reede, 8. jaanuar 2016

Äripäevast on saanud ettevõtluse vastane

Äripäeva „ajud”, paremalt peatoimetaja Meelis Mandel, arvamustoimetuse juht Vilja Kiisler ning lintšitav ettevõtja Robert Kõrvits, väljavõte Äripäeva veebist.

Vaatasin Äripäeva veebist debatti nn OÜ-tamise kohta (mis oli ajendatud sellest, et Äripäev sai pressinõukogult sugeda seoses liiga tegemisega Luisa Värgile) ja ma ei uskunud oma silmi ega kõrvu: Äripäeva töötajad kritiseerisid ettevõtjaid selles, et nad tegelevad ettevõtlusega. Toimus lausa vastandumine: Äripäev vs ettevõtjad. See on täiesti uus tase!

Kui veel paarkümmend aastat tagasi oli Äripäev selgelt Eestis ettevõtluse toetaja, õpetades näiteks seda, kuidas ettevõtteid teha ning seistes igapidi ettevõtjate huvide eest, siis täna on sellest väljaandest saanud selgelt ettevõtluse vastane, mis kasutab näiteks ettevõtluse kohta terminit OÜ-tamine. Ma ei kujuta ette, mida küll mõtlevad selle väljaande omanikud Rootsis, aga ma ei usu, et Bonnieride pere huvi on samuti Eestis ettevõtlust suretada ja saagida ühes sellega oksa, millel nad ise istuvad. See on mingi Äripäeva toimetuse sisemine „avastus”, mis, ma väga loodan, ei kesta igavesti. Pole ime, et Äripäeva tiraaž on pidevas languses! Eesti ettevõtjad, kes Rootsis, võiks Bonnieridele märku anda, mis toimub. Sest vastasel korral on ettevõtlus Eestis tõsises ohus.

Kommentaare ei ole: