esmaspäev, 26. detsember 2016

Kurioosum: Inglise kuninganna toetas Brexitit, aga sellest teada ei antud

Väljavõte Daily Maili veebist.

Kõigepealt teadmiseks kõigile, kes pasundavad, et Brexit oli mingi Putini vandenõu: isegi Inglise kuninganna toetas seda!!!

Aga miks ajakirjandus, näiteks Briti rahvusringhääling BBC sellest ei teavitanud? Nüüd järgneb kurioosum: seda kinnitas vaid üks allikas, kuninganna ise, kes pidevalt korrutas: „Ma ei saa aru, miks me juba välja ei astu. Milles on probleem?” Inglise ajakirjanduses on aga tava, et infot peab kinnitama vähemalt kaks allikat. Nõnda ei jõudnudki kuninganna sõnum kunagi ajakirjandusse. Vähemalt seletavad asja niimoodi nüüd ajakirjanikud ise, kes sellest avalikkust ei teavitanud.

Ja nüüd küsimus Eesti tarkpeadele: kas Inglise kuninganna on ka Putini lõa otsas? Või mis?!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Päris hea näide tänapäeva "ajakirjandusest". See on tõesti ilmekas näide, millest kirjutatakse ja millest mitte. Või siis see ajakirjanik Kuenssberg ei soovinud, et see info leviks.
Näiteks teie blogis oli artikkel Berliinis tapetud Poola autojuhist, et ta helistas ennem kadumist koju ja ütles, et on mingis kummalises kohas, kus sakslasi peaaegu polegi... kõik enamuses ümberringi on sisserännanud. Siis hiljem olid analoogsed lood nii Postimehes kui ka Õhtulehes, siis seal seda detaili ei peetud märkimist vajavaks. Nii, et ka sama lugu saab kirjutada mitut moodi.