu osa. Tegeliku seisundi varjamine meenutab olukorda arstipraksisest, kus patsiendile pakutakse kõhuvalu raviks roosade prillide kandmist ja lõbusate meelelahutuslike multifilmide vaatamist.
Mõne aja pärast aga selgub, et patsient on surnud või riigist lahkunud. Pole teda-pole probleemi, milles kühvel?

Inflatsioon ei teki enesest aga TEKITATAKSE inimeste poolt!!!
Isegi loodusnähtused ei teki iseenesest teadmata põhjustel.
Merel mõõna ja tõusu tekitab kuu.
Pilvekesed tekitab päikene mis aurustab vett.

Majandus on puhas matemaatika,lihtne ja labane,igati inimese poolt juhitav ja kontrollitav.
Kapitalistlik majandus põhineb kokkuleppe hindadel ja majanduse vundamendiks-alustalaks on olemas baashinnad millele rajaneb terve majandus:nendeks on toormehinnad-elektri-, ja kütusehinnad.
Nii kui tõstetakse elektri või kütuse hindu siis kõik muud hinnad kerkivad automaatselt.
Kui ei tõstetaks elektri või kütuse hindu siis inflatsiooni ei tekiks.
Seega,INFLATSIOONI TEKITATAKSE :
A RAHATRÜKKIMISE ABIL
B ELEKTRI HINNA TÕSTMISE ABIL
C KÜTUSE HINNA TÖSTMISE ABIL

STABIILSE MAJANDUSE TAGAB JA INFLATSIOOONI PIDURDAB TASUTA ELEKTER

Eesti põhiseadusesse tuleb kinnistada järgnev lause :

Eesti rahvuse püsimajäämiseks ja kosumiseks olgu elekter tasuta kõigile eestlastele tänasest ja igavesti.

See lause võib kõlada ka nii : Eesti rahvuse püsimajäämiseks ja kosumiseks olgu elekter tasuta kõigile eestlastele ja Eesti kodanikele tänasest ja igavesti.

Stakan K. Butõlkin

Anonüümne ütles ...

isiklikult arvan, et neid hääli võltsiti täpselt nagu ka presidendi valimiste puhul...
ei usalda seda valitsust,ega ka usa residenti kadriorus...tegelikult on see hoopis
Katariina II jaoks ehitatud nii et tõmmaku sealt minema.