neljapäev, 1. september 2016

Kohvik prognoosib, mis juhtub 24. septembril valimiskogus

24. septembril koguneb 335 valimiskogu liiget presidenti valima. Valimiskokku saavad automaatselt edasi kaks Riigikogu kolmandas voorus osalenud kandidaati, need on Siim Kallas ja Mailis Reps. Valimiskogus on võimalik 21 valimiskogu liikmel üles seada oma kandidaat, tõenäoliselt esitatakse Mart Helme kandidatuur.

Valimiskogus piisab valituks saamiseks häälteenamusest ehk 168 häälest. Võib arvata, et valimiskogus saab esimeses voorus enim hääli Helme, teiseks tuleb Kallas ja kolmandaks jääb Reps. Teises voorus lähevad tulle Helme ja kallas, Repsi hääled lähevad Helmele ja võidab Helme.

Nii lihtne see ongi!

Helme on ühtlasi eesti rahva lemmik.

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hm, ma ei arvaks,et Helme on rahva lemmik.. minu tutvusringis pooldatakse erinevaid kandidaate, aga ,Helme poolt on vaid 1 inimene.

Anonüümne ütles ...

Hoiame Helmele pöialt! Lugedes erinevaid callupeid siis nii ongi, rahva lemmik on Helme ja siin ei ole mõtet endale tuhka pähe raputada.
Võtke või see http://www.err.ee/l/presidendivalimised/kandidaadid/

Anonüümne ütles ...

Siin sõltub palju kas Kaljurand julgeb kandideerima minna või mitte. Kui julgeb, siis teeb ta kannataja näo ja saab palju hääli, sest inimestele ei meeldinud kuidas Ref tal vaiba jalge alt ära tõmbas.Ülesseadmiseks vajalikud hääled võib ta juba vallavanematelt kätte saada .Kaljurand võib saada teise vooru.Vastaseks võib tal tulla siis Jõks või Reps.

Kui Kaljurand ei lähe kandideerima, siis on Kallas samahästi kui 2. voorus.Vastaseks jälle Jõks või Reps. Helme ei saa 2.vooru, teda nähakse liialt radikaalsena.

Igal juhul on Kallase- Kaljuranna skandaal olukorra väga segaseks teinud ja Marinotshka austajad ei kavatse veel püssi põõsasse visata, meedias käib hoogne kampaania tema toetamiseks.

Anonüümne ütles ...

Need online küsitlused ei näita muide suurt midagi. Nii kerge on partei noortekogu panna klikkima,kasutades programme, mis vahetab IP-aadresse.

Anonüümne ütles ...

Sellist jura pole ammu lugenud. Helmel pole mitte mingit võimalust presidendiks saada ja seda tõestavad ka ametlikud uuringud, aga mitte mingid Delfi gallupid. Kogu nett on EKRE trolle täis.

Horros ütles ...

Eheee aga äkki pöörduks selgeltnägijate poole :D:D:D
.
Kallasel on meeletu soov kirss oma tordile panna, kuid kui mõelda kuidas võim ja näiline tunnustus muudab ajapikku inimese psüühikat, siis tundub ta mulle nagu Mussolinina, kes kaotab reaalsustaju mingil hetkel.
.
sm.Helme oma kauni kaabuga võib olla rahva lemmik, kuna suurem osa juttu on populistlik, kuid arvata võib, et ta ei erine muust nomenklatuurist.
.
Viie lapse ema preili Reps, koos lätlasest advokaadiga, kes ajakirjanduse väitel on väisanud juba üle 150 omavalitsuse, oleks Saavisaarele parim variant.
Kana Riigikogus on sel juhul kaotanud ühe hääletaja ja tegija.

