teisipäev, 22. märts 2016

Enam kui pooled sundelatisvõlglased ei maksa elatist!? Suur sürpriis!

Nüüd siis tuldi välja grandioosse uuringuga, et enam kui pooled - 55 protsenti - sundelatisvõlglastest ehk meestest, kellele on kohtuotsusega, sunduslikus korras üüratu elatis peale pandud - ei maksa elatist. Suur sürpriis, ütleks ma selle peale! Ja ennustan, et VEEL VÄHEM mehi hakkab elatist maksma, kui rakenduvad uued sunnimeetmed nagu lubade äravõtmine, haarangud kodudes ja reisimise piiramine. Te alles vintsklete nende elatisnõuete käes, kallid asjaosalised.

Tuletan veelkord meelde oma ettepanekut luua elatise määramiseks ja väljanõudmiseks ning ka muude pereasjadega tegelemiseks spetsiaalsed perekonnakohtud, kus asja arutamine toimub sõbralikus atmosfääris ja kus leitakse kõigile osapooletele jõukohane lahendus. Parem, kui mees maksab vabatahtlikult kasvõi pool nõutud summast, kui et ta ei maksa solvumise tõttu mitte midagi. Kuidas sellest ometi aru ei saada? Naiste kättemaksuhimu on nii pimestav, et ollakse nõus ohverdama isegi oma lapse heaolu?

Suhtuge elatisvõlgnikesse inimlikult, siis saategi oma elatise kätte. Inimene, keda pitsitatakse ja kelle elu igal võimalikul viisil kibedaks tehakse, käitub kahel moel: kas hakkab võitlema või pageb. Kumbki variant ei too sisse pennigi elatist. Kui meest aga natuke mõista ja olla leplik-paindlik, siis võib juhtuda imesid. Mõni hakkab võib-olla isegi rohkem elatist maksma kui nõutakse. Kui ta on endale jalad alla saanud ja keegi ei ole talle vahepeal kaikaid kodaratesse loopinud - kodus läbiotsimist korraldanud, sunnitööle saatnud või vangimajja tirida üritanud.

Kui asjad samas vaimus edasi lähevad, siis valmistugu riik selleks, et ta oma elatisfondist välja makstud rahasid kunagi tagasi ei saa. See on fakt.

Kommentaare ei ole: