teisipäev, 23. august 2016

Kallas tegi Trumpi!


Eestis on Donald Trumpiga võrreldud nii Edgar Savisaart kui Mart Helmet, aga tegelikult tegi Eestis Trumpi hoopis Siim Kallas. Kuidas? Selgitan.

Esiteks polnud Kallas veel pool aastat tagasi mingi kandidaat. Reformi kandidaat oli hoopis Marina Kaljurand, siis pakuti veel Urmas Paeti ja Jaak Jõerüüti. Kallasest polnud haisugi. Temast teati ainult niipalju, et ta loobus paar aastat tagasi ootamatult peaministri ametikohast, mille kohta ta avalikkusele selgitusi ei andnud. Lihtsalt kadus ära ja kõik.

Siis aga ilmus järsku mingi neli kuud tagasi uuesti areenile. Ning pressis end Reformierakonna kandidaadiks, täpselt nagu Trump tegi USA vabariiklaste seas. Trump oleks võinud kandideerida sõltumatu kandidaadina, nagu kunagi miljardär Ross Perot. Aga Trump oli kavalam - ta teadis, et sõltumatuna pole tal mingeid šansse ning ta puges areenile vabariiklaste kaudu, puksis seal kõik kõrvale ning nüüd pistab finaalis rinda Hillary Clintoniga.

Sama tegi Kallas - ta puksis kõrvale kõik Reformi kandidaadid kuni lõpuks Kaljurand, olles populaarseim kandidaat, loobus ise Kallase kasuks. Kas te kujutate ette!

Minu arust on Kallas sama osav mees kui trump, ta võttis Trumpist eeskuju ja nüüd on väga lähedal Eesti presidendiks saamisele. Väga puhtalt ja hästi mängitud mäng. Muide Kallas juhtis kunagi nõuka ajal raadios mälumängu Mnemoturniir.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vahe Kallase ja Trumpi vahel on tohutu. Trump on protestikandidaat, keda kogu meedia ( isegi Eesti meedia ! ) üksmeelselt sõimab ja establishment vihkab. Kallas on nii mainstream kui olla saab,igapidi poliitkorrektne.

Trump on ettearvamatu, Kallas ei tee ühtki üllatavat liigutust.

Trumpil pole mingit poliitikukogemust, Kallasel on see ca 25 aastat juba.

Trump vahetab naisi nagu kindaid, Kallas juba aastakümneid ühe naisega.

Ülimalt erinevad kandidaadid.

Inno ütles ...

Kallast ka sõimati ja teda ei võeta eriti tõsiselt veel siiamaani. Aga ta on hästi jonnakas olnud, nagu Trump. Kallas on ka ju protestikandidaat, reformi sees vähemalt. Samuti on Kallas olnud küllalt ettearvamatu ja ega see Trump nüüd täiesti poliitika-kauge tegelane pole olnud, ta on ikka pildil olnud kogu aeg. Trump on, tõsi, palju skandaalsem, kallas on selline rohkem nohik, paipoiss.

Anonüümne ütles ...

Panite Kallase pea Inno rasvamao otsa? Millal on oodata Kaljuranda Irja tissidega?

Anonüümne ütles ...

Kõikse ägedam pilt oleks näiteks Jõks Kaljuranna kehaga!
Trumpi puhul huvitab aga kõige rohkem see, et kas ta on kah vabamüürlaste vandenõust? Siis on ta Kallasega eriti "ühtiv".

Anonüümne ütles ...

Hah, see oli ju aastaid varem teada, et Kallas soovib oma karjääri lõpetada väärika ametiga - et eestlastel jääks temast ikka hea mälestus (ja ehk lõpuks kustub rahva mälust ka see õnnetu 10 miljonit).

Mis seal ikka siis, Kallas on lõpuks ikkagi Eesti mees, mitte mingi import-mikihiir. Plussiks seegi. Ka tundub Kallase proua olevat stabiilne ja soliidne daam, kes lõputus identiteedikriisis ei vaevle.

Nii et Kallas oli väga tugev kandidaat juba aastaid enne selle aasta vihmast suve. Muidugi, tibusid loetakse sügisel, eks näis, mis juhtub järgmisel nädalal. Rahvale on tsirkust ikka täie raha eest pakutud. Leivaga on muidugi lugu nadivõitu.

Inno ütles ...

Ma ei välista, et Trump on vabamüürlane!

Anonüümne ütles ...

Donald J. Trump FREEMASON HIGH PRIEST??

Donald Trump's Spiritual Side Influenced by a 33° Freemason