pühapäev, 22. jaanuar 2017

Saagem tuttavaks: mees, tänu kellele Trumpist sai president

Selliseid pilte saatis Clintoni lähima nõuniku Huma Abedini poliitikust abikaasa Anthony Weiner Twiteri kaudu täiesti võõrastele naistele, electwomen.com veebist.

Eestis imestatakse, kuidas sai Trumpist president. Et kuidas sai olla, kui Clintonil oli enne valimisi edumaa, ometi valiti Trump. Mina ka imestasin, kuigi positiivses mõttes, ma nimelt eelistasin Trumpi Clintonile. See oli mulle positiivne üllatus.

Kuni vaatasin täna Soome TV 1 pealt (kordusena) dokfilmi Weiner. Soome TV nimelt näitab maailma  uuema aja klassikat, hoiab rahvast kursis toimuvaga. Eesti TV selliseid asju ei näita, sest Eesti TV põhiaur läheb vanade üksteise järel ära kukkuvate TV-peerude leinamisele, mis on ka kahtemata vahva ja oluline, aga mille peale võid ei määri, nagu öeldakse.

Ühesõnaga, vaatasin seda filmi ja sain aru, miks sai Trumpist president. Päris tõsiselt.

Kuivõrd Eestis ei teata sellest veidrikust Weinerist suurt midagi, siis selgitan asja lähemalt. Nimelt Anthony Weiner (hääldatakse nagu viiner) oli särav ja lootustandev noor poliitik, kongresmen, kuni tulid avalikuks pildid, mida ta sotsiaalmeedia kaudu saatis täiesti võõrastele naistele. Olukorras, kus ta ise oli abielus ja tal oli laps. Piltidel oli Weineri noks, kas siis pükstes või ilma püksteta. Ehk siis mees on tegelt pervar. Liputaja. Kes saab rahulduse sellest, kui teised tema paljast ihu nähes ära ehmatavad. Nõnda pidi mees 2011. aastal tagasi astuma kongresmeni kohalt ning temast ei saanud vaatamata püüdlustele kaks aastat hiljem New Yorgi linnapead. Sest ta ei suutnud oma tilli püksis hoida, nagu öeldakse.

Aga see pole veel kõik. Mis on oluline moment asja juures, Weineri abikaasa on Huma Abedin, Hillary Clintoni lähim nõunik. USA ilmselt kõige võimekam poliitiline niiditõmbaja. Abedini prototüüp on Olivia Pope populaarsest USA telesarjast Scandal. Ühesõnaga, tegemist on väga andeka inimesega, kes tegi oma mehest kongresmeni, oleks teinud Clintonist presidendi ja ilmselt hiljem oma mehest pärast Clintonit presidendi. Ning Abedinist oleks saanud tähtis presidendiproua. Aga elu tegi omad korrektiivid, nagu öeldakse.

Kuivõrd Abedin ei tahtnud oma pervarist mehest lahti öelda, siis sai see loomulikult saatuslikuks ka Clintonile. Olgu öeldud, et Weiner oli Ameerikas üleüldine naerualune ja sellega muutus naerualuseks ka Clinton. Et ei suutnud omakorda lahti öelda Abedinist olukorras, kus viimane ei suutnud oma pervarist meest maha jätta. Mis andis võimaluse Trumpile pidada oma rivaali Clintonit pervariks ning panna inimesi hääletama enda poolt - see kõik oli vahetult enne valimisi 2016. aasta sügisel (kujutised New York Timesi veebist):


Ja siin on Huma Abedin koos oma pervarist abikaasa Anthony Weineri ja koos Hillary Clintoniga:

12 kommentaari:

Triin ütles ...

Homme õhtul on ETV pealt film President Trump.

Margus Kiis ütles ...

Tuletan siiski meelde, et Clinton sai peaaegu 3 miljonit häält rohkem kui Trump, viimane võitis tänu USA valimissüsteemi eripäradele, mis on viimased 50 aastat soosinud vabariiklikku parteid. Pollid panid täppi: viimane seis oli Trump-- 44 ja Clinton 47%, lõpuks oli Trump 45% ja Clinton 48%.

Inno ütles ...

Soome TV-st tuli see juba mitu päeva tagasi, praegu vaatangi seda.

Indrek Särg ütles ...

Margus, see 2,8 milli häält, mis Killary justkui rohkem sai, on puhas jama. USA valimistel on osariikidel väga tugevad erinevused ja mitmetes lubatakse hääletada kas ilma dokumendita või võtta kaasa sugulase dokument. Loomulikult käis niimoodi valimas Mehhikost ja kurat teab kust pärit kahtlane mass, kel pole USA kodakondsust. Neile proua Killary lootiski, kuna Obama lasi neid tuhandete kaupa juurde. Aga väheks jäi neid siiski, õnneks.
Eesti analoog: kui keegi tahaks Lasnamäe, Paldiski, Maardu, Kohtla-Järve ja Narva häältega presidendiks saada. Hääli nagu muda, aga suur osa kodakondsuseta või hoopis võõra riigi alamad.

Kiisukeauh ütles ...

Need pervarid ei too kunagi head. Muidugi võib nüüd tagantjärgi tänada seda pervot. Mina ka eelistasin Trumpi. :)

Irja ütles ...

Jah, mina ka :). Parim Ameerika president minu arust. Mees, kes ütleb välja, mida mõtleb. Ääretult sümpaatne.

Anonüümne ütles ...

Hoidsin ka Trumpile pöialt! Õige mees võitis.

LPR ütles ...

https://youtu.be/GLG9g7BcjKs

Soovitan

LPR ütles ...

Soovitan

https://youtu.be/QWLBtMz5OuY

LPR ütles ...

https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2017/01/24/recidivism-watch-spicer-uses-repeatedly-debunked-citations-for-trumps-voter-fraud-claims/?tid=sm_fb&utm_term=.e19ec7c01bb9

LPR ütles ...

Trump on aus mees?

https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2016/10/31/a-quick-review-of-40-years-of-investigations-into-donald-trumps-businesses/?utm_term=.406b97adc198

Margus Kiis ütles ...

Sel juhul oli kogu valimine võltsing ja ka Trumpi poolt said hääletada need, kes ei oleks tohtinud.