Jaaa ... Reps presidendina jätkaks kuuevarbaliste abikaasade traditsiooni Eesti Vabariigi Presidentuuris. :):):)
.
Ise loodan, et äkki tekkib keegi nö uus tegelane, kes ei pea end eelnevalt liialt tutvustama aga on paljude valijameeste jaoks parim. (Annaks Jumal, et mitte Kelam, kes on hoopis käbi.)
.
Teised varasemad siin mitte nimetatud kandidaadid on nagu poliittehniline jääk ja neist midagi arvata pole ka võimalik.
.
Kõiges tuleb loota nii, et see väike lootus ei hävitaks ilusaid pilvi taevas ega hinge.
.
Tegelikult vajaks Eesti üht positiivset üllatust.
Kõiges ja alati on ju olemas ka "kolmas" variant.

olge ise ka tublid ütles ...

Teame-teame neid "ametlikke uuringid".

Valitsus ja selle kontrolli all olev rahvusringhääling, kes neid uuringuid on tellinud, on kõike muud kui sõltumatu. Samuti muu peavoolumeedia on tõestanud oma selget kallutatust, praeguste koalitsioonierakondade eelistamist ja vastaspoole mahategemist. Näiteks Postimehe ja Kanal 2 presidendikandidaatide debatis sai rahvas Postimehe lehel hääletada, milline kandidaat neile meeldib, seal läks Helme juhtima saate keskel, siis äkki pandi korraga nii Kaljurannale kui Kallasele juurde mitusada häält, seda märkasid kümned inimesed, kes just selle mõttega jälgisid hääletust, et näha, kas seda kuidagi manipuleeritakse kellegi kasuks. Need inimesed andsid sellest jooksvalt teada sotsiaalmeedias.

Ise olen algusest saadik pidevalt jälginud järgnevat hääletust, kus saavad osaleda üksnes tuvastatud inimesed:
https://www.president2016.ee/

Ja tundub, et see hääletus ongi kõige ausam ja objektiivsem, sest mingeid anomaaliaid ega järske hüppeid pole seal kellegi kasuks toimunud, kõigi poolt- või vastuhääled on kasvanud stabiilselt. Loomulikult näitab see üksnes poliitikast huvitatud eestlastest internetikasutajate eelistust, ei midagi muud. Helme on siin selge liider, aga reaalsuses, kui juurde arvata ka venelased ja mitte-internetikasutajad, siis ta toetus nii ülivõimas pole, aga on siiski suurim rahva soosik. Mis on täiesti loogiline, sest kõik teised ju kahvatuvad tema kõrval sisuliselt igas elemendis, mis võrdluseks võtta.

Anonüümne ütles ...

Helmele võib saada takistuseks 21 allkirja kokkusaamine valijameeste kogus - enam-vähem kõik kohalikud omavalitsused on küllaltki parteistunud ning piltikult öeldes võib Helmele toetusallkirja andmine võrduda valla surmaotsusega s.t. investeeringute/katuserahade ärakorjamine ja sundliitmine jms. jõuvõtted..anonüümselt muidugi on kõik kõvatajad ja protestihääletajad..samas ma ei imesta kui Keskerakond nö. mänguilu huvides need puuduvad toetusallkirjad laseb anda..sai ju Reps tänu EKRE-le valimiskokku edasi.

Margus Kiis ütles ...

Naera herneks, kuidas soovmõtlemine laksab.
Helme ei saa teise voorugi. Miks peaks KOVd Helme taolist naljameest pooldama? Ega nad puhta põrunud ei ole. Eelmisi KOV valimisi mäletate? Palju EKRE, mis kandideeris pea igal pool, saadikuid sai?
Suurim küsimus, on kas Kaljurand kandideerib. Kui kandideerib, siis läheb põnevaks, rebimiseks. Kui ei, siis on suurimad shansud hoopis Repsil. Sest kui Kallas ja Reps teise vooru lähevad, siis Repsil on head võimalused. Kallas ei meeldi õieti kellelegi. Ja Kallas on RE kandidaat, mis on justkui nagu tugevus, sest RE on tugev paljudes KOVdes, kuid RE ise on lõhki ja tegelt tahaks paljud, ka RE suurosalusega KOVd RE keskkomiteele ära panna. Liiga tüütuks on läinud neile selle ülbamine. Aga Reps on osav diplomaat, jätab pehme mulje, oskab kõikidega läbi rääkida ja on palju ka KOVsid külastanud. KOVd saavad ka Savisaarega palju paremini läbi, kui valitsusega.

