kolmapäev, 2. märts 2016

Uus raudne eesriie Euroopas

Uus raudne eesriie Kreeka-Makedoonia piiril, väljavõte Daily Maili veebist.

Et piirata põgenikevoolu Kreekast Euroopasse, on Kreeka-Makedoonia piirile kerkinud okastraataed- uus raudne eesriie. Selleks, et päästa Euroopa, on otsustatud ohverdada Kreeka. Aia taha on juba kogunenud ligi 30 tuhat põgenikku. Brüssel on eraldanud Kreekale ligi 500 miljonit eurot, et majutada Kreekas 100 tuhat põgenikku.

Põgenikevool üha jätkub, näiteks ainuüksi pühapäeval tuli Kreeka saartele kokku 3651 põgenikku. Aasta algusest on saabunud 120 tuhat põgenikku, mis on 30 korda rohkem kui möödunud aastal sama ajaga. Lisaks on 9000 põgenikku saabunud Itaaliasse.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aiad ja piirid üldse on loomade ja üksikult tilkuvate inimeste jaoks. Kui aiast peaks saama pudelikael ja sinna taha koguneb piisav hulk inimesi, siis üks hetk pole sellest aiast enam kasu. Tasub meenutada 1975 aastal toimunud nn. rohelist marssi, kus korraga läks Marokost üle piiri Hispaania kolooniasse 350 000 inimest ja hispaanlastel ei jäänud selle massi ees muud üle kui vaid käsi laiutada.

Anonüümne ütles ...

Kreekal on minu teada üsna võimas sõjavägi. Ei viitsi täpselt guugeldada, aga peaks olema üsna korralik - tanke ja lennukeid osteti ka sellel ajal kui raha laenude tagasimaksmiseks polnud. Kui nad vaid tahaksid, küll nad siis suudaksid immigrandid Türgis hoida. Aga kreeklased on ju vana kavalus ise :) Nende plaan oli, et migrandid suunduvad vaid Kreekast läbi ja kõik muudkui maksavad kreeklastele.