pühapäev, 21. august 2016

Savisaarele oleks vaja tarka naist




Minu meelest läks Savisaarel kõige paremini siis, kui tema kõrval oli tark naine. Taasiseisvumise ajal oli tema kõrval Lauristin ja vaadake, kui kõrgele Savisaar siis jõudis - temast sai peaminister. Targad naised suudavad mehi innustada.

Pärast Lauristini lahkumist on Savisaart aga tabanud üks häda ja viletsus teise järel - alustades sellest, et ta jäi peaministri kohast ilma, ja lõpetades nüüd selle pikaleveninud protsessiga.

Minu arvates tegi Savisaar Viljaga käima hakates vea, sest Vilja on küll ilus naine, aga samas loll nagu lauajalg. Ta ei suutnud Savisaart sel määral innustada nagu Marju ja seetõttu jäi Savisaar oma arengus toppama ning tal jäid paljud suured asjad saavutamata. Ma väidan, et kui Savisaar oleks abiellunud Vilja asemel hoopis Marjuga, siis ta oleks praegu Eesti Vabariigi president. Edgar ja Marju võiks olla Eesti Bill ja Hillary ning olla kordamööda presidendid.

Kuid mis valesti, see uuesti! Edgar ei ole ju ometi veel maha maetud ja näeb Laariga võrreldes väga hea välja. Edgar, aitab vihmavarjuhoidjatest, sul on aeg leida enda kõrvale üks tark naine! Marju ilmselt enam tagasi ei tuleks (kuigi kes teab?), aga tarku naisi on ju Eestis veel.

Või kas on? Küsisin Innolt. Ta pakkus kõige esimesena Ülle Madiset. Aga Ülle Madise on Savisaare jaoks liiga noor. Ma arvan.

„Liia Hänni, Ene Ergma,” loetles Inno.

 No ma ei tea.

„Kristiina Ojuland,” ütles Inno.

„Ojuland ei ole vallaline!”

„Vahet pole,  Edgar võib ta üle lüüa. Ta tahtis ju sinu ka minult üle lüüa.”

„Tuiksoo,” pakkus Inno.

„Jäta lollused, ma ütlesin tark!”

„See punapea... Yana Toom!” pakkusin mina.

„Yana Toomele vist Savisaar ei meeldi,” arvas Inno.

Nii ei jõudnudki me Savisaarele targa naise otsimisega kuigi kaugele. Inno arvas veel, et Savisaarel on platooniline suhe Oudekki Loonega.

Mida teie arvate, milline Eesti tarkadest ja võimalusel vallalistest naistest võiks Edgarile naiseks passida? Või on Eestis ikkagi ainult üks ja ainus Marju ning teist temasarnast - vähemasti Edgarile mitte - ei ole?

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Inno, siis sul pole ju ka mingit lootust tuhast tõusta. Oled pregu juba mudas ja ilmselt suuremasse mutta sa satud...sest sul pole ka enam tarka naist kõrval.

Anonüümne ütles ...

Irja riietus külastades Savisaart: kena kleit + plätud. Teada on, et plätud ainult rannas käimiseks.

Irja ütles ...

Mind ei huvita!

Anonüümne ütles ...

Kindlasti tahtis Edgar Irjat Sinult üle lüüa!