teisipäev, 17. jaanuar 2017

Natuke eilsest kohtuasjast, ikkagi :)

Mõtlesin, et panen ikka paar rida kirja selle eilse kohtuasja kohta... Täitsa hästi läks tegelikult. Kui mina kohtumajja jõudsin, olid Tallinna TV esindaja, finantsjuht Ingrid Mauer, ja Õhtulehe ajakirjanikud juba kohal.

Istung algas kell üks. Kohtunik kandis ette, mis asi arutusele tuleb, ja küsis, kas pooltel taotlusi-taandusi on. Seejärel vaadati, mis taotlused ja tõendid on juba esitatud. Tallinna TV soovis, et tõenditena läheksid arvesse ka Kohviku sissekanded ja nende juures olevad kommentaarid. Kohtunik leidis, et kuna igaüks võib blogis kirjutada seda, mida tahab, siis blogisissekandeid tõenditena arvestada ei saa. Samuti ei saa tõenditena arvestada kommentaare, sest kohus ei saa juhinduda otsuse tegemisel anonüümsete kommentaatorite arvamusest.

Mina taotlesin Edgar Savisaare tunnistajana kohtusse kutsumist. Kohtunik selgitas, et sellisel juhul peaksin ma tasuma kohtu deposiitarvele Savisaare Võrru sõitmise kulud. Njah - selle peale ma ei mõelnudki. Tahtsin Savisaart kohtusse kustuda selleks, et ta annaks ütlusi selle kohta, milline oli meie kokkuleppe sisu: et tegemist oli lennupiletite raha, mitte näitlejatasu ettemaksuga. Lõpuks lükkas kohtunik selle taotluse siiski tagasi, mille pärast ma ausalt öeldes pettunud polnudki, sest ega mul Savisaare sõidukulude kinnimaksmiseks praegu niikuinii raha oleks.

Nii. Seejärel tahtis Tallinna TV esindaja mulle ühe küsimuse esitada. Kohtunik ütles, et kohtus küsib küsimusi siiski kohus. Siis selgus, et Tallinna TV on esitanud kohtule ühe inglisekeelse tõendi. Kohtunik selgitas, et võõrkeelseid tõendeid saab vastu võtta ainuüksi juhul, kui teine pool sellega nõus on. Mina muidugi ei olnud. Seetõttu ei saanud eile ka asja arutamist jätkata ning kohtunik andis Tallinna TV-le tähtaja tõendi eesti keelde tõlkimiseks.

Kuna kohtu asi on teha kõik endast olenev, et asi päädiks kompromissiga, siis küsis kohtunik meilt ka selle kohta. Et kas oleme nõus kompromissi sõlmima. Kuna mina olen selles küsimuses juba Tallinna TV praeguse juhi Toomas Raagiga suhelnud, siis ütlesin, et jah, Raag lubas mulle jaanuari esimesel nädalal teada anda, milline nende nägemus kompromissist oleks. Ingrid Mauer oli selle peale väga üllatunud ja ütles, et tema kahjuks ei teadnud meie kirjavahetusest midagi, aga et kas ma tõesti oleks nõus kompromissiga. Ütlesin, et oleksin ikka, aga sõltub tingimustest. Selle peale küsis Tallinna TV esindaja, kas oleksin nõus tulema Tallinna. Ütlesin, et ikka olen. Kompromiss tähendaks siis seda, et ma osaleksin mõnes Tallinna Televisiooni saates ja see 2000 eurot tasaarveldataks.

Paistis, et Tallinna Televisiooni esindaja oli võimaliku kompromissi üle päris rõõmus. Lahku läksime igatahes sõbralikult, tema lubas Raagiga rääkida ja mina nende meili ootama jääda.

Sest ega mul ju Tallinna TV vastu mingit vaenu ole, ma ise vaatan Tallinna Televisiooni ja fännan Meedia Keskpunkti :). Natuke totter on sedasi tülitseda. Eriti veel nüüd, kus Toomas Lepp, kellega ma ülepea üldse tülli läksin, enam Tallinna TV eesotsas ei ole.

Nii et jään põnevusega ootama, mida Tallinna TV mulle välja pakub! Võib-olla näete mind varsti Tallinna TV ekraanilt :). Mulle oleks see igatahes täitsa huvitav.

26 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

2000 eurot ÜHES saates osalemise eest!? Pole midagi öelda, tõesti hästi elatakse seal maksumaksja rahastatavas telekanalikeses. Aga tore ju, polegi enam ammu Irja kiunuvat häält kuulda saand (ma ei ela Võrus, muidu ehk veaks Katariina kohvikus). Aga kuna Irja on viiendat põlve intelligent ja tal on kindlasti palju seni avalikkusele teadmata andeid, siis äkki laseb hoopis lugupilli "Rahvalõõtsas"? Või äkki on seal mõni kodusaade, kus Irja saaks oma kaunist ja hubast kodu presenteerida? Vat selle eest poleks 2000 eurot tõesti palju!

