teisipäev, 23. juuni 2015

800 miljoni euro mees

Endine rahandusminister Jürgen Ligi, kelle soovitusel ei küsinud Eesti Kreekalt tagatisi, väljavõte Postimehe veebist.

Eesti saab Kreekas ligi 800 miljoni euroga mööda pükse. See raha tuleb kõigi Eesti maksumaksjate taskust, pea 1200 eurot maksumaksja kohta. Võrdluseks, järgmise nelja aasta planeeritav peretoetuste tõusu maht, milleks valitsus palehigis raha otsis, ja mida peeti enneolematult suureks summaks, on kokku veidi alla 200 miljoni euro.

Mees, kes soovitas Eestil neli aastat tagasi Kreekat toetada ilma selleks tagatisi küsimata oli endine rahandusminister Jürgen Ligi. Andrus Ansipi valitsus Ligi näpunäidete järgi ka tegutses. Jutt oli selline, et Eesti ei kaota mitte mingil juhul oma raha.

Jürgen Ligi, tema lapsed ega lapselapsed ei suuda suure tõenäosusega oma eluajal kunagi sellist summat Eesti riigile ja rahvale korvata. Ligi on end näidanud kui täiesti süüdimatut tegelast- suure tõenäosusega oli ta siis suusarajal, kui jumal mõistust jagas. Ligi juhtum näitab, mis riigijuhtide lollused rahvale maksma lähevad. Ja miks eestlased elavad jätkuvalt kehvemini kui soomlased, peavad ühtelugu püksirihma pingutama ning ei saa lubada pere juurdekasvu. Soomlased, muide, osakasid omale tagatised välja kaubelda, kuigi on mitu korda rikkamad kui eestlased.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Aga eestlasega võibki kõike teha. Mida vaid kaela väänata.