pühapäev, 4. september 2016

Ukraina kriisi eest vastutavad Taani, Rootsi ja Soome

Seoses Ukraina kriisiga on tavaks otsida süüdlasi ning näpuga näidatakse põhiliselt Venemaa suunas. Aga tegelikkuses on Venemaaga samavõrra süüdlased Taani, Rootsi ja Soome, kes kõik andsid loa Nord Stream gaasijuhtme rajamiseks oma vetesse. Loomulikult kaasnes sellega kasu, kasvõi tehtud uuringute eest. See kasu vahetati Ukraina vabaduse vastu, sest oli hästi teada, et Venemaa vajab Nord Streami selleks, et Ukrainast mööda minna. Gaasijuhtme rajamine andis Venemaale vabad käed tegutsemiseks nii Ukrainas kui mujal Ida-Euroopas.

Nii et Taani, Rootsi ja Soome - te olete vastutavad jamade eest Ukrainas! Lisaks vastutavad nad Eestis ja teistes Baltimaades praeguse ebastabiilsuse eest. Häbi teil olgu! Ja muide, juba planeeritakse Nord Stream 2 gaasijuhet, jälle Soome, Rootsi ja Taani osavõtul. Kõige ehtsam Euroopa jagamine käib kõigi silme all ja seda vaadatakse vaikides pealt.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ukraina kriis on usa ja tema käpikvalitsuste katse Venemaale käru keerata. Tulemus - kodusõda Ukrainas.
Kas sa, Inno, usaldaks oma kaupa vahendaja kätte, kes oma suva järgi võtab vahelt matti ja jätab mõnikord kauba saaja (lääne Euroopa) osa kaubast üldse ilma?
Ok - varem, kui elati ühtses Nõuka Liidus, oli võimalik, et igaühele vastavalt tema vajadustele. Aga nüüd ei ole enam nõuka aeg, sest see oli ju paha.
Saada tahaks aga anda ei!

Üllar Saar, ehitusmees, harrastuskilvar ütles ...

Nordstream ei lähe Rootsi ega Taani vetest läbi. Geograafia, Inno!
Kui Jartseviga 1938-39 läbirääkimised ummikusse jooksid =maadevahetuses kaubale ei saadud, alustas Soome Talvesõda. Ex post oleks Soomele olnud kasulikum lasta end Nõukogude Liitu integreerida, ära kannatada ja siis 1991 koos Karjalaga, praegustest piirdest hoopis suuremana, koos Eestiga iseseisvuda.