neljapäev, 29. detsember 2016

Inno oli täna hommikul eriti tubli

Inno oli täna hommikul eriti tubli ja andis - oma esimese - intervjuu meie portaali Eestinen kohta, mida ta on juba detsembri keskapaigast saati suure armastusega loonud ja edasi arendanud. Kõigepealt käis hoolsalt Tartus veebiarenduse ja kodulehe valmistamise koolitusel ja tegi siis ära.

Eile helistas talle Tallinnas tegutseva soomekeelse raadio SSS-Radio toimetaja Tapio Reini, kes oli seda saiti märganud ja ütles, et tegemist on väga laheda ja professionaalselt tehtud asjaga. Kas Inno ei oleks nõus sellest rääkima. Inno oli loomulikult nõus ja intervjuu lepiti kokku kella kümneks hommikul. Täna hommikul ma siis kuulsingi läbi une (meil lastega on pikk uni), kuidas Inno mõnusasti soome keeles seletab. Eriti jäi meelde lause: „Itse en mielestäni osaa hyvin suomea, mutta vaimoni osaa.”  Nii armas!

Tegelikult oskab muidugi ka Inno hästi soome keelt, ma olen lausa vahepeal kahtlustanud, et ta on kuskiltpidi soomlane. Sest ei ole võimalik, et eestlane nii hästi ja aktsendivabalt soome keelt räägib. Aga Inno väidab, et õppis seda väiksena soome telekat vaadates. No mina vaatasin ka soome telekat ja lisaks sellele rääkisid mu ema, vanaema, vanavanaema ja vanavanatädid omavahel soome keeles. Kuna mind hoidsid mu vanaema ja vanavanaema õde Elsa, siis oli mu lapsepõlve keel soome keel. Aga seda ma ikka aru ei saa, kuidas Inno nii hästi soome keelt oskab :).

Saade oli siis eetris kell kümme ja seda raadiot saab kuulata lainepikkusel 92, 4 megahertsi ning ka internetis (kuulamiseks klikka siin).

P.S. Inno ütleb, et on nõus kõigile soovijatele 15 euro eest kodulehe tegema. Kel huvi, võtku ühendust, kirjutades meiliaadressil inno ät eestinen.fi.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma küll ei tea, kas eestikeelset soome lehte enne on/oli olemas, aga see Eestineni portaal on küll huvitav ja tore mõte. Loodan, et hakkab ka tööle ja saab reklaami ka müüa ja hakkab ka teenima (ma muidugi pole kindel kas MTÜga saab teenida nii väga), ongi unistuste töö Innol, saab kodus arvutiga teha ja olla oma aja peremees. Äkki Soomes elades saab ka päris uudiseid sinna kirjutada, mitte nö teisi uudiseid ümber tõlkida vaid ka ise ajakirjanikuna lugusid teha ja ka Irjal oleks huvi korral võimalus. Edu.

Anonüümne ütles ...

Tõesti tubli! Tuult tiibadesse mis muud!

Anonüümne ütles ...

MTÜs ei saa tulemit välja võtta. Palka saab maksta.

Anonüümne ütles ...

Just, kui elaksite Soomes, saaksite uurivate ajakirjanikena sealsete eestlaste jaoks aktuaalseid teemasid käsitleda, toetudes esmaallikatele.

Irja ütles ...

Just, see meil kavas ongi. Eestinenile võib ka huvitavate teemade kohta vihjata - andke meile teada, kui teile on liiga tehtud või tahate mõnest rõõmsast sündmusest-üritusest teada anda.