teisipäev, 27. detsember 2016

Teise jõulupüha peedisupp (retsept ka!)



Nagu ma juba kirjutasin, tegi Inno eile peedisuppi. Uut kalkunit ei raatsinud enam osta ja no ega oleks olnud tervislik ka neid niimoodi järjest sisse vohmida. Nii et supp! Kuna kodumaised juurviljad nagu peet, kartul, kaalikas ja porgand on (meie ostame neid Timmi poest, Võrumaa Toidukeskusest) väga odavad, siis oli võimalik ka raha kokku hoida.

Kuidas siis supp valmis? Inno jutu järgi võttis ta kõigepealt suure poti ja keetis ära supikondid (ca kolm tundi), seejärel koukis suuremad kondid välja (mille küljest liha lahti oli tulnud) ja lõikus sisse peedid, kartulid ja porgandid. Maitsestas soola ja pipraga. Ahjaa, lisaks peetidele, kartulitele ja porganditele lisas Inno supile ka jõuludest järelejäänud hapukapsa.

Eile õhtul sai valmis ja väga maitsev oli. Roosike sõi lausa kolm taldrikutäit.

Inno täiendab, et põhiline on panna palju peete. „Et ikka oleks korralik peedisupp, mitte mingi naljategemine,” ütleb ta. Tema pani kuus suurt peeti.

Kommentaare ei ole: