reede, 15. aprill 2016

EKRE-le tehti täna korralik kambakas

Kui varem on olnud tavaks, et poliitiline eliit, see on nn peavoolumeedia, peaminister ja president peedistavad koos Keskerakonda ja Edgar Savisaart, siis täna tehti korralik poliitiline kambaks EKRE-le ja selle ühele liidrile Martin Helmele.

Nii võimsat pressingut ei mäletagi. Loomulikult astus Helme konnasilmale ehk vaidlustas Marina Kaljuranna õiguse Eesti presidendiks kandideerida. Mis on õiglane, sest president on vastutusrikas amet ja iga hilpharakas sellele kohale ei tohiks saada.

Täna panid kahuritest EKRE ja Helme pihta kõigepealt meediaväljaanded, siis peaminister, president ja kinnimakstud sutroobid-klaköörid eesotsas Eerik Krossiga, kes tavaliselt alati maaslamajale veel oma pisikeste rusikatega kaasa annavad.

Samas tuleb tunnistada, et EKRE ja Helmed tulid küllalt puhtalt välja. Vähemalt meedias kommentaatorid mõistsid nii presidendi, peaministri kui klakööride tegevuse hukka. Eks EKRE ja Helmed on juba karastunud ka, aga ikkagi on selline pressing küllalt näotu ja kuulub pigem Vene kui Euroopa kultuuriruumi. Küllalt demagoogiline oli ka venelaste otsimine Helmete esivanemate hulgast- sellega üritati Kaljuranna pealt tähelepanu eemale juhtida.

Mis aga presidendikandidaate puutub, siis ei tohiks nende puhul olla tabuteemasid: kõik küsimused on head ja õigustatud. Tegemist on ikkagi Eesti esinduspersooniga kel ei tohiks olla luukeresid kapis. Nii et EKRE ja Helmed: olete tublid ja andke aga takka!

Ja mis veel: sedavõrd põnevat presidendirallit ei mäletagi!

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Tublid ja kanged Eesti mehed,pea püsti ja edasi!!!!