neljapäev, 29. detsember 2016

Kuidas Roosike kalamaksaõli võtab ja veel juurdegi tahab



Inno täna hommikul (ehk paar minutit tagasi) imestas, et kuidas küll Roosike nii ilusasti kalamaksaõli võtab. Teeb ise suu lahti ega puikle üldse vastu. Et temal pole küll kunagi õnnestunud lapsele sedasi kalamaksaõli anda.

Khm, ega siin erilist saladust ei ole. Tuleb lihtsalt asi lapse jaoks mänguliseks teha. Mina proovisin ka alguses lihtsalt niisama anda, aga selle peale jooksis Roosi ära, peitis end nurka ja raputas pead: „Ei-ei-ei!”  Aga siis tahtis ta ükspäev külmkapi sisu uurima minna. Tõstsin ta külmkapi juurde ja lasin uurida, mis seal sees on. Kui Roosi mingi toiduaine peale näitas, siis ütlesin, mis see on. Juust, salat, brokkoli, kurk, ingver, tomat, kala jne. Nii õppisime ka uusi sõnu juurde. Lõpuks jõudsime kalamaksaõli pudeli juurde.

Ütlesin Roosile, et see on kalamaksaõli ja võtsin ettevatlikult teelusika. Valasin kalamaksaõli lusikale ja pakkusin Roosile. Roosi tegi rõõmsalt suu lahti ja neelas pakutu alla. Ei mingit probleemi! Juba ligemale kuu aega järjest. Nüüd on ta sellega nii ära harjunud, et kui toiduainete nimetamisel kalamaksaõlini jõuame, näitab Roosi ise näpuga pudeli pihta ja ütleb: „Mämm-mämm!” :)  Vahel uurime külmkapi sisu ka mitu korda päevas ja siis tahab Roosi kalamaksaõli teist korda, mida talle aga anda ei saa, sest seda tohib võtta ainult ühe teelusikatäie päevas. Pakun siis muud ja Roosi on väga rahul, kui külmkapist midagi kaasa haarata saab.

Ehk siis on küll võimalik lapsele edukalt kalamaksaõli anda, tuleb talle lihtsalt selle võtmisest seiklus teha. Väikestele lastele väga meeldivad seiklused ja nad ei väsi neist kunagi :).

Ahjaa, meie kasutame Mölleri kalamaksaõli, mille pudel maksab apteegis ca kümme eurot. Seda tohib anda juba kuuekuustele beebidele ja lubatud koguseks on nii täiskasvanute kui laste puhul üks teelusikatäis päevas.

Pildil Roosike külmkapi sisu uurimas. Meie igapäevane traditsioon :).

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Sa oled nii kena, pane endast ikka sagedamini pilte blogisse.