Irja ütles ...

No vaatame, ärme rutta sündmustest ette :). Mingi üllatuse moment peab ka jääma!

LPR ütles ...

Kujutan vaimusilmas ette irjat hilis õhtuses erootika programmis esinemas. Estonian Milfs.

Anonüümne ütles ...

nii tublid! kõik läheb kindlasti hästi, tõde tõuseb ja vale vaob.

Anonüümne ütles ...

Hah Toomas Lepaga on kuuldavasti päris lihtne tülli minna, tal see andaluusia veri pidavat päris kergelt välja lööma :D
Muidu ta võib ju asjalik telemees olla.

Anonüümne ütles ...

Isemõtlevad Tähismaad sobiksid Tallinna TV-d rikastama heas mõttes küll.
TTV on/oli veel ainus peameediast sõltumatu ja valitsuse propagandata kanal!

Irja ütles ...

No vot ja mina olen jälle soomlane, selline kange :). Nii me kokku põrkasimegi.

Tallinna TVs on tõesti palju huvitavaid saateid, Vaba mõtte klubi näiteks veel.

Anonüümne ütles ...

Aiaiai, oma lemmikkanali tegemistega võiksid siiski kursis olla - Vaba mõtte klubi enam kavas ei ole. See-eest hakkab miskit värki - arvata juba võib et teatud liiki sotsiaalpornot - tootma kõigi poolt palavasti armastatud ajakirjanik-riigikogulane-trepikottakuseja Võsapets. Irja oma vaibumatus headuses ja fotogeenilisuses muidugi pakuks talle väärikat konkuretsi.

Anonüümne ütles ...

Unista edasi. Sulle pakutakse võimalust käia õhtuti TTV peldikuid puhastamas. Kûmne kuuga oled võlast vaba. Arvestades su kasinaid võimeid on see hea pakkumine küll.

olge ise ka tublid ütles ...

Eelmisel nädalal oli Vaba Mõtte Klubi kogu oma eheduses täiesti olemas, see et saate nime ja stuudio taustakujundust on vahetatud, ei muuda laiemas plaanis vähimatki.

Irja ütles ...

18:47 - mul on kahju sulle pettumust valmistada, aga kohtus rääkis Tallinna TV esindaja ikka saates osalemisest :)))

Anonüümne ütles ...

Oot, mis kompromissist sa räägid? Alles olid sa kange Soome eit, kes kõiki järgemööda perse saatis. Nüüd vanglahirmus oled kuidagi väga nõrgaks muutunud.

Irja ütles ...

Vanglahirmus? Tsiviilmenetluses? Mis koolis sa käisid, et nii rumal oled?

Anonüümne ütles ...

Lammas. Tsiviilmenetlus võib ju olla, aga nagu Inno, ei maksa ju sinagi oma võlga ära. Ja siis on lõpuks ikka vangla päevakorras :).

Anonüümne ütles ...

No aga kui 2000 eurot kuidagi ära ei saa makstud, võiks ju ühel päeval selle arestiga asendada. Istud päevakest paar ja oled jälle puhas kui prillikovi, ei võlga ega midagi.

Irja ütles ...

Eestis võlavanglat ei ole, nii et rumal oled ikka sina ise :). Ainult elatisevõla eest on võimalik vangi panna, muu võla pärast mitte.

Irja ütles ...

Tsiviilmenetluses ei saa aresti määrata, ei ole sellist sätet :)

Anekdoot ütles ...

Anonüüm: "Te nimetasite mind rumalaks. Võtke oma sõnad tagasi!"
Irja: "Noh, sõna võtan ma heameelega tagasi, kuid ma kahtlen, kas te sellest targemaks saate."

Anonüümne ütles ...

Irjal kõik paragrafid selged. Ei tea mis viga järgmiselt midagi välja koukida. Kas südametunnistus ei valutagi?

Irja ütles ...

:D Kuulge, teil on siin täna huumoriklubi lausa. Kas keegi ei tahaks välja mõelda anekdooti minu ja Tallinna TV või Savisaare kohta?

Muidugi on mul paragrahvid, mitte paragrafid, selged :). Sa õpi aga õigekiri selgeks!

LPR ütles ...

Mida varem kinni lähete seda varem välja saate. (Vene vanasõna)

Anonüümne ütles ...

Kas Irja passis on siis rahvuseks soomlane?

Irja ütles ...

Mis ajas sa elad, kallis inimene? Passis ei märgita enam ammu rahvust.

Anonüümne ütles ...

Lugesin Inno Tähismaa kirjutist Kesknädalas.
Väga hea artikkel.

Anonüümne ütles ...

Inno Tähismaa artikkel on täielik pask mu meelest.

Irja ütles ...

Minu meelest oli täielik non-pask :)