reede, 29. jaanuar 2016

Kui vanad on teie arvates need migrantidest lapsed?

Ülal vasakul väidetavalt 16-aastane, paremal 14-aastane ja all vasakul 15-aastane „laps”, väljavõte Daily Maili veebist.

Esmaspäevane surmajuhtum Göteborgi eeslinnas on pannud Rootsi võimusid tõsisemalt suhtuma migrantide vanusesse, mis paljudel juhtudel on lihtsalt välja mõeldud. Näiteks väidab habetunud Göteborgi eeslinna arvatav mõrvar Youssaf Khaliif Nuur (pildil all vasakul), et on 15-aastane.  Pildil ülal vasakul kaisukaruga poseeriv afgaan Ahmad Farid väidab end olevat 16-aastane, aga tal kasvavad rinnakarvad. Teine afgaan Saad Alsaud (pildil paremal) on Rootsi kõige väledam 14-aastane, välimuse järgi kõlbaks ta samavanustele lastele isaks. Need juhtumid on pannud kogu Euroopa kihama, kui lihtne on Rootsis end registreerida laps-migrandiks.

Erinevalt täiskasvanutest koheldakse ilma saatjateta lastest migrante leebemalt, nende varjupaiga taotlused vaadatakse kiiremini läbi ja neile on ette nähtud ligi 200-eurone rahaline toetus ühes kuus. Valdav osa lapsmigrantidest saavad õiguse maale jääda ning neil on õigus järele kutsuda oma sugulased. Rootsi seaduste järgi ei hinnata migrante nende välimuse põhjal, mistõttu ei saa nende vanust tõepäraselt hinnata (näiteks tarkusehammaste või randme jämeduse järgi).

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Päris hea :) Kui ma saaks lugeda taolisi lugusid Postimehest, võib-olla ma isegi kaaluksin selle tellimist. Aga hea lugu, valel on lühikesed jalad.