teisipäev, 27. detsember 2016

Ma imetlen venelaste julgust! Ehk uus moment seoses lennuõnnetusega

Pildil vene ajakirjanik Božena Rõnska, väljavõte ria.ru veebist.

Teate, sellest pole Eesti meedias seoses Vene sõjaväe transpordilennuki Tu-154 pühapäevase allakukkumisega veel kirjutatud. Ja ilmselt ei kirjutata ka. Aga üks Vene ajakirjanik Božena Rõnska kirjutas oma Facebooki küljel, et see oli lennukiga allakukkunud ajakirjanikele paras, kuna tegemist on kuritegeliku grupi liikmetega, kellega nüüd taevas arveid õiendas.

Lennuk oli teel Moskvast Süüriasse ja kukkus alla Musta mere kohal. Pardal hukkusid kõik 92 inimest, nende seas Vene kuulsa Aleksandrovi-nimelise sõjaväeansambli liikmed, samuti telejaamade NTV, Pervõi Kanal ja Zvezda ajakirjanikud, kes läksid tähistama võitu Aleppos.

Nüüd, nagu kirjutab uudisteagentuur RIA, on Rõnska selle väljaütlemise peale töölt lahti lastud väljaandest SNC. Ühtlasi, nagu kirjutab Rõnska oma Facebooki küljel, on käidud teda koduukse taga kollitamas ja korterisse on püütud siseneda isegi rõdu kaudu. Asjasse sekkus isegi Facebook, mis palus Rõnskal skandaalne sissekanne külastajatele sulgeda.

Aga mitte see pole kõige tähtsam, vaid see, milline julgus. Milline klass! Kas mõni Eesti ajakirjanik, või üldse mõni eestlane oleks julgenud midagi sellist välja öelda? Nii ausalt ja otsekoheselt oma tõde kuulutada. Loomulikult mitte! Eesti ajakirjanikud ei julge isegi Vene ametnikke intervjueerida. Kogu maailmas, isegi USAs on pandud küsimärgi alla sõdurite saatmine Iraaki, aga Eestis mitte. Siiani pole teada, mida Eesti sõdurpoisid Iraagis tegid ja kuidas hukkusid. Eesti võimude lollusi ei juleta kritiseerida - hea näide on president Ilvese nn ärmatamine, mis oli juba aastaid ajakirjanikele teada, aga mida keegi ei võtnud üles. Eesti ajakirjandusele on omane tagantjärele rusikatega vehkimine, aga see ei vii mitte kuhugi. Ja see on kahtlemata üks põhjusi, miks Eesti ühiskond on stagneerunud.

Kui Rõnska Facebooki külge vaadata, siis on Venemaal üsna palju tema-taolisi teisitimõtlejaid ja nad toetavad teineteist. Muide, venelased saatsid ka Nõukogu Liidu laiali, mitte eestlased, nagu on püütud ekslikult muljet jätta. Savisaare loodud Rahvarinne küll õõnestas liitu, aga selle saatsid laiali ikkagi venelased. Needsamad julged venelased, kes Moskvas otsustaval hetkel paljakäsi tankide vastu läksid. Au neile!

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis uus moment, nii kui see juhtus, oli paljudel selge miks juhtus. Antud vene naise julgus on muidugi imetlusväärne, samas hoidku teda jumal peale sellist avalikku väljaütlemist.

LPR ütles ...

Venelased peavad oma pattude eest praktiliselt 24/7 risti ette lööma nagu üks mees.

Anonüümne ütles ...

See sinu kiidetud Julge Božena on Venemaal samasugune "seltskonnakroonik" nagu oli omal ajal Ingrid siin - jah, just nimelt SELTSKONNAajakirjanik ja blogija. Kui ta nimetab hukkunud ajakirjanikke - siis omaenda kolleege - kuritegeliku grupi liikmeteks, siis vabandust, aga kes ta ise on? Võib juba ette kujutada, millist kusekollast tatti proua Božena oma igapäevatöös arvutist välja pressib... Venemaa kõrgem seltskond, bože moi! Ei maksa ikka teha vaba mõtte levitajat igast kübaramoor-"kroonikust", aga ega see Innokese puhul muidugi midagi imestamisväärset pole.

Inno ütles ...

Vahet pole. Julgus on julgus. Ja mis Ingridisse puutub, siis tema lakkus ja lakub siiani kõigi kuulsuste või muidu tähtsate tegelaste perset. See oli ka põhjus, miks Kroonika alla käis.

Anonüümne ütles ...

Kamoon, Kroonika kâis alla, kuna sina enam Inxu eest teemasid ei nuputanud ja jutukesi ei kirjutanud. Kõik teavad, et sina kirjutasid Kroonikasse paska ja Ingrid Äripäevale sinu eest artikleid. Praegune blogi on parim tõestis sellele- sa suudad mängleva kergusega totaalset paska ja laimu produtseerida, majandusteemadel aga ei suuda muud kui statistikaameti lehelt kuvatõmmiseid teha.

Anonüümne ütles ...

Nooh-jahh. Aga kes need "telejaamade NTV, Pervõi Kanal ja Zvezda ajakirjanikud" siiski olid? Olid nad ehk mõne kolmetähelise organisatsiooni kaastöölised? Või misasja Rõnska sellega mõtles...

Anonüümne ütles ...

See eit on ju kogu aeg rõvetsemisega tegelenud, arvatavasti saab selle eest kellegilt korralikku honorari.
Raha eest haugute teiegi - auh, auh, auh! Muidugi suure raha eest, sest väikse raha eest on mugavam too koonerist tellija lihtsalt perse saata. Ikka raha eest.
Julgusega pole siin vähimatki pistmist.
Pigem imestage, kuidas Venemaal lubatakse nii palju plõksida. Eestis oleks praeguse rezhiimi vastase sarnase sõnavõtu eest vähemalt hullarisse torgatud nagu Kender.
Ma ei imesta, miks Äripäev nii mõttetu leht oli ja on.

Anonüümne ütles ...

"Venelased peavad oma pattude eest praktiliselt 24/7 risti ette lööma nagu üks mees."
Venelastel pole mitte mingisuguseid patte - patukott!

Anonüümne ütles ...

"Aga kes need "telejaamade NTV, Pervõi Kanal ja Zvezda ajakirjanikud" siiski olid? Olid nad ehk mõne kolmetähelise organisatsiooni kaastöölised?"
Mille poolest KAPO kaastöölistest ajakirjanikud õigemad on suvalise riigi julgeolekuasutuse kaastöölistest ajakirjanikest?

LPR ütles ...

"Venelastel ei ole mingeid patte" jah? Seepärast neil koik jooksebki aina ülesmäge ja terve maa aina õitseb? Jah?