neljapäev, 19. jaanuar 2017

Appi! Eile Õhtulehes, täna Lõunalehes!



Kui eile kajastas minu kohtusaagat Tallinna Televisiooniga Õhtuleht, siis täna olen Lõunalehes ja lausa esikaanel! Koos suure pildiga minust Savisaare ja Juuli-Roosiga.

Tänane Lõunaleht tasub kindlasti osta aga mitte ainuüksi minu suurepärase ;) isiku pärast, vaid ka seetõttu, et Lõunaleht on avaldanud Võru kohtu otsuse, mis annab Lõunalehe ja Võrumaa Teataja vaidluses õiguse Lõunalehele. Võrumaa Teataja peab kinni maksma nii enda kui Lõunalehe kohtukulud.

Lihtsas keeles ümberräägituna: Võrumaa Teataja kaebas Lõunalehe kohtusse, sest peatoimetaja Kalev Annomile ei meeldinud Inno Lõunalehes kirjutatud artikkel „Maakonnalehel üleval suur maksuvõlg ja pankrotiseis”. Võrumaa Teataja nõudis, et kohus kohustaks Lõunalehte neid andmeid ümber lükkama.

Lõunaleht vaidles sellele nõudele vastu ja märkis, et võttis artikli avaldada, „kuna Inno Tähismaal on kauaaegne majanduslehes Äripäev töötamise kogemus ning ta on olnud Bonnieri ajakirjanduspreemia nominent”.

Kohus leidis, et andmete ümberlükkamiseks ei ole alust ning andis õiguse Lõunalehele. Võrumaa Teataja peab nüüd oma hiigelsuured kohtukulud - 5020 eurot!!! -  ise kinni maksma (eeldusel, et edasi ei kaeba) ning maksma Lõunalehele 550 eurot.

Olgu üks väike lõiguke vaidlusalusest artiklist teile siin ära toodud: „Võru Teataja maksuvõlg tekkis aastatel 2006-2009, mil ettevõtte raamatupidamise eest vastutas vastavalt Äriseadustikule ainuke juhatuse liige ja allkirjaõiguslik isik Kalev Annom, raamatupidajaks oli Lea Veisner. Nii Annomi kui Veisneri tegevuse suhtes algatati 2009. aasta sügisel kriminaalasi grupiviisilise kuriteo toimepanemise kohta. Uurimise käigus selgus, et Veisner oli firma arvelt kinni maksnud muuhulgas Annomi isikliku sõiduauto, korteri ja suvilaga seotud kulutusi. Kokku pandi kontrollitud nelja aasta jooksul ettevõttest kõrvale üle nelja miljoni krooni! Näiteks ainuüksi selgitusega „tšekid-lilled” kanti firma kontodelt välja nelja aasta jooksul 743 279 krooni!  Annomil oli koos Veisneriga ka ühisfirma, osaühing WRO. Vesiner sai tingimisi karistuse, Annomile mõisteti kokkuleppemenetluses karistuseks ühiskondlikult kasulik töö”.

Head lugemist :).

Kommentaare ei ole: