kolmapäev, 15. märts 2017

Tasuta lehed üle Eesti, kohtuskäimine Eesti teises otsas: kuidas Keskerakond Tallinna maksumaksja raha raiskab



Idealistid tõrjutakse parteist ja oma suupoolise pärast muretsevad pragmaatikud jäävad, kirjutas mulle eile üks värske keskerakondlane, kes tunneb muret Keskerakonna saatuse pärast. Eilne Postimees lahkas sama teemat: peaminister Jüri Ratas, kes lubas võimule tulles muudatusi, jätkab südamerahus vana liini, tehes Tallinna maksumaksja kulul Keskerakonna propagandat.

Võib isegi öelda, et Eestis on praegu kaks riiklikku telekanalit, ETV ja Tallinna Televisioon, ning lisaks kahele telekanalile on valitsusel nüüd ka kaks üle-Eestilist häälekandjat, kus kõigile riigialamatele valitsuse töövõitudest teada anda. Kui varem ajas Pealinnas üks valitsuskriitiline artikkel teist taga ning ta oli sellise - opositsioonilisena - vajalik, siis nüüd on leht täis valitsuse pressiteateid. Ehk esimest korda Eesti taasiseseisvumise järgses ajaloos on valitsusel oma üleriigiline ajaleht, millel on ainult arusaamatu nimi „Pealinn”. Õigem oleks „Valitsuse Teataja”. Ja seda lõbu ei peaks kinni maksma Tallinna maksumaksja.

Seega on Jüri Ratas veel hullem kui Savisaar, sest kui Savisaar jagas tasuta lehti Keskerakonna opositsioonis olles, siis Ratas teeb seda PEAMINISTRINA, mis on eriti küüniline.

Teine asi on Tallinna Televisiooni kohtuskäik minuga. Juba praegu on Tallinna Televisioon kulutanud minuga kohtuskäimisele vähemasti paarsada eurot Tallinna maksumaksja raha: esiteks riigilõiv, mille nad maksma pidid, ja teiseks bensiiniraha edasi-tagasi sõitudeks. Tallinna Televisiooni esindaja Ingrid Mauer on juba kaks korda Tallinnast Võrus käinud ja ka kurtis mulle kohtus ohates, et loodab, et enam ei pea tulema. Nüüd kindlustas kompromisskokkuleppest keeldunud Tallinna TV juht Revo Raudjärv, et ta peab veel mitu korda tulema, sest kui mina kohtus kaotajaks jään, siis kaeban otsuse edasi ringkonnakohtusse, ning minu võidu korral teeb seda suure tõenäosusega Tallinna Televisioon. Okei, Tallinnast Tartusse on natuke väiksem maa sõita, aga Tallinna maksumaksja raha kulub selle peale ikka. Seega maksab Tallinna maksumaksja kinni ka minu kohtuskäigu Tallinna Televisiooniga. Kuna minu sissetulek koosneb lastetoetustest ja lapse puudetoetustest, millele sissenõuet pöörata ei saa, siis on see raha juba praegu korstnasse kirjutatud.

Nii et Tallinna Televisioon pillub praegu teadlikult Tallinna maksumaksja raha nelja tuule poole. Küllap käis Tallinna Televisiooni esindaja nende pikkade, päev otsa kestnud sõitude või lähetuste ajal ka mitu korda söömas ja kirjutas need restorani- või kohvikuarved samuti Tallinna Televisiooni kuludesse ehk maksis jälle Tallinna maksuamaksja. Ei ole võimatu, et Tallinna Televisioonil on minuga kohut käimisele kulunud juba 500-600 või isegi 1000 eurot Tallinna maksumaksja raha. Ja kulub veel. Kui nad nüüd veel advokaadi palkavad, siis kulub veel kõvasti ning advokaadiga saab ju ka kokku leppida, et kirjutatakse suuremad arved, osa tilgutatakse näiteks Keskerakonna kassasse valimiskampaaniaks. Võib-olla sellepärast ei soovinudki Revo Raudjärv kokkulepet sõlmida. Et Tallinna maksumaksja raha minuga kohut käies sujuvalt Keskerakonna kassasse tilgutada. Nii mulle eile igatahes vihjati - Raudjärv olevat saanud käsulauad kohtuasja jätkata ning see käsk olevat tulnud Keskerakonna praegusest ladvikust, kuhu kuuluvad Jüri Ratas, Mailis Reps ja Kadri Simson.

Selline sapsimine ja tõmblemine näitab aga ei midagi muud kui seda, et Keskerakonna praegused juhid on aru kaotanud, piltlikult öeldes lolliks läinud, ega ole enam võimelised Tallinna juhtima. Ühtegi omavalitsust juhtima. Näha on, et IRL ja sotsid on oma valitsuspartneri käitumise pärast mures ja see on ka mõistetav, sest kui nad sellise räkiti heaks kiidavad, siis see tõmbab ka nende enda maine alla. Jüri Ratas on oma tõsiseltvõetavuse juba minetanud.

Saab siis näha, kaua Tallinna maksumaksja oma raha sellist raiskamist välja kannatab. Minu meelest mõjuks Tallinnale kõige paremini täielik võimuvahetus. Keskerakond võimult minema ja senine opositsioon linna etteotsa!

Pildil peaminister Jüri Ratas, kes ajab oma rahakoti Tallinna maksumaksja omaga segamini. Kujutis valitsuse koduleheküljelt.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nõus, Ratas on osutunud täielikuks pettumuseks.

olge ise ka tublid ütles ...

- "Näha on, et IRL ja sotsid on oma valitsuspartneri käitumise pärast mures ja see on ka mõistetav, sest kui nad sellise räkiti heaks kiidavad, siis see tõmbab ka nende enda maine alla. Jüri Ratas on oma tõsiseltvõetavuse juba minetanud."

IRL ja SDE tõmbasid oma maine paljude silmis alla juba Keskiga koalitsiooni minnes. Sestsaadik on nad mõlemad hoogsalt, erilise innuga ämbreid kolistanud, mis on väljendunud ka viimases erakondade reitingus, kus SDE toetus langenud 14-le ja IRL-i oma 6 protsendile.

Nii et IRL teeb sisuliselt oma viimaseid agooniatõmbeid. Kui nad selle sisekaitseakadeemia nui-neljaks Narva viimise ka veel läbi suruvad "äraostmatute" Ken-Marti Vaheri ja põhupää Urmas Reinsalu mahitusel (nagu purtsu-juku Brüsselisse surumise), siis langevadki juba selglt alla künnise.

Mitte et Kesk oleks vähem ämbreid kolistanud pärast valitsusse saamist, aga nad saavad seda endale palju vabamalt lubada, sest Vene meedia selliseid asju ju ei kajasta, venelastele saab igasuguseid mullikesi palju lihtsamalt puhuda. Ja Keski eestlastest valijad on ka suures enamuses pensionärid, kellele samuti saab lihtsamalt loosunglikku propagandat teha ("Tasuta ühistransport kõikjale Eestis!").

Jüri Ratas, Kadri Simson ja Mailis Reps on aga tõestanud kui põhimõttelagedad karjeristid-politikaanid ja paadunud globalistid nad tegelikkuses on.

Irja ütles ...

Väga nõus!

Anonüümne ütles ...

Mina olen Tallinna maksumaksja ega heida mitte midagi ette.
Aga IRL on selline malts, mida juba mitu korda maha trambitud ja homme samad kaagid jälle mõne teise ankrumeeste pundiga ühes paadis.

Anonüümne ütles ...

Siis sa oled lihtsalt loll. IRL on just õige valik, ainsad ausad mehed Eesti poliitikas!

Anonüümne ütles ...

Kenake demokraatia, kus teisel arvamusel olijaid lolliks nimetatakse.

Anonüümne ütles ...

Ise nimetad IRLi maltsaks???

Anonüümne ütles ...

IRL ongi malts.

Anonüümne ütles ...

Sa oled ise malts ja kesikute kaasajooksik. Ilmselt samuti pätt.

Anonüümne ütles ...

Keskerakond esindab arvestatavat osa Eesti kodanikest, IRL esindab põhiliselt iseennast ja vaagub valimiskünnise serva peal.