neljapäev, 14. mai 2015

Kuidas toidupoes hirmu tunda

Rait Maruste ütles, et on väga isekas mõnesaja põgeniku pärast nina kirtsutada. Njah. Mulle meenub seepeale, kuidas ma Portugalis elades (meie kodu oli ühes Lasnamäega sarnanevas linnajaos) ei julgenud isegi kõrvaltänavale jalutama minna, sest läheduses olid neegrite barakid. Õhtuti jälgisime kardina varjust nende kaklusi. Ja ükskord, kui läksime kodulähedasse Lidl'i süüa ostma, siis tormas sisse neegrinooruk, relv käes. Ei taha mõeldagi, mis oleks võinud juhtuda, kui poe turvamees poleks teda maha murdnud… Selliseid juhtumeid oli seal ka varem olnud. Elu oli, ühesõnaga, huvitav. Aga ka päris hirmus. Õnneks on Eesti kliima selline, et mustanahalised siia eriti ei trügi. Portugalis seevastu meeldis neile väga.

Nina ei maksa kirtsutada jah, aga hurraa ei maksa ka hüüda. Kui just ei taha ühel tavalisel poeskäigul surmahirmu tundma hakata.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kirjuta, Irja, rohkem. Hästi kirjutad.

Anonüümne ütles ...

Iga rahvus peaks elama oma maal! Tuleb kasuks ka tervisele...

Anonüümne ütles ...

Väga niivne arvamus, et kliima nad siit eemale peletab. Soomes ja Rootsis on sama kliima kui meil ja kuipalju seal neid murjaneid on siginenud ?

Ka Eesti väiksemad sotsiaaltoetused ei peleta eemale, sest nn. "põgenikele" nõuab Euroopa Liit palju kõrgemat elustandardit kui on Eesti töötul või invaliidil.Siin ei päästa enam see, et Eesti keeldub ratifitseerimast sotsiaalhartat.

Me peame neile andma tasuta korteri, tasuta arstiabi, tasuta koolituse, uue elu alustamise "stardiraha" ja kopsaka toetuse, umbes samasuguse kui saab see Guantanamo vang, kes meile pähe määriti. Mis see oligi, ca 600 eurot kuus ?

Ükski Eesti pensionär, invaliid ega töötu ei näe undki sellisest heaolust.

Anonüümne ütles ...

Tulevase õige EU kodaniku 3 põhitunnust: must, sex.suundumuselt kas pederast või ilge pederast,moslem. Paha ei tee ka vägivaldne meelelaad ja oskus pomme valmistada.

Anonüümne ütles ...

On ikka ebaõiglus küll, mis tuleneb meie riigi vaesusest oma kodanike suhtes.

Rahakoti tühjus on teatavasti põhjustatud võõrpankade edukast väljalüpsist, mida veel keegi pole julgenud piirata. Pole ka imestada, kuna poliitikud istuvad kena kopika eest nendesamade ettevõtete nõukogudes.