Selle asemel, et pakkuda välja selliseid jaburaid kandidaate nagu Kersti Kaljulaid, võiks Riigikogu 3. oktoobril Siim Kallase ära valida. Nii oleks aus. Kallas võitis valimiskogu teise vooru ja tal jäi presidendiks saamata ainuüksi seetõttu, et 60 valimiskogu liiget otsustasid presidendivalimised WC-potist alla lasta.
Kallas ja Jõks on küll öelnud, et nad Riigikogus enam ei kandideeri, aga minu meelest võiksid nad seda siiski teha. Samuti Reps ja miks mitte ka Nestor. Eestil oli üle hulga aja terve rivi asjalikke presidendikandidaate. Väga kahju, kui see potentsiaal nüüd raisku läheb.
Inno täiendus: Kui Riigikogu nüüd selle Kaljulaidi presidendiks teeb, hakkabki nii olema, et keegi ei julge presidendiks kandideerida, sest õige kandidaat selgub alles millalgi hiljem nende hulgast, kes ise ei kandideerigi. Kujutame nüüd ette, et kui Siim Kallas oleks otsustanud mitte kandideerida, oleks ilmselt teda nüüd presidendiks pakutud!
Ja kui Kaljulaid nii hea on, miks teda siis varem ei esitatud?! Vägisi tundub, et see oligi vandenõu: teha veidi tsirkust, et lõpuks Kaljulaid ära valida. Või mis?!
8 kommentaari:
Eks jah, Reps oma paljulapselisusega avaldab Irjale muljet, Kallasel on NII pehmed vuntsid ja no Jõks on lihtsalt nii nummi, et Irja soovib kindlasti ühte neist presidendiks.
Mis sul Kaljulaiu vastu on? Liiga tark ja edukas, eksole?
Millal su raamat ilmub seal Portugaalias?
tundub et etkarit tabab riigipööre nagu türgis https://www.facebook.com/ummelas?fref=ts ummafon juba ulub, tundub et pääsete tagasimaksmisest või kasutatakse seda kahte tonni etkari kamba vasta
Jah, nõus. Kahjuks Kallas enam ei kandideeri.
Kuidas võib olla nii tuhm.
.
Inimene loeb eeldatavalt erinevaid väljaandeid, midagi võiks ju sealt siiski välja sõeluda ja seejärel ka seda analüüsida. Isegi meelde jätta :)
.
Senised kandidaadid olid kõik nagu omas mullis ja pimestatud.
Kallas vist ise arvas, et ongi juba president, lihtsalt vormistamise küsimus aga ... Nii tundus.
.
Võõrandudes tegelikusest muutuvad inimesed. Kõik arvavad muidugi, et see on vaid sõnakõlks ja kirjanduslik umbluu aga siis ehmutakse, kui ollakse silmitsi mingi ootamatu paraleelmaailmaga mida ei suudetud varem märgata, Brüssel pole siiski Tallinn.
.
Vahel on asjad aga vägagi lihtsad. Isegi üllatavalt lihtsad.
.
.
Valijamehed, kes otsustasid .....
, äkki oli mõnel kõht tühi, lips soonis ja king pigistas. Ja üldse hakkas paha vaadata seda ülelõhnastatud enesest heal arvamusel olevat seltskonda.
Varasem ilus jutt ununeb ju kiirelt, kui peab end varavalges ülesse ajama ja miskis tohuvapohus hakkama otsustama, et milline uus külakurnaja saaks veelgi uhkemale kohale, kui omal on tuhat probleemi kukil.
:D:D:D
Kuulge nupsikud aga lisan siia hoopis ühe nö retsepti, mida praegu "smoorin" :)
Äkki läheb mõnel meel helgemaks.
Lihtsad asjad ju toovad igapäevaellu märke ja tähendusi. Lõhnad meenutavad minevikku.
.
Ja kui tädi Maša seda loeb, saab siis kleeplindi asemel laste kõhud täis sölta, et ei karjuks.
.
BURGUNDIA PADA
Loomaliha fileed umbes 800g.
Punast veini 1,5 liitrit
Kolm suurt porgandit
Poolteist suurt sibulat
Pool suurest küüslaugu mugulast
Neli värsket tšilli kauna.
Kaks korralikku tomatit
Peterselli lehti suur peotäis.
Peeneks purustatud tomateid (vedelam, kui tomatipasta aga võib kasutatada ka purustatud tomateid) 400g
Oliivõli
Jahu 2 kuhjaga spl.
Köömneid umbes 1 spl.
Koriandri seemneid umbes 1 spl.
Cayenne kuivatatud piprakaunu umbes 1 spl.
(Musta pipart purustatult aga mul sai otsa, nii, et seda pole)
Kuivatatud tüümiani 1 spl.
Neli suurt loorberi lehte.
Meresoola ehk jämedat soola 1 spl.
.
Suur pott, soovitavalt 5 liitrine savipott.
Pann tulele ja oliivõli ohtralt.
Esmalt viie sentimeetrised pikuti ja ühe või pooleteist sentimeetri paksused lihatükid tuleb õlis kiirelt ära kärsatada, et tuleks suts jumet.
Suht lohakalt hakitud sibul oliivõlis passeerida.
Porgandikuubikud uues oliivõlis passeerida.
Maitseained uhmerdada.
Muud hakkida tunde järgi.
Ühte anumasse panna kaks spl. jahu ja valada peale vein. Hoolikalt segada püdelaks massiks.
.
Kõik peale tolle jahu ja veinisegu suurde potti.
.
Kui on kuumus ehk esmane keemine saavutatud, siis segades lisada ka veini-jahu segu.
.
Lasta podiseda umbes viis tundi. Vahepeal tuleb ikka pidevaltkoguaeg ka segada.
.
Lõpuks peaks tulema mure ja maitsev liha, koos kastmega, mida siis kas keedukartulite või kartulipudruga saab süüa.
:):):)
Keeda ja küpseta ise 5 tundi oma hautist. Kellel nii palju aega peaks olema? Lihtsad asjad jah toovad rõõmu. Võib-olla hautamise asemel see vein niisama ära juua. Lähebki meel rõõmsaks. Muidu aurustub kõik ära ja kasu pole kopka eestki.
Irja vaevalt seda kunagi tegema hakkab. Tema sööb kohvikus kilusuppi
Nii kahju, et Kallasele niimoodi ära tehti! Täiesti nõme. Ainuõige oleks olnud nende viie kandidaadi seast ikka ära valida.
Enamus Eesti rahvast küll Kallast ei tahtnud.
Postita kommentaar