laupäev, 26. märts 2016

Kõige ohtlikumad on hea haridusega migrandid

Väljavõte Helsingi Sõnumite veebist.

Eestis on viimasel ajal levinud müüt, justkui oleksid pommipanijad mingid suvalised pätid, näiteks seda müüti süvendab Eesti suursaadik Belgias Gert Antsu.

Tekib küsimus, miks sellist rumalat jutt ajada, sest nagu kirjutab Helsingi Sõnumid, on pommipanijad  olnud väga hoolsad õpilased ja pealtnäha väga korralikud inimesed. Seetõttu on neid väga raske tabada. Tegemist pole mitte mingite pättide, vaid oivikutega.

Marokost pärit ja Brüsselis üles kasvanud pommimeister Najim Laacharoui õppis Belgias eliitkoolis ning sai tehnilise kõrghariduse. Lähedased ja tuttavad ning endised koolikaaslased pidasid teda väga korralikuks inimeseks ja ei uskunud, et ta millegi sellisega hakkama sai.

Seetõttu võib arvata, et eriti ohtlikud on just taiplikud ja kõrgharidusega migrandid. Tavaline pätt ei saakski pommi valmistamisega hakkama, selleks on vaja väga palju teadmisi. Näiteks Tallinna Lasnamäe pommimees Märt Ringmaa pole samuti mingi pätt, vaid on kõrgharidusega ja väga arukas mees.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mida siin imeks panna? Intelligentne pätt on alati ohtlikum kui mingi suvaline ohmu. Tavaliselt tehakse see viga, usutakse nagu haridus lihviks isiklikud veendumused välja, aga tugevate isiksuste puhul ei pea see kunagi paika. Selline õpib selgeks, mis juttu eksamil (või mujal) vaja rääkida on, aga tegelikult mõtleb ja elab ikka omaenese väärtushinnagute süsteemi järgi (moslemid siis ilmselt džihaadi põhimõtete järgi).

Ja mitte ühegi testi, kvalifitseerimise, atesteerimise ega muu "valemiga" ei suuda (moslemi) salamõtteid tuvastada mitte ükski julgeolekuorgan.
See pisiasi on migratsioonipoliitika kujundamisel ilmselt kogemata tähelepanuta jäänud - kuigi võib ju ka olla, et kellegi poolt lausa tahtlikult?