pühapäev, 17. jaanuar 2016

Eestlaste rahvaarv tõuseb, kui lõpetatakse meeste ja isade piinamine

Mina olen Tsahknaga päri - eestlaste rahvaarvu viimine kahe miljonini on hea ja üllas idee. Aga see täitub üksnes siis, kui Eestis lõpetatakse süstemaatiline meeste ja isade piinamine. Ei ole mõtet rääkida iibe tõstmisest, kui me räägime jätkuvalt "rongaisadest" ja leiutame uusi võimalusi, kuidas alimendivõlglastel (s.o meestel) elu kibedaks teha. Nii jätkates a) mehed lihtsalt ei saa lapsi, sest niipea kui rahalised raskused tekivad, tehakse elu kibedaks; b) rahalistesse raskustesse sattunud alimendivõlgnikud (noored mehed, kes võiks veel lapsi saada ja sellega Eesti rahvaarvu suurendada) lahkuvad välismaale. Tulemus: kuna Eesti jookseb noortest meestest tühjaks, siis pole siin enam kedagi, kes eesti naistele lapsi teeks. Eesti naistele hakkavad lapsi tegema välismaa mehed, kes viivad tavaliselt eesti naise oma kodumaale elama ja eesti naiste lastest saavad välismaalased. Ehk asi puust ja punaseks: kui me oma noored mehed nende "elu kibedaks" tegemise või sellega ähvardamisega Eestist minema hirmutame, siis tõstame tulevikus ainult teiste rahvaste arvu. Mark my words. 

Alimentide mittemaksmise probleemi ei lahenda kellegi elu kibedaks tegemise ega seaduste karmistamisega. See ajab asja ainult hullemaks, sest meestel on alati võimalus lahkuda mujale ja vajadusel nad seda ka teevad. See tähendab jällegi seda, et tulevikus saavad nad lapsi mitte eesti, vaid teiste rahvaste naistega. Ja nende lastest saavad samuti välismaalased. Tekib olukord, kus nii eesti naised kui eesti mehed hakkavad saama lapsi välismaa meeste ja naistega. Mehed seepärast välismaa naistega, et kardavad eesti naistega lapsi saada, ja naised seepärast välismaa meestega, et Eestis lihtsalt ei ole enam normaalseid mehi, kellega lapsi saada. Surnud ring.

Mina ise olen naine ja kahe lapse ema, aga kui ma oleksin noor eesti mees, siis ma ei saaks eesti naisega mitte ühtki last. Sest minu jaoks oleks alandav olla isa maal, kus isa väärtust mõõdetakse rahas. Kus isast võib saada rongaisa üksnes selle pärast, et tal ei ole raha. Kus isa võib selle pärast, et tal ei ole raha, vangi sattuda. Ma läheksin sellisesse riiki, kus alimentide mittemaksmine ei ole kuritegu, näiteks Soome, ja saaksin oma lapsed seal. Paljud eesti mehed nii teevadki, nad lihtsalt ei räägi sellest.

Seega tuleks esmajoones täielikult ümber korraldada alimentide teema käsitlemine. Alimentide määramise ja sissenõudmisega peaksid hakkama tegelema spetsiaalsed perekonnakohtud, kus asja arutamine toimuks nagu perekonnanõustaja juures. Eesmärgiks peaks olema lahkuläinud lastevanemate lepitamine selles vaimus, et kumbki saaks oma eluga edasi minna ja liikuda südamerahuga uude suhtesse. Et mõlemal oleks võimalik südamerahuga uusi lapsi saada, kartmata, et tal elu "kibedaks" tehakse. Elatise summa peaks olema selline, mida inimene reaalselt maksta suudab. Ei ole mõtet nõuda inimeselt sadu eurosid, kui ta suudab reaalselt maksta ainult kümneid. Parem maksku kümneid eurosid kui mitte midagi. Inimese sissetuleku suurenedes saab asja uuesti üle vaadata - perekonnakohtud võiksid olla paindlikud ja menetlus neis kiirem kui tavakohtutes.

Tuleks teha kõik selleks, et Eesti noored mehed ei lahkuks välismaale. Et nad tunneks end oma kodumaal turvaliselt. Sest kui Eestis on piisavalt normaalseid mehi, siis ei lahku siit ka naised ja lapsed hakkavad sündima. Võib-olla saab meid siis ühel päeval tõepoolest kaks miljonit.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kõik taandub ikkagi oskuslikule majandamisele ja aateliste juhtide kodaniku"armastusele"? Alimendid on vaid karistus, mida paljundab üldine vaesus.

NatGeo's oli dok enne II MS aegsest Saksamaast ja Itaaliast. Seal riikides olid kõvad liidrid, ühtne vaimustunud rahvas, kõva majanduskasv (kõigil tasuv töökoht koos enneolematute hüvedega) ja 100%! iibe kasv.

Anonüümne ütles ...

Ma ei usu et luusermeestelt tuleksid asjalikud lapsed. Mõni üksik ehk aga enamikust tuleks abirahadest elavad saamatud või samasugused laisad loodrid nagu nende isad. Sest mis muud on mees, kes ei suuda lapsele seda närust €215 maksta. Riigis kus on Euroopa suurim palgalõhe peab naine kahe eest rügama, aga millegipärast peaks ma meestele kaasa tund? Käige metsa!