laupäev, 16. aprill 2016

Kas Marina Kaljurand on küüditaja tütar?

Väljavõte arhiivi infosüsteemist.

Arhiivi infosüsteemist tuleb välja, et väidetavalt 1925. aastal Narvas sündinud Veera Rajevskaja oli 1947. aastal ehk vahetult pärast sõda ja enne massiküüditamisi 1947. aastal tööl EKP Narva linnakomitees. Ehk siis karjäärikommunist.

Neid daatumeid vaadates võib arvata, et Veera valmistas ette küüditamisi. On teada, et eestlaste küüditamist valmistasid ette venelased. Kas Marina Kaljurand on siis küüditaja tütar?

Hiljem töötas Veera ENSV Ministrite Nõukogu Asjadevalitsuses (pildil paremalt teine, Rahvusarhiivi fotode andmebaasist):


7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Marju Lauristini vanemad olid teadupoolest tippkommunistid. Kuid see, nagu näha, pole karvavõrdki takistanud Marju kõrget poliitilist tähelendu - lausa Europarlamendini välja. Europarlamendi saadik ja väikese Eesti president on üsna samast "kaalukategooriast". Nii et siit tulenevalt võiks Kaljurand, vaatamata tema "kahtlastele" vanematele, olla president küll.

Inno ütles ...

Päris nii see siiski pole, et samast "kategooriast", sest europarlamendi saadiku valib rahvas, aga president pannakse paika nagu ametnik. Kas Kaljurand osutuks rahva poolt valituks? Ma hästi ei usu seda. Ametniku puhul aga peaks kaaluma kõiki argumente- ta peab olema puhas nagu prillikivi.

Anonüümne ütles ...

Inno, aga kus see Marina Kaljurand töötas aastatel 1986-1990 , pärast ülikooli lõpetamist? Kuidas on võimalik, et välisminister varjab seda, kus ta töötas nõukogude ajal 4 aasta jooksul? Nii, et kus võis noor nõukogude jurist töötada, organites?

Anonüümne ütles ...

Väidab, et töötas Majandustehnikumis lektorina...

Anonüümne ütles ...

Pildi peal on koledad kurjategijad, kes rehad käes okupeerivad onju!

Inno ütles ...

Minu teada juura teaduskonda ei võetudki nõuka ajal eestimeelseid inimesi. Paljud teada-tuntud eestimeelsed inimesed töötasid katlakütjatena. Kaljurand on ilmselt sedasorti kameeleon, kelle eestimeelsus avaldus seoses NLiidu lagunemise ja Eesti iseseisvumisega. Kui teisi enam ei saanud hakkama. Paljudest said siis suured Eesti patrioodid. Mitte et see halb oleks, aga seda võiks tunnistada täna see tädi, kes vastu rinda taob, kui suur Eesti patrioot ta on. Samas võib arvata, et kui tuleb uus võim, siis läheb temasugune libedik kohe selle uue võimuga kaasa.

Anonüümne ütles ...

Kullake tegemist on Stalini aegsete kommunistidega, võisid olla ka küüditajad. Tõelised ebardid, kelledest paljusid tundsin. Kaljurand kasvas üles koos nende ebarditega. Ja on neilt palju üle võtnud.