laupäev, 20. august 2016

Inno ja Irja kommenteerivad peaministrite intervjuusid. Savisaar

Väljavõte ERRi veebist.

Irja: Noh, mis kostad siis Savisaare intervjuu kohta?

Inno: Minu meelest on Savisaar kuidagi hästi ära kukkunud. Ta näeb välja nagu kaheksakümmeaastane.

Irja: Vaidlen sulle vastu! Minu arvates näeb Savisaar väga hea välja, pakuksin talle 50. Sa vaata Laari!

Inno: No minu meelest on Laar ja Savisaar ikkagi ühel pulgal. Laaril on muidugi hullem, sest ta näeb ka 80 välja, aga ta on kümme aastat noorem kui Savisaar. Selles mõttes on kaks Eesti suurkuju väga kiiresti ära kustunud. Sellest on kahju.

Irja: Nüüd sa liialdad - mäletad, kui kiiresti Savisaar oma ratastooliga mööda Hundisilma künkaid üles ja alla rallis.

Inno: No aga see oli elektriratastool ju.

Irja: Ükskõik. Minu arvates võib Savisaar veel suuri tegusid teha. Tema ainus probleem on see, et ta on nii pessimistlik!

Inno: Aga kui sa paned tähele, siis Laar on ka pessimistlik. Mina olen ka pessimistlik, kui ma olen haige. Ja Laar ja Savisaar on mõlemad haiged.

Irja: Mida soovitaksid Edgarile selle intervjuu põhjal?

Inno: Mina soovitaks tal vahepeal hinge tõmmata ja puhata, kui veel elada tahab. Haigus ongi märguanne, et tuleb aeg maha võtta ja puhata.

Irja: Aga tal ei lasta ju, erakonda tahetakse käest rebida.

Inno: Mis ta sellest erakonnast nii väga kinni hoiab. Kallas ju on auesimees ja Reformierakonnal pole midagi viga, nad on võimul.

Irja: Aga kui Edgar leiab, et temast paremat esimeest pole, mida siis teha?

Inno: No siis pole tõesti midagi teha! Paistab, et Savisaarel on plaan minna poliitikast jalad ees, nagu Stalin või Brežnev.

Irja: Ütle palun ausalt, kes on Keskerakonnas see, kes võiks Savisaare koha üle võtta? Kes oleks tõsiselt võetav esimees peale Savisaare, kes see oleks?

Inno: No seda inimest loomulikult pole. Sest Savisaar on paljundanud erakonnas Boroditšeid ja Rattaid, aga Savisaart ennast paljundatud pole. Kedagi teist tema kõrval lihtsalt pole.

Irja: No aga siis ta ei saa tagasi astuda ja puhata ju. Tal pole valikut, ta on kahvlis.

Inno: Selles suhtes on sul tõesti õigus.

Irja: Aga kui presidendivalimiste juurde hetkeks tagasi tulla, siis mis oleks, kui Keskerakond oleks valinud kandidaadiks Savisaare, kas Savisaarel oleksid olnud suuremad šansid presidendiks saada kui Repsil.

Inno: Ma arvan, et siis oleks Riigikogus suure hirmuga Nestor ära valitud.

Irja: Nii et Nestor ei saa presidendiks ainult sellepärast, et ... Aga äkki oli see Savisaare kaval plaan, et ta lasigi, et ta ei tahtnud, et Nestor presidendiks saaks. Räägitakse, et Savisaare kandidaat on tegelikult Kallas. Savisaar sellepärast lükkaski Repsi ette. Ta on suur strateeg. Lükkas Repsi ette selleks, et Kallas saaks valimiskokku. Savisaar tõmbas Reformierakonda tillist. Presidendiks saab küll Kallas, aga tegelik president on Kallas. Millega Kallas nüüd Savisaare konksu otsa jäi, mis sa arvad?

Inno: Mina arvan tegelikult seda, et need kaks meest küpsetavad mõnusalt koos kakukest praegu. Ja Nestorit, kes seati just Savisaare vastu, tõmmati tillist koos oma Riigikoguga, mida ta juhatab.

Irja: Miks Kallas Savisaarega ühte punti läks? Mis see Kallase huvi on siis?

Inno: Kallas tahab saada presidendiks. Minna sellega ajalukku. Reformierakonna kandidaadina poleks tal see võimalik.

Irja: Ehk siis presidendi paneb ikkagi paika Savisaar? Eelmine kord tal ei õnnestunud Rüütli presidendiks tegemine, nüüd ta teeb presidendiks Kallase.

Inno: Rüütli tegi ka presidendiks Savisaar.

Irja: Justnimelt, aga Ilvesega läks tal nihu. Seal ebaõnnestus Savisaar. Aga nüüd läheb äkki jälle õnneks Savisaarel.

Inno: Kui nad just Riigikogus Nestorit ära ei vali. See variant on ka alati võimalik. Tegelt ma arvan, et Savisaarel on kokkulepe, et Kallas annab talle armu.

Irja: Jaa, see ongi ilmselt nende diili üdi. See võibki olla Savisaare huvi, absoluutselt, muidugi. Ta sai aru, et Riigikogus valitaks Nestor ära ja ta kavalalt asus toetama Kallast. Ehk siis jõudsime välja tõdemuseni, mis on nende valimiste käivitav mootor - Savisaare soov, et teda vangi ei pandaks. Mis aga tõesti, kui Kallas presidendiks saab, siis võib prokuratuur panna pillid kotti. Ja Kapo kandidaat on Jõks, kes Savisaarele mingil juhul armu ei annaks. Ja räägitakse, et valimiskogus on kõige tugevamad kandidaadid Kallas ja Jõks. Ehk prokuratuur vs Savisaar. Ehk võidab kas tiim prokuratuur või tiim Savisaar.

Inno: (noogutab)

1 kommentaar:

Üllar Saar, oli 25 a tagasi öösel Raadiomaja valvel ütles ...

Lahendus teie rahalistele probleemidele.
Kuulake nüüd tähelepanelikult, Inno & Irja.
Kui peaks juhtuma The Unthinkable - ja nagu Kaplinski kirjutab, Eesti on ühel hetkel taas Venemaa/NSVL mõjusfääris, siis tekib vajadus inimeste järele, kes oskavad kirjutada - uudiseid, olemuslugusid, featuure. Aga teisiti, kui praegu peavoolumeedias kirjutatakse. See on teie šanss.
Ah, et see on mõeldamatu? Teie vanaisa oli vabadusvõitleja? Kaitseliit, see kirju, väga erineva füüsilise vormiga seltskond, kogu austuse juures, lüüakse paari õhku antud automaadivalanguga kõikuma. Tõenäoliselt. Amatöör professionaali vastu ei saa. Hajutatakse. Viimastele teevad metsades hundid ja rebased otsa peale. Kuid sellega vabadusvõitlus ei lõppe. Vabadusvõitlus nagu nagu võitles Eesti eest Andrus Ansip jpt praegused vanema põlve vabadusvõitlejad - see on Eestile tee. Ja ühtlasi see oleks ka lahendus teie rahalistele probleemidele. Kui mõtlete, siis saate aru, kui loomulik see on. Tiit Madissongi saab aru. Ja leiab endale rakenduse. Mõnes uues kohalikus omavalitsuses. Kuigi Madisson on püsimatu tüüp.