kolmapäev, 13. jaanuar 2016

Eesti maksis terroristidele miljoneid, aga India riigilt abi paluda ei suuda

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Afganistanis jala kaotanud endine sõdur Andrei Vesterinen  kirjutab avalikus kirjas, kuidas üht ebaõnnestunud politseiametnikku koheldi kui kangelast, samas kui sõjaväe- ja politseiveteranid jäeti Indias hätta.

Tõepoolest, huvitav. Veel huvitavam on see, et lihtsalt Liibanonis kinni võetud Eestist pärit rännumehed osteti Eesti riigi poolt välja miljonite eurode eest, summa ulatus eri andmetel 3,5 miljonist kuni 10 miljoni euroni. See summa maksti terroristidele, kes praegu Euroopas pomme plahvatama panevad. Ja nüüd ei leita laevakaitsjate heaks seaduslikul teel mingit võimalust.

Et siis, mida värki?!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teenistusülesandeid täitvat julgeolekuametnikku ei anna palgasõduritega võrrelda. Erinevalt Kohvrist ei saatnud Eesti Vabariik ise neid mehi Indiasse ja ei kanna seetõttu ka sama suurt vastutust.

Anonüümne ütles ...

jalgrattureid ka keegi ei saatnud kuhugi....või siiski ?

Inno ütles ...

Et siis Eesti Vabariik on ainult riigiteenistujate jaoks? Hea teada.

Anonüümne ütles ...

Kes käskis mingite poollegaalsete firmade kattevarjus minna kaugele maale rambot mängima? Ise keetsid supi kokku, ise ka helpigu seda.

Inno ütles ...

Nende poollegaalsete firmade kontor oli asunud Eesti Vabariigi välisministeeriumi majas, tegemist oli USA firmaga. Tekib küsimus, mis asja ajavad Eestis poollegaalsed USA firmad? Ja kui riik laseb sellistel firmadel Eestis tegutseda, siis peab ta ka vastutuse võtma. Oma kodanikke peab kaitsma isegi siis, kui nad on kuriteos süüdistuse saanud.