kolmapäev, 22. veebruar 2017

Dr. Inno Tartu Ülikooli ahistamisjuhtumi kohta: Tarkadel inimestel on tihti armastusega probleeme


Viimastel päevadel on kerkinud esile ahistamise juhtum Tartu Ülikoolis, kus professoril oli doktorandiga suhe ja väidetavalt ahistas professor doktoranti, kui too soovis doktoriõppe kõrvalt teist eriala omandada. Suhe susises 8 aastat, samal ajal oli doktorandil kodus elukaaslane ja professoril naine ning lapsed.

Kurjad keeled räägivad, et see professor võis olla Dr. Inno. kas see oli nii? Mida arvab asjast Dr. Inno kui kõigi haiguste spetsialist, kas siin on tegemist tavapärase suhtedraama või millegi enamaga?

Dr. Inno (mokaotsast): Ah see asi. No mis te pärite. Kolleegid meil siin veidi hullasid.

Aga et mina? Ja see professor? No andke andeks, aga ei! Hippokratese nimel - veelkord ei! Mina pole ühegi doktorandiga, ptüi-ptüi-ptüi (sülitab kolm korda üle vasaku õla), ma pole ühegi doktorandiga voodisse roninud Aitähh!

Aga mis antud kaasusse puutub, siis, no ütleme siis nii, et see asi on meil siin kolleegide ringis juba ammu teada ja läbi arutatud. Ja tegelikult on see asi juba läbi. Kõik. Finito. Nii et mis sest enam arutada. See on käidud tee. Vähemalt on minul selline arusaamine. Mina seda teemat igatahes ei taha enam arutada. Kõik! Pealegi on doktor Anna, nimetame teda nii, kolinud juba ära teise linna ja on üldse teise ameti peal. Ja professor Mart, nimetame teda nii, teeb oma viljakat teadustööd Emajõe Ateenas edasi.

Eks neil midagi oli, seda ei saa eitada. Ja nagu arvata võib, läks suhe käest ära. Ma olen alati öelnud, et tarkadel inimestel on tihti suhetega probleeme. Siin oli tegemist klassikalise sõltuvussuhtega, kus naine kasutas ära meest, et oma doktoritööd kaitsta ja mees kasutas ära naist, et seksuaalset rahuldust saada. Aga see on ka loomulik, et sellega asi ei piirdunud. Naised on meil siin Eestis ju temperamentsed. Ega nemad niisama ei jäta. Loomulikult tahtis naine mehelt last, kui nad olid aastaid kokku elanud. Mees oli oma jutu järgi valmis lausa oma pere maha jätma. Aga ma saan ka naisest aru - ta tahtis meest endale, kas läbi lapse või abielu. Ja kui mees seda ei soovinud, viimasel hetkel alt ära hüppas, siis tundis naine ent petetuna. No kes ei tunneks! Nii et soovis mehe kastreerida. Selles pole midagi ebatavalist, paljud mehed lasevad end kastreerida vabatahtlikult, ja on nõus selle eest peale maksma. Antud olukorras oleks kastratsioon toimunud täiesti tasuta, nii et mees poleks pidanud selle eest midagi maksma.

Meil mõned kolleegid on lasknud end kastreerida, üks lausa enda peal kohaliku tuimestusega, sest kastreerimine tõstab enamikul meestest vaimset võimekust. Siin on just oluline märkida, et väheneb seksuaalne kihu ja sundmõtted. Sellest siis ka meie doktor Anna soov oma professor ära kastreerida, et vabastada mees sundmõtetest. Ma tean seda, vahel võib mees päris hulluks minna. Eriti, kui mees end ise ei rahulda või ei tee lingam massaaži, mille spetsialist Eestis on Urmas Sõõrumaa, siis võib asi päris hulluks minna. Kuni selleni välja, et härra ronib mööda majaseina läbi akna oma daami juurde. Ka selliseid asju võib ette tulla. Kujutate ette, kiimaline ja kõhukas professor ronib mööda majaseina aknast sisse! Selline mees võib tekitada judinaid küll. Eriti kui ilmub nõnda, Aadama ülikonnas mõne naisterahva juurde. Siis pole sageli muud lahendust kui kastreerimine. Mina oleks sellisel juhul pooldanud kastreerimist in domo ehk kohapeal. Kastreerimiseks pole tavaliselt vaja erilisi riistu, piisab käepärastest vahenditest, tavalistest köögikääridest või lauanoast. Esialgu suguelundeid palpeeritakse, leitakse õige koht, vahendid desinfitseeritakse ning siis tehakse lõige. Eelistatud variant on teostada lõige kas tuimestusega narkoosi all või kui see pole võimalik, siis une pealt. Pärast seda lõigatud koht desinfitseeritakse ja seotakse. Varem pandi peale Višnevski salvi, eriti suvisel ajal mädaniku vastu, aga see haiseb hirmsasti, nii et mina seda ei soovitaks. Haav paraneb ära ka ilma salvita.

Me oleme professor Mardi küsimust kolleegidega arutanud ja leidnud, et tema puhul oleks kastreerimine kõige sobivam variant. Tänapäeval on see protseduur küllalt ohutu ja kestab lühikest aega, hommikul on lõikus ja õhtul võib patsient suunduda juba kodusele ravile. Kui tekivad komplikatsioonid, mida tuleb ette haruharva, siis saab kõike kirurgiliselt korrigeerida.

Nii, (Dr. Inno vaatab kella), nüüd ma pean küll kiirustama, mul on lõikus pooleli. Ma loodan, et sain teid aidata. (Dr. Inno lahkub).

Kommentaare ei ole: