reede, 24. veebruar 2017

Kumb siis on kole, kas Anu Saagim või Maria Veitola?



Päris huvitav skaandaal on lahvatanud Soome meedias. Eile kirjutas sellest ka Õhtuleht. Nimelt sõimas Eesti seltskonnastaar Anu Saagim tuntud Soome saatejuhti tema saates Yökylässä Maria Veitola ruma'ks ehk koledaks ning kordas seda nüüd jälle läinudreedeses Yle1 vestlussaates Perjantai ehk Reede. „Onhan se ruma, sori, sori,” („No ta on ju kole, sorri, sorri”) ütles Saagim saatejuht Pekka Vanhanen'ile, kui too temalt Veitola sõimamise kohta aru päris.

Veitolat ennast häiris, et saate publik Saagimi sõnadele kaasa plaksutas ning ta kirjutas sellest ka oma Facebooki postituses, kus ütles: „Katsoin eilen Yle Areenasta Perjantai-ohjelmaa jossa Anu Saagim kommentoi taas kerran minua ja Yökylässä-ohjelmaa. Tviittasin siitä, että oli jännä fiilis kun Saagim haukkui ohjelmassa mua rumaksi ja studioyleisö nauroi ja taputti sille. Siis se yleisön reaktio oli todella häkellyttävä. Se nauru ja taputus. Eikö niiden olisi pitänyt buuata? No, ei siinä mitään.
Iltalehti teki nyt tästä episodista uutisen. Mitäpä minä? Nyt oottelen että sen uutisen alle alkaa tippumaan kommentteja missä mun rumaksi haukkuminen jatkuu. Vittu tätä maailmaa :D Naurattaa ja itkettää!”


Ühes teises kommentaaris ütles Veitola, et kujutas ette, et temast ja Saagimist saavad sõbrad ning talle oli täielikuks üllatuseks, kui Saagim teda tema saates kohe karmilt arvustama hakkas.

Saagim jälle rääkis nii Perjantai's kui Õhtulehele, et on oma sõnade tõttu tapmisähvardusi saanud ning pelgab seetõttu Soomes ringi liikuda. Saagim Veitolalt vabandust paluda ei kavatse ning ütleb, et  ka teda ennast võib igatepidi haukkua ehk sõimata. Saagimi arvates puudub soomlastel lihtsalt huumorimeel. Enda kohta arvas Saagim Perjantai saates, et ta on „kaunis ja fiksu” ehk ilus ja arukas.

Oma tuska Facebooki kaudu jaganud Veitola sai inimestelt tohutult toetusavaldusi, talle jäeti lausa 1218 kommentaari, põhiliselt soovitusega Saagimi sõnu mitte tähele panna. Mariale öeldi, et ta on, vastupidi, hoopis ilus ja tark, ning osa kommentaaritest leidis, et kole on hoopis Anu Saagim. Paljud Maria toetajad olid arvamusel, et Saagimit ei võeta enam ammu tõsiselt. Tuletati meelde, et Yle2s jooksvas saates „Märjad säärised”, mida juhivad kaks saami tüdrukut, sõimas Saagim hiljaaegu KÕIKI Soome naisi koledateks.

Mida teie sellest asjast arvate? Ja - kumb on ilusam, kas Anu Saagim või Maria Veitola? Panen üles ka vastava küsitluse.

Pildil Soome üheks stiilseimaks naiseks peetav ajakirjanik ja telesaatejuht Maria Veitola, kujutis Wikipediast.

Ülal Anu Saagim läinudreedeses Yle1e saates Perjantai, pildistatud teleekraanilt. Siin aga Maria Veitola, kujutis Wikipediast:

5 kommentaari:

Tavamees ütles ...

Minumeelest on mõlemad kenad või kui halvustavalt vaadata, siis ka parajalt koledad.
Ega see kest nüüd nii tähtis näitaja kah pole?
Ja üldse mulle meeldib kõige rohkem Irja. Igas vanuses on ilul oma vaatenurk. Nooruses on silmis säde, hiljem emalikkus, siis see, mis kaasneb küpsuse ja elutarkusega.

Irja ütles ...

Aitäh :)

Anonüümne ütles ...

Milline jama!

Anonüümne ütles ...

Ei lähe selle teema alla, aga tänase õhtulehe kommentaariumis oli luuletus. Küsimus, keda peetakse kalgi Buratino all silmas?


Riigilogu vanuritekogu poolt määratud,
päeval kui demokraatia sai lõplikult vääratud,
sai Eestist üks külmemaid maid,
tume ja kõle - kaljulaid.
Lennu'katest lausetest said silpide jadad,
kadus jäädavalt rõõm, vahva jutuvada,
kalk Buratino käis ja külvas petutröösti,
Eesti rahvas nii lõplikult ära curse'ti (körsti) ...
Ent uue variseri needus uus ei olnud selles roosas saras,
kus enne puhkas jalga punavanur, ta järel liiderdajast riigivaras,
jah, päevast kui normaalsust otsima Sa pead kui pretsedenti,
saab klaariks üks - Eestile ei ole vaja presidenti.

Anonüümne ütles ...

Õhtulehe moderaatorid on juba selle luuletuse kustutanud teatega: Sisu ei vastanud Õhtulehe kommenteerimise reeglitele...

Suukorvistamine käib täie rauaga!