Margus Kiis ütles ...

Helme on Savisaarele natuke totu tegelane, keda vajadusel ära kasutada aga keda ise upitama küll ei hakata. Milleks? Et suurt hulka hääli EKREle kaotada? KE-le on iga hääl tähtis.

olge ise ka tublid ütles ...

8:25 kirjutanule:

21 hääle kokkusaamine sadade valijameeste hulgast on probleem ühel kõige populaarsemal kandidaadil!? Natuke põrutada saanud olete või?

"/.../ enam-vähem kõik kohalikud omavalitsused on küllaltki parteistunud /.../" - see pole uudis, aga samas nad on ka äärmiselt killustunud, pole selgelt ühe kindla partei poolt juhitavad. Ja kuna EKRE on tõusev täht parteide hulgas, siis paljud lokaalpoliitikud, kes ehk polegi end mingi erakonnaga sidunud, kaaluvad EKRE-ga liitumist, paljud kaaluvad ka parteivahetust, sest IRL näiteks on varsti minevik. Ka kõik teised suuremad parteid vaevlevad kriisides ja sisetülides. Kevadise EKRE "Kahekõne rahvaga" tuuri ajal oli suur huvi selle vastu ka kohalikel omavalitsustegelastel, sest osad neist kaaluvadki EKRE-ga liitumist. EKRE kohalikud ringkonnad kasvavad väga jõudsalt igal pool Eestis.

Mingist surmaotsusest EKRE kandidaadi poolt hääletades on ülimalt naeruväärne rääkida, sest suur hulk valdu kaob nagunii ja seega midagi enam kaotada pole - vastupidi, suurem osa pigem soovivad koalitsiooniparteidele kätte maksta selle haige haldusreformi eest.

Kiisile:

Suur soovmõtlemine, mitte aga reaalsuse nägemine kumab su oma postitustest läbi. Helme naljamees? Haha, Irjal oli jälle vahepeal häda, et Helmel polevat seda õiget huumorimeelt, mida küll üritasin ümber lükata.

Aga su mõttes naljamehed on pigem Kallas, Nestor ja Jõks. Reps osav diplomaat? Pole nagu eriti täheldanud, igal juhul Helme diplomaadivõimetele jäävad kõik kaugelt alla. Kõik on end juba tühjaks pigistanud, Helme alles hakkab oma valijameeste tuuri tegema, öeldes väga targalt: "Kes räägib viimasena, selle sõna jääb peale".

Helme totu tegelane? Kõlab kui Nestori iseloomustus, täielik totu. Aga sellist inimest totuks tembeldada, peab olema ise paras totu:
Mart Helme: see, mida globalistid nimetavad võrdsuseks, hävitab vabaduse

Margus Kiis ütles ...

Sel kahekõnel rahvaga osalesid peamiselt igavlevad pensionärid. Kui KOV omad oleks EKREga tahtnud liituda, siis nad oleks seda ammu teinud. Aga milleks? Et keskvõimuga raksu minna? See oleks KOV-le surmaotsus.

Helme ise on teistega tülli keeranud, täiesti mõttetult kusjuures. Keegi ei käskinud Savisaarega koostööd välistada ja veel mitu korda. Nüüd pole Savisaarel mingit huvi Helmet toetada. Ja ilma KE häälteta ei jõua Helme kuhugi.

Margus Kiis ütles ...

Kõik te muudkui ennustate, et KE omad toetavad Helmet aga miks nad peaks seda tegema??? Et Helme saaks kõrgelt positsioonilt Savisaarele s.tta keerata? Ja seda ta kindlasti teeks, kasvõi EKRE upitamiseks ja KE nõrgestamiseks. Sest KE ja EKRE on paljuski rivaalid.

olge ise ka tublid ütles ...

See on õige, et EKRE kevadtuuril osalesid peamiselt pensionärid, aga mitte igavlevad, vaid ikka need kõige ärksamad, need, keda huvitab Eesti saatus ja oma laste tulevik.

Umbes kaks kolmandikku olid pensionärid, ülejäänud olid nooremad. KOV omad liituvadki järjest EKRE-ga, sest järgmised kohalikud valmised on juba aasta pärast. Eestlaste hulgas on EKRE toetus praegusel hetkel sisuliselt juba kõrgeim või umbes samal tasemel Reformi toetusega, kõik teised parteid jäävad juba selget maha. Kesk õilmitseb endiselt vaid peamiselt vene valijate toetusel Tallinnas ja Ida-Virus, mujal on nad autsaiderid. Ja ega lokaalpoliitikud ka rumalad pole, nad näevad kui jõudsalt EKRE toetus on kasvanud ja teavad, et järgmistel koahlikel valimistel lööb EKRE platsi puhtaks paljudes kohtades.

Helme suur trump valijate silmis on see, et ta pole mitte kellegagi otseselt tülli keeranud, ta lihtsalt räägib asjadest nii, nagu need on. Helme on valmis koostööks kõigiga, kuigi sotsidega on see tõesti kõige vähetõenäolisem.

Helme ei peagi kuhugi forsseeritult ja diilitades jõudma. Tõenäoliselt EKRE võidab järgmised RK valimised ja siis määrabki tingimusi juba tema.

Ja mis Savisaarele s.tta keeramisest sa üldse jahud, äkki valgustad, milles täpsemalt see seisneb?

Anonüümne ütles ...

Hetkel ripuvad kõik KOV-d siiski riigi nisa otsas, hääletamine on muidugi anonüümne, kuid pidasin silmas kandidaadi esitamist, seal tuleb oma nime ja allkirjaga võtta see risk...ja risk on, et peale presidendi valimist saadetakse vallamajja täiskomplekt kapo uurijaid ja riigikontrolli ametnikke, küll midagi ikka leitakse, ja katuserahadest võid siis suu puhtaks pühkida..

Margus Kiis ütles ...

Helme on korduvalt VÄLISTANUD koostöö Savisaarega. Korduvalt.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ka-ekre-valistab-koostoo-keskerakonnaga-kremli-meelses-ja-vasakpoolses-valitsuses-me-ei-osale?id=70639589
http://pilguheit.com/article/56245348/helme-toenaoliselt-lahkub-keskerakonnast-vaga-palju-inimesi

Margus Kiis ütles ...

Nii Lennart Meri kui ka TH Ilves on Savisaarele presidentidena s.tta keeranud, nii et see on täiesti võimalik.

olge ise ka tublid ütles ...

Ja Savikas on mingi taevane olend, kelle järgi peab joonduma? Ta on labane intrigant, aferist ja pätt, muud midagi. Iga terve mõistusega inimene välistabki temaga koostöö. Savikas on saanud õilmitseda ja Tallinna bojaari mängida üksnes põhjusel, et ka teised kartelliparteid pole paremad, on segatud sarnastesse mahhinatsioonidesse.

Kuna aga meedias on loodud kuvand, et üksnes Keskerakond on hästi paha-paha, siis mõistagi EKRE ei saa nii vabalt Keskiga koostööd teha, siis nad kinnistaksid seda peavoolumeedia postulaati, et EKRE on Keski vasall, kunagine KERA pakt kehtib edasi jms.

Opositsioonis teatud koostöö neil täiesti toimib, see näitab, et EKRE on tegelikult täiesti võimeline koostööks. Ja EKRE toetas ka Repsi ühes parlamendi valimisvoorus.

Margus Kiis ütles ...

Ekre toetas Repsi, et kottida Jõksi, muud ei midagi. Sest Jõks on irli ja ve kandidaat.