reede, 5. august 2016

Hiiliv revolutsioon Eestis

Lisaks hiilivale haldusreformile (kõik muu on juba ära reformitud, välja arvatud omavalitsused), iseloomustab praegu Eestit hiiliv revolutsioon. See tähendab vaikset riigikorra muutust.

Revolutsioon tähendab võimu ja vara ülevõtmist. Eestis see vaikselt toimub. Ja mitte ainult. Tegelikult käib sama asi kogu maailmas, isegi Venemaal. Kus vaikselt võetakse maha ühed inimesed, kes seni riiki juhtisid, ning asendatakse need teistega. Ilma mingite valimisteta, revolutsiooni teel. Vara vahetab omanikku. Vaikselt kaovad areenilt ettevõtjad, kultuuri-inimesed, ajakirjanikud, poliitikud.

Ses mõttes kulgeb revolutsioon tänapäeval erinevalt varasematest. Varem käis kõik suure kisa-kära saatel. Tulemus on aga sama: võim ja vara liigub ühtedelt inimestelt teistele.

Revolutsiooni üks tulemeid laiemas plaanis on näiteks suhtumine migrantidesse Eestis: kui veel kümmekond aastat tagasi peeti neid ohuks Eesti omariiklusele, siis nüüd imporditakse neid riigi toel sisse. Täpselt samamoodi nagu ühe varasema riigikorra ajal.

2 kommentaari:

Üllar ütles ...

Jõks, Jõks, Jõks... Kallas aga viiakse kaadrireservi. Kui Kallasest ei saa Eesti Vabariigi presidenti, siis võib temast saada ometi mõne teise riigi president. Või UK/USA/EL "smotrjašii" mõne Bulgaaria, Ukraina vms riigis.

Anonüümne ütles ...

Tasuta elekter vabastab sind...

Lembit Merila elektritraktor on imeline faktor...

Elagu rahayhistud ja Andro Roos on kuningas !

Teie
elektritsaabtasuta.blogspot.com