neljapäev, 1. september 2016

Ene armuseiklused Roomas ja mujal, kolmas osa



Kõigepealt vabandan, et uut osa eile üles ei pannud, nagu lubasin. Korrastasin nimelt eile Ene albumeid ja pilte, mida on väga-väga palju. Kui me Innoga 2008. aasta kevadel pärandiasjus Ameerikas käisime ja tädi-täditütre viimasest elukohast endale meelepäraseid asju välja valisime (nagu mu vennad enne mind), siis oli mul valida, kas võtta kohvritega kaasa rohkem asju või kõik albumid. Neid onu Ruudi enda kokku pandud ja lahedate pildiallkirjadega vürtsitatud albumeid oli aga rohkem kui kümme ja nad olid väga pirakad. Ikka korralikud perekonnaalbumid! Mu vennad polnud neid hoolinud ja nii oli minul võimalus nad kõik endale võtta. Võtsingi - ennekõike seepärast, et ma mäletan, kuidas onu Ruudi elu lõpul, umbes üheksakümneaastasena uhkusega rääkis, et hakkas neid kokku panema. See oli talle väga oluline, et teda mäletataks. Tema ainsal tütrel Enel lapsi ei olnud ja nõnda lootis ta oma naise Endla venna Georgi lastele ehk mu vendadele ja minule. Et me teda ei unustaks.

Lisaks Ruudi pirakatele albumitele tarisime Innoga kaasa ka tädi ja onu maalid, mida mu vennad samuti ei hoolinud, ja mina võtsin lisaks sellele kaasa ka hunniku Ene kirju ja märkmikke. Nüüd on neid lahe lugeda.

Aga läheme edasi Ene muljetega romantilisest Roomast...

Monday, May the 19th

Called Francesco* and he wasn't home. Went to Serena's house. She wasn't home either. Walked to the dentist's office. Made an appointment to have my teeth capped. Started walking home. Met Dante, made a date for Tuesday. Wonder if he'll show up.

Malina wasn't here. Did the housework. Talked to Ray and Carlo. Francesco will see me on Wednesday.

Tuesday

Stayed home during the day. Met Dante in the evening. We had dinner at Sacramento. Then we went to a friend's apartment where i proceeded to fight off another attempted rape**. Anyway, i won and will probably never see him again.

Wednesday

Met Francesco at the Piazza de Popolo and saw the Caravaggios in Santa Maria Maggiore. Then walked in the rain  to the Borghese Galleria. Went to Serena's house and watched her paint. Then, in the evening we went with two of her friends to the movies. Then home. Talked to Ray.

Thursday

Walked around Rome. Window shopped. Decided i must go on a diet***. Wanted to visit Umberto but chickened out. Came home. Had dinner with Ray and Carlo.

Friday

Went shopping. Bought a bathing suit. Walked around Rome. Went home. Did some house cleaning in my room. Still haven't had enough nerve to see Umberto. Talked to Ray and Carlo.

Saturday

Lounged around most of the day. Serena couldn't go out in the evening, so Ray and I went out with director Don and his wife Hazel Court****. Had a marvellous time. Carlo joned us later.

Sunday

Went to Porta Portese with Ray and Carlo. It was fantastic. Walked around and met lots of men. Had my picture taken with some fellows from the army. Met Louie and went to a disco. Had very nice time.

*Ohoo! Alles Ene kirjutas, et Francesco üritas teda vägistada! Nüüd ta juba helistab talle.
**Ei saagi aru, kes teda seekord vägistada üritas. Dante? 
***Ene oli kogu elu sale, nii et dieedileminek on pisut arusaamatu. Ta suitsetas kaks sigaretipakki päevas ja ütles, et ei saa suitsetamist maha jätta, sest ei taha paksuks minna. Lapsi tal polnud. 
***Tegemist on Ameerika näitleja Don Taylori ja tema abikaasa, inglise näitlejanna Hazel Courtiga (mängis põhiliselt õudusfilmides). Taylor ja Court kohtusid Alfred Hitchcocki populaarse sarja „Alfred Hitchcock Presents” võtetel. 

Siin aga veel mõned huvitavad fotod onu Ruudi albumist:



Tädi Endla ja onu Ruudi kuuekümnendate lõpus - umbes sel ajal, kui minu isa Georg, tollal veel abielus Vaidaga, esimest korda Ameerikas käis. Neil läheb hästi - Ameerikas ülikooli lõpetanud Endla on koolis matemaatika õpetaja ja Ruudil on oma ehitusfirma ja isegi bensiinijaam. Neil hakkavad üksteise järel külas käima kodused - kõigepealt sõidab üle ookeani oma tütrele külla ema Julie Eveline. Isa Gustav Eduardi nõukogude võim naisega kaasa sõita ei luba - ilmselt hirmust, et jäävadki sinna. Endla teeb emale ettepaneku tema juurde Ameerikasse jääda. Julie Eveline ütleb ära ja sõidab tagasi koju, et olla koos mehe ja poeg Georgi perega, kelle juures nad Gustaviga elavad. Hiljem saab samasuguse ettepaneku - jäädagi Ameerikasse - ka minu isa Georg, kes läheb õele külla mõned aastad pärast oma ema. Pakkumine jääda on ahvatlev, sest lisaks tööle õemehe firmas on talle Ameerikas silma peale pannud üks kena blond väliseesti proua. Georg otsustab siiski koju tagasi tulla - poegade pärast. Ta ei tea, et mõne aasta pärast ta abielu puruneb, sest abikaasa Vaida leiab endale noore armukese ja algatab lahutuse.



Selline nägi välja Endla ja Ruudi esimene oma maja New Yorgi osariigis Pearl River'is.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pole vaja vabandada. Need lood on nagunii nii igavad, et ei pane tähelegi, kui mõni päev vahele jääb.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.