teisipäev, 24. mai 2016

Venemeelseid trolle juhib ... soomlane!!!

Väljavõte Keskisuomalaineni veebist.

Soomlased on teada-tuntud oma venemeelsuse poolest. Näiteks sommide endine president Urho Kekkonen oli suur venelaste sõber ja Soome venemeelsuse kirjeldamiseks võeti kasutusele termin Kekkosen linja. Ja NB! See venemeelne Kekkonen oli presidendi ametis tervelt 26 aastat. Pärast teda presidendiks saanud Mauno Koivisto olevat olnud lausa Brežnevi enda poolt paika pandud.

Sellised on lood Soomes - nagu ise aru saate, pole lootustki, et Soome liituks NATOga. See oleks mõeldamatu soomlaste venemeelsuse tõttu. Ilmselt pole üllatus ka see, et Donetski Rahvavabariigis, see on riik, mida ükski eestlane ei tunnusta, et selles riigis juhib PR-tegevust soomlane Janus Putkonen. Ehk siis juhatab seal venemeelseid trolle, kes võibolla kommenteerivad isegi Eesti saitidel. Kujutate ette! Kui eestlane niimoodi tegutseks, oleks see skandaal ja ta pandaks kohe vangi, aga soomlane võib vabalt tegutseda! Näiteks Johan Bäckman, see vana eestlaste „sõber”, kes pärast Pronksiööd venelasi kaitses ja tekitas hiljuti Soomes elevust väitega, et Balti riigid võetakse ära mitte 60 tunni, vaid 60 minutiga, seesama Bäckman on lausa Donetski vabariigi esindaja Soomes, ja seda täiesti legaalselt. Kas te kujutate ette?! Eestis oleks selline mees ammu vangi pandud. Ja soomlasi lausa sõdib Donetski ning Luganski vabariikide poolel vabatahtlikena.

Soomlaste venemeelsust võib ka mõista - soomlased on osanud venelased enda kasuks tööle panna, nad teenivad venelaste pealt. Vene poed on Soome kaupa täis. Soome ei suudaks oma heaoluühiskonda ülal pidada ilma venelaste abita, see on fakt. Soome elab hästi ainult tänu oskuslikult sätitud suhetele oma suure naabriga.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Seda võikski Eesti Soomelt õppida, kuidas venelased enda kasuks tööle panna, mitte möliseda kogu aeg Venemaa suunal.