esmaspäev, 26. detsember 2016

Lääne häda seoses Venemaaga - over-punching

Homer lükkab väsinud vastase näpuga pikali, kaader Simpsonite seriaalist, S08E03.

Vaatasin just Simpsonite 8. hooaja 3. episoodi ja seal on päris hea koht, kus Homer Simpson läheb poksiringi, laseb seal end vastasel tampida kuni vastane väsib ja siis lükkab lihtsalt vastase näpuga pikali. Asja nimi on over-punching.

Mu meelest on praegu sama viga Läänel seoses Venemaaga. Tümitatakse-tümitatakse, kuni väsitatakse end ära ja Venemaal pole muud teha, kui näpuga veidi viibutada. Hea näide oli USA presidendivalimistel, kus Hillary kiljus oma hääle kähedaks Venemaa suunal. Lõpuks oli end nii ribadeks rebinud, et ei seisnud enam õieti püstigi. Ning Trump lihtsalt marssis lahtisest uksest sisse, koputas korra ja oligi võitnud olukorras, kus tema võit näis võimatu.

Ja sama lugu on Eestil seoses Venemaaga. Esiteks on Eesti poliitikud ja diplomaadid oma hääle kähedaks karjunud, nii et jaks on kadumas. Ajakirjandus on väsinud. Ma vaatan, et Eesti sõdurid, vaesekesed on pea iga päev kuskil proovilahingus, mingitel järjekordsetel NATO õppustel, keel vesti peal. Nad on täiesti ära kurnatud, end rihmaks tõmmanud, seda võib kommentaaridest lugeda. Terve rahvas on väsinud sest lõpmatust sõja-drillist. Ning nõnda jätkates polegi vaenlasel vaja muud teha kui Homer Simpsoni kombel korraks õlale koputada ...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

häid jõule teilegi.
avastasin blog.tr toppi vaadates et see reet on ka sinna jõudnu ei tea kas seetõttu et teie tast kirjutasite
http://neiudarevil.blogspot.com.ee

see nagu see nali et mallukas kirjutas marimummi sexivideost ja tv3 tegi sellest uudise nagu ka buduaar http://buduaar.ee/Article/article/skandaal-mallukas-kommenteeris-internetti-lekkinud-seksivideot

Anonüümne ütles ...

H.Raudvere andmetel läheb Venemaa majandusel väga hästi. Eriti võimas on ehitustegevus suurlinnades, sh Peterburgis. Putini reiting on võrreldes meie poliitikutega kõrge ja rubla kurss aina tõuseb.
Kohalik peavoolumeedia püüab aga jätta vastupidist muljet.