teisipäev, 14. märts 2017

Mis toimub Tallinna TVs? Kaks on kokkuleppega nõus, kolmas mitte!




Minu ja Tallinna Televisiooni kohtuasi hakkab võtma üha naljakamaid pöördeid. Mäletate, ajasime enne istungit Tallinna TV esindaja, finantsjuht Ingrid Maueriga kohtusaali ukse taga sõbralikult juttu? Mauer küsis, kuidas meil läheb, ja mina ütlesin, et tänan küsimast, täitsa hästi. Kuna Toomas Raag oli teinud mulle ettepaneku retsenseerida Tallinna TV saateid, siis ütlesin Mauerile, et saaksin seda teha kord nädalas: saata nädala saadete kohta ühe pikema retsensiooni. Mauer ütles, et tore, see sobib neile väga hästi ja on meile mõlemale parim valik. Samal arvamusel oli ka kohtunik, soovitades meil tungivalt kokkulepe sõlmida, ning andis meile selleks aega 15. märtsini.

Nii. Mina muidugi väga rõõmus, sest mulle üldiselt tülitseda ei meeldi ja mu esialgne negatiivne arvamus Tallinna Televisioonist muutus kardinaalselt. Suhtumine oli soe, isegi väga soe, nagu ma siin teilegi kirjutasin. Üks kommentaator veel nahutas mind, et näed, Tallinna Televisioonis töötavad väga toredad inimesed, ja ma tundsin ennast isegi natuke süüdi, et neist halvasti arvasin.

Kuna Ingrid Mauer ütles, et minuga võtab ühendust juhatuse liige Toomas Raag, kes saadab mulle konkreetse koostööplaani (leppisime kohtus kokku, et täpsustame seal retsenseeritavate saadete arvu ja minu töö maksumuse), siis jäin tema kirja ootama.

Kuid reedel kirjutab mulle hoopis keegi Revo Raudjärv, kes, nagu selgub, on nüüd teine Tallinna Televisiooni juhatuse liige. Ja ütleb, et, olles nõu pidanud juristidega, tema kokkulepet võimalikuks ei pea.

Olen väga üllatunud ja helistan Ingrid Mauerile, sest tema oli ju kohtus naerusuiselt kinnitanud, et kokkulepe on meile mõlemale parim valik. Ingrid Mauer on taas väga sõbralik ja ütleb, et läks tööle naastes kohe Toomas Raagi jutule ning nii tema kui Toomas Raag on kokkuleppega päri, aga uus juhatuse liige Revo Raudjärv on sellele kategooriliselt vastu. Täpsustamata, miks. Ta soovitab mul helistada Revo Raudjärvele, kes olevat tegelikult väga tore inimene.

Hüva, helistan Revo Raudjärvele. Surun maha oma loomupärase ägeduse ja soovi kohe blogis kaklema hakata. Olen rahulik ja viisakas. Ja Raudjärv on tõesti - nii mulle vähemasti tundub - tore inimene. Seletan talle, et otsustasime kohtus siiski kokkuleppe kasuks ning küsimus oli ainult selle detailides. Paistab, et Raudjärv saab asjast aru, sest kõne lõppedes lubab ta mulle esmaspäeval (eile) konkreetse koostööplaani saata ning lisab veel, et näeks mind hea meelega Tallinna Televisiooni ekraanil. Ühesõnaga ülimalt sõbralik vestlus. Jään siis järjekordselt koostööplaani ootama.

Eile õhtul tabab mind aga uus külm dušš. Saabub meil Revo Raudjärvelt, kes ei ole enam sugugi sõbralik, vaid vastupidi, ülimalt külm, ning annab mulle teada, et tuleb lugeda, et pooled ei saavutanud kompromissi osas üksmeelt.

Lisaks sellele ütleb Raudjärv, et ma kohtule kokkuleppe mittesaavutamisest ei teataks, kuna see ei ole vajalik. Et siis mida??? Eelmisel kohtuistungil ütles kohtunik sõnaselgelt, et me annaks talle kindlasti kokkuleppe saavutamisest või mitte saavutamisest 15. märtsiks teada. Ja nüüd ütleb Raudjärv, et ma seda ei teeks. Kuidagi kummaline. Astusin siiski tema keelust üle ja edastasin kohtule tema meili, kus on kirjas, et kokkuleppest loobub Tallinna Televisioon.

Selline asjade käik siis. Vastuolulised seisukohad, korduv seisukohtade muutmine. Eriti naljakas on see, et finantsjuht (Ingrid Mauer) ja üks juhatuse liige (Toomas Raag) on kokkuleppega nõus, aga teine juhatuse liige ei ole ja tema on siis kõige tähtsam. Mis toimub Tallinna TVs? Ja kuidas on Revo Raudjärvel seal nii suur võim, et tal on võimalik juba sõlmitud kokkuleppeid nurjata?

Kui kellelgi selle kohta infot või üldse Tallinna Televisiooni telgitaguste kohta, siis andke meile teada, kirjutades kas kommentaariumisse või meiliaadressil irja.tahismaa ät gmail.com. Nüüd on selge, et kompromissi ei tule, ning vaidlus läheb täiskäigul edasi.

Nüüd te vast mulle enam pahaks ei pane, kui ma oma seisukoha Tallinna Televisiooni osas taas ümber kujundan. Selline - ja veel korduv! - valetamine on ülimalt vastik ning otse loomulikult ei saa ma sellise telekanaliga, mida juhib valetaja, mingisugust koostööd teha. Minu soov kompromissi sõlmida oli siiras, sest tülitsemine on minu meelest nüri ja väikeste laste kõrvalt on kurnav kohut käia. Seega olen mina omalt poolt kõik teinud, et asja rahumeelselt ära lahendada ja minu südametunnistus on puhas :).

Ülal pildil Revo Raudjärv, kujutis Tallinna koduleheküljelt.

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Uskumatu nahaalsus Tallinna Televisiooni poolt!

Anonüümne ütles ...

See Raudjärv on üks ilalõust, arvata võib, et ta kokkulepetest kinni ei pea. Arvan, et selleks ajaks, kui teil kohtuvaidlus läbi saab, on Tallinna Televisioon juba kinni pandud, aga jõudu!

Anonüümne ütles ...

Kokkuleppe rikkujatel läheb tavaliselt kehvasti...

Anonüümne ütles ...

Ahahaa, küll on tore jälgida seda "tõe ja õiguse eest võitleja", keelatud-teemasid-ei-ole Irjakese hirmu talle ebameeldivate kommentaaride ees. Et äkki hakkab tõesti keegi mõtlema ja ei kirjutagi enam, kui kehvasti läheb "kokkuleppe" rikkujatel - kokkuleppe, mida, ma kordan, pole kunagi olemas olnud ja mida mitte-olemasolevana otse loomulikult ka rikkuda ei saa. Ja muide, Irjakene, alles sa ise siin seletasid nii et suu vahul, kuidas teil polnud Lepaga, Loonega ega kellegi teisega mingit kokkulepet, oli ainult sõbralik meilivahetus ja telefonivestlus, millest sina tegid järelduse, et 2000 eurot saadeti sulle lihtsalt niisama, hea inimese poolest, ja selle hilisem tagasiküsimine oli kisendav ülekohus nore, kahe lapsega (neist üks raske puudega) pere suhtes. Kuidas see kokkuleppe juriidiline sõnastus kõlabki, peessekukkunud "prokurör", mis?

Anonüümne ütles ...

Raudjärv on üks reformarijurakas (olgugi ametlikult hetkel mitte vormistatud), kes ilmselt täidab missiooni TTV põhja lasta. Reformarisaast ei salli ühtegi teist tõde oma enda tõe kõrval.

Kaisa ütles ...

Raudjärv ei ole enam ammu Reformis, 2009. aastast mitte. Kas ta ei käinud varem mitte Galojaniga, meenub justkui midagi sellist?

Anonüümne ütles ...

Ma naersin kõva häälega, kui see tont vaatajanumbrid kolmekordistada lubas. Hiljemalt aasta pärast on see kanal kinni!

Irja ütles ...

