laupäev, 25. juuni 2016

Kuidas siis seis on? Kas hakkame lendama??



Uurime praegu pingsalt lennupiletite hindu ja vaatame, milline variant meile kõige paremini sobiks. Mina eelistan endiselt otselendu Helsingi kaudu, sest kõik teised on ümberistumisega ja nõnda kujuneks see lendamine väga pikaks ja laste jaoks kurnavaks. Mäletan eredalt siiatulekut, kui lendasime Air Balticuga läbi Pariisi ja jõudsime kohale alles südaööl Portugali aja järgi. Juulike oli mu sõbra Joáo korterisse jõudmise ajaks nii endast väljas, et röökis vahetpidamata, ning oli veel nädal pärast lendugi pahas tujus ja magas halvasti.

Helsingi lend TAPiga läheks see-eest välja kella poole kümne ajal õhtul (Portugali aja järgi) ning jõuaks kohale kell neli hommikul (Soome aja järgi). Lend kestaks kokku neli ja pool tundi ning selle käigus ületataks ajavahe. Minu meelest ideaalne, sest lapsed saaksid (loodetavasti!) magada ega oleks kohale jõudes väsimusest kurnatud. Helsingis saaksime veeta öö minu sugulase juures, nii et ööbimisele ei kuluks pennigi. Sealt edasi laevaga Tallinna ja Tallinnast autoga Võrru.

Nii. Helsingi lend maksaks aga ca 1100 eurot. Nii et meil oleks vaja juurde koguda ca 300 eurot, sest olemas on 764, 5.

Seega! Kui on veel kedagi, kes tahaks ühe Eesti pere kojujõudmisele kaasa aidata, siis siin on minu (Irja Tähismaa) arveldusarve number Swedbank’is: IBAN: EE112200001100329486. Välismaalt üle kandes panga BIC kood: HABAEE2X.

Kandke üle selline summa, mida saate endale lubada – oleme rõõmsad iga euro üle, mis meid meie unistuse teostumisele lähemale aitab :).

Kes teeb vähemalt 25-eurose annetuse, saab soovi korral vastukingiks minu Portugalis ilmuva inglisekeelse raamatu – sellisel juhul märkige palun selgituseks „Raamat”. Kui te raamatut ei soovi, siis kirjutage lihtsalt „Toetus”.

Ainus palve on, et toetagu vaid need, kellele meeldime ja/või olulised oleme ning kes leiavad, et oleme nende raha väärt – siis tekib sellest hea energia.

Südamlik tänu kõikidele toetajatele ja kohtumiseni juba varsti Eestis!

Ülemisel pildil Roosike Pariisi lennujaamas, kus meil oli siia lennates mitme tunni pikkune ümberistumine. 

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tallinnas läheneb temperatuur täna 30 kraadile.

Ei hakka teile raha üle kandma. olen haige pensionär ja kulutan kuus 250 eurot, vahel ka vähem. Teie lennupiletirahaga saaksin mitu kuud elada. Võib-olla peaksin ka korjanduse korraldama.

Inno ütles ...

See on täiesti loomulik, pensionäridel ongi kulud väiksemad, näiteks toidule kulub palju vähem raha kui noortel peredel.

Anonüümne ütles ...

Penskarid peaksid sendilugemise vahepeaal leidma aega ka mõtiskluseks, miks nad nii vaeseks on muudetud ja kuhu ikkagi meie riigi raha kaob?
Muide, DELFIs oli mõni aeg tagasi artikkel, kus selgus, et Portugali jõudeelu nautima siirdunud Soome pensionäridele makstavat igakuist elatisraha lausa 3400 Euri!