teisipäev, 30. august 2016

Emapalk on naisele hoopis kahjulik?

Eestis kiidetakse kangesti emapalka, presidendikandidaat Siim Kallas nimetas seda mingiks imeasjaks. Idee on tõesti hea, pakkuda naisele turvatunnet kuni lapse 1,5-aastaseks saamiseni. Sellega on Eesti samal pulgal Liechtensteini ja teiste Euroopa rikkamate riikidega.

Ent Eestis on emapalga juures üks suur aga. Tööandjad pole huvitatud naistest, kes liiga kaua on tööst eemal. Ma olen seda ise lähedalt näinud, kuidas tööandja vaatab väga halvasti naiste peale, kes kasutavad neile ette nähtud lapsehoolduspuhkust. Tagasi tulles ei võeta naist enam tööle või ei anta enam seda töökohta, mis oli enne. Põhjendus on küllalt loogiline: naine on lihtsalt tööst võõrdunud ja ei suuda enam samal tasemel tööd teha kui enne. Tööandjad saavad aru, et naise jaoks pole enam kõige olulisem töö, vaid laps. Lapse haiguse ajal on naine töölt eemal, samuti ei osale naine enam endise aktiivsusega ettevõtte joomingutel. Suvepäevadel pükse enam ülemuse ees alla ei lasta ja sinnagi tiritakse lapsed kaasa. Mida kauem on naine Eestis tööst eemal, seda väiksem on tõenäosus tagasi tööle saada. Emapalgast pole midagi kasu, kui naised oma tööst ilma jäävad või peavad leppima väiksema töötasuga. Kui naine on sunnitud leppima väiksema palgaga, on sealt juba lühike tee palgavaesuse ja meeste-naiste erinevate palgatasemeteni.

Portugalis kestab tasuline emapuhkus ainult 7 kuud pärast lapse sündi ja pärast seda naised tahavad tööle minna, et mitte kaotada oma endist töökohta ja sissetulekut. Portugalis lähevad lapsed lasteaeda 7-kuuselt. Soomes on süsteem laias laastus sama ja kui ema naaseb enne lapse 3-aastaseks saamist tööle, kompenseerib riik lastehoiuks kuluva summa. Ent kui Eestis naaseb naine tööle enne emapuhkuse lõppu, siis mingit raha ta juurde ei saa. Samas pole väikest last kuhugi panna. Alla 1,5-aastast last Eestis üldse lasteaeda ei võeta ja isegi alla 3-aastaste laste kohti on väga vähe. Ainus võimalus on võtta lapsehoidja, aga selleks peab ema palk olema väga hea, seda saavad endale lubada vähesed.

3 kommentaari:

Ann ütles ...

Emal ei ole keelatud minna emapalga aeg tööle. Aga kes on valmis oma 4kuust last jätma lasteaeda või täiesti võõrale inimesele hoida? Jätad rinnad kapile ja lähed tööle?

Triin ütles ...

No õnneks on see aeg meil möödas, kus 4 kuu vanused titad lasteaias olid.

Mina oma tutvusringkonnas ei tea naisi, keda tööle tagasi ei oodata.

Triin ütles ...

Lisan seda, et ka isa saab olla lapse haiguse ajal hoolduslehel.