Mul on jälle tore vaadata, et Tallinna Televisiooni tegelased on närvi läinud :). Ja muide, Juuli ei ole mitte raske, vaid sügava puudega. Teistel kohvikulistel on jälle huvitav vaadata, et Tallinna Televisioon irvitab puudega laste üle. Milles ei ole ilmselt midagi imelikku, sest Tallinn annab puudega lastele ainult 70 eurot aastas, mis on narrimine, mitte toetus. Loodan südamest, et Tallinnas võim vahetub ja Keskerakond kaob võimult.

Irja ütles ...

Teistele aga suur tänu toetuse eest!

Anonüümne ütles ...

Tallinn on kolmandik Eestist ja riigi poolt vaeseks röövitud omavalitsusena teinud kõik võimaliku KÕIGI linna kodanike heaks. Kas riiklik rahatuulutamine on ikka õige tegu? Isegi kütuseaktsiisid ärastatakse, mitte ei suunata tänavate fondi.
Tallinna TV on õige asi, TTV jääb!

Anonüümne ütles ...

Irja sa ajad siin ikka selgelt segamini juriidilise isiku ja erisiku, eks mingi jurist lihtsalt koostas sulle mingi suht formaalse kirja, mille Raudjärv edasi saatis sulle. Revo Raudjärv on väga normaalne tüüp, proovi kohtuda temaga, ta on väga mõistlik ja tark noormees, saate äkki ikka kuidagi kokkuleppele.

Irja ütles ...

Ma helistasin talle reede, rääkisin nagu inimene inimesega, ja ta lubas mulle esmaspäeval koostööplaani saata. Selle asemel saatis ta mulle kirja, kus välistas igasuguse kokkuleppe. Ei saa ju olla, et ta oli meie reedese jutuajamise nädalavahetusega unustanud, seega ta lihtsalt valetas mulle reedel. Miks ma peaksin ennast tema ees uuesti alandama? Korra rääkisin, ta otsustas mulle näkku sülitada. Okei siis, mina seda ei unusta.

Anonüümne ütles ...

Irja sa peaksid ja aru saama - pole mingit Raudjärve ja Raagi seisukohtasid, vaid sulle edastati ju Sihtasutuse Tallinna Televisioon ühtne seisukoht. See kodanik Raag mängis libedat selli ja ajas sinuga liini kui tegelikult lõi kirvega. Ma olen ise TTV töötaja juba mitu aastat ja kiidan Raudjärve, ta on väga tubli mees aga see Raag ei tea küll televisioonist mitte midagi.

Irja ütles ...

Tallinna Televisioonil ei olnud ühtset seisukohta - kohtus oli üks seisukoht ja pärast oli meili teel teine seisukoht. Kahepalgelised tüübid, muud ei midagi. Aga mul läks juba viha üle. Ma ei raiska enam nende peale oma energiat.

Anonüümne ütles ...

Kes lõi keda kirvega? Raske puudega lapse ema põetas kõrges palavikus last, ei suutnud oma heas usus antud lubadusi täita, ja nüüd, kui ühed püüavad olla inimlikud ja leida lepitust, siis teised võtavad üles kirvejutu.

Ei ja veelkord ei! Raudjärv kardab Savisaare toetajaid, kleepides nende suud lihtsalt kinni. Nii lihtne see ongi!

Aga kui kaovad Toomid, Looned, Reinded, Ernitsad, Lengid, Ummelased, rääkimata Savisaarest, muutub ka KE peagi amorfseks halliks olluseks.

a. Keskerakonast

Irja ütles ...

Aitäh, a. Minu jaoks on kõige mõistetamatum see, et kohtus oli Tallinna Televisiooni esindaja kompromissiga nõus. Aga see, kes kohtus esindab, ju ongi selles asjas juriidiline esindaja! Muidu ei oleks kohus teda menetlusse lasknudki, kui oleks leidnud, et ta ei ole suuteline Tallinna Televisiooni juriidiliselrt esindama.

Kuidas saab siis nüüd väita, et Raudjärv pidas veel mingi juristiga nõu ja tolle juristi arvamus on õigem kui kohtus esinenud Tallinna Televisiooni esindaja arvamus?