teisipäev, 7. märts 2017

Häbi, Ossinovski! Miks saavad tasuta õigusabi ainult vägivallaohvritest naised?

Kirjutasin just, et Eestis on suhtumine lähisuhtevägivalda muutunud ning on hakatud tunnistama ka meestevastast vägivalda. Mõistetud selle tõsidust.

Kuid avasin just tänase Postimehe ja sealt vaatab vastu must-valgel seksistlik uudis, et „kõigile vägivalla all kannatanud naistele õigusabi riigi kulul.” Selgub, et oleme sugude võrdõiguslikkusest ikka veel valgusaastate kaugusel ning ikka ei taheta mõista, et see, kui naine peksab meest, on sama tõsine asi kui see, et mees peksab naist. Vägivallatsejal õnnestub oma ohvri enesehinnang nii maatasa tampida, et siin ei loe, kumb on füüsiliselt tugevam.

Kummastaval kombel ei juhi sellele seksistlikule määratlusele - et ohver saab olla ainult naine - tähelepanu isegi Postimehe juhtkiri!

Arvasin Ossinovskist, kes saatis justiitsminister Urmas Reinsalu sellekohase ettepaneku (et edaspidi saaksid  kõik vägivalla all kannatavad NAISED riigilt tasuta õigusabi), ikka paremini. Kaalusin isegi sotside poolt hääletamist. Nüüd tuleb välja, et tema maailmavaade on kitsarinnaline ja seksistlik pealekauba.

Reinsalu ei ole kolleegile veel vastanud, kuid ma loodan, et tema on targem ja ütleb välja, et vägivallaohvriteks võivad olla ka MEHED, kes vajavad sellisel juhul samuti tasuta õigusabi.

Igal juhul ei saa ma hääletada sellise erakonna poolt, mis meestevastase vägivalla maha vaikib ning seda naistevastase vägivallaga võrdsena ei käsita.

Ka president Kaljulaid ei rääkinud oma aastapäevakõnes mitte naistevastasest vägivallast, vaid vägivallast üldse. Kui me meestevastast vägivalda ei tunnista, siis ei ole me vägivallavastases võitluses eriti kuhugile jõudnud.

Häbi, Jevgeni Ossinovski!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teie sõbrad keskerakondlased nõuavad valitsuselt sundüürnike kannatuste korvamist, Inno võiks ju taotleda valitsuselt raha selle eest, et Ingrid tema kallal vägivallatses. Olla ju lausa luband m...i ära lõigata ja puha. Selle eest peaks ikka kena kopka saama, selline vägivald, sellised kannatused.

Irja ütles ...

Hmm, see on mõte ;)