kolmapäev, 9. märts 2016

Kui rohkem ideid enam pole, siis kõlbab ... fosforiit!!!

Naljakas on Eestis jälgida fosforiidi-teemalist diskussiooni. Naljakas seepärast, et see meenutab täpselt samasugust diskussiooni paarikümne aasta eest. Siis oli NSV Liit samasuguse pasa sees nagu nüüd Euroopa Liit. Ja otsustajatel ei tulnud pähe ühtegi targemat mõtet, kui hakata Eestis fosforiiti kaevandama. Sest see oleks tähendanud raha.

Ma pole küll suurem maavarade spetsialist, aga väike otsing veebis näitab, et fosforiidi hind on maailmaturul viimasel ajal languses ja see trend on püsiv. Ehk siis majanduslikult pole selle kaevandamine kuigi otstarbekas, eriti, kui arvestada, et see tähendab suure hulga kauni Eestimaa üles sonkimist.

Ma kardan, et siin on taga veel midagi. Nimelt soov hakata Eestisse tooma massiliselt võõrtööjõudu- nii nagu seda planeeriti ka 1980ndatel aastatel, mil majanduse valitses samasugune stagnatsioon ja rahvas muutus üha rahulolematumaks. Immigratsiooni-plaan ajas eesti rahva muidugi veel rohkem marru- nii nagu ka nüüd.

Ma ütlen, sõbrad, Eesti jaoks ei parane asjad enne kui sellest mõttetust liidust välja astutakse. Eesti pole loodud olema liidus, väikse riigi ja rahva jaoks on suur liit üks rist ja viletsus. Mark my words!

Kommentaare ei ole: