laupäev, 21. jaanuar 2017

Kes tahab lugeda - Trumpi eilne kõne täiel kujul eesti keeles eestinen.fi veebis

Väljavõte eestinen.fi veebist.

USA värskelt ametisse vannuatud presidenti Donald Trumpi eilne ajalooline kõne eesti keeles täiel kujul saadaval eestinen.fi veebist.

Head lugemist!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti peameedia püüab Trumpi võimulepääsemist näidata tendentslikult. Juskui Washingtonis on puha meeleavaldused ja pettunud inimesed?
Tegelikult on Trumpi-suguse muudatusi lubava presidendi võimulepääsemine triumf. Ja ka tema kõne oli super!

Anonüümne ütles ...

Kõne oli päris hea.
Aga mis puutub reaktsioonidesse Eestis, siis need on osalt üsna masendavad. Kui ma eile Postimehe esikülge vaatasin, siis oli ikka päris piinlik.
Tuleb vist Eestist tõesti ära kolida, just eeskätt mõnede eestlaste suhtelise tagurlikkuse tõttu - need pole mitte kivid vaid pigem pehkinud kännud.

Margus Kiis ütles ...

Trump Eestile küll midagi head ei tähenda.

Margus Kiis ütles ...

Mäletan, kuidas Eesti oma Donald Trumpist Jüri Mõisast aastal 1999 räägiti, nagu mingist messiast. Ja oligi valimistel edukas, vedas Isamaaliidu üldarvestuses teisele kohale, Refist ette. Ja oi, mis juttu ta ise rääkis. Lubas maad ja ilmad kokku. Oligi Trumpiga sarnane -- "eliidiväline", "poliitiliselt värske", loogilise mõtlemisega, ärimehe vaistuga. Algul oli siseminister -- ei teinud midagi. Korrutas, et tema tahab Tallinna linnapeaks. Sai lõpuks linnapeaks. Lubas näiteks mägedel paneelikad lammutada, uued odavad korterid ehitada, ja trollid kaotada ja mida kõike veel. Lõpuks tema ainsaks vägiteoks jäi Tallinna Vee kahtlane erastamine, mille tõttu oli jama ka palju aastaid hiljem. Ka muus osas kukkus ta läbi, linna juhiti halvasti, pidevalt olid admin jamad, Mõis ei viitsinud oma ülesandeid täita, ei jaganud kommunaaljuhtimise eripärasid, üritas autoritaarselt valitseda, valetas alalõpmata, eiras nahhaalselt seadusi, ajas paljusid asju varjatult aga ka avalikult (linnavalitsuse istungitel) krimitaustaga "ärimehe" Meelis Lao abiga . Kasvatas ametnike palka, tõstis enda oma. Kasutas Linnavolikogus kõneldes väljendeid a la: “Uskuge mind, me oleme
nooremad ja tugevamad, kui te tahate sõda, siis napalm tuleb ikka
siia minu poolt vaadatuna vasakutesse (opositsiooni) pinkidesse.” Osales "Sposato maaletoomises", et see saaks Eesti Raudtee ära osta. Samas ei saavutanud ta linnapeana mitte midagi. Lõpuks suure vaevaga, enne 6. umbusaldusavaldust nõustus ta hambad ristis linnapea kohalt tagasi astuma, kuna siis oli ka koalitsioon selle poolt. Pärast mängis kõvasti märtrit ja poliitmängude süütut ohvrit.

LPR ütles ...

Inno, see video on sulle kohustuslik vaatamine.

https://youtu.be/Bxyr7eaSTEg