kolmapäev, 12. aprill 2017

Kohvik Võru volikogus. Kas Jüri Kaver vahetas poolt? Purjuspäi autoroolist tabatud linnavolinik rallis ringi ametiautoga



Kohvik käis, nagu lubatud, täna Võru linnavolikogu istungil kohal. Volikogu istung algas kella ühe ajal ning tähelepanuväärselt oli opositsioon kohal täiskoosseisus. Alguses ei olnud näha Võru endist linnapead ja nüüdsest opositsionääri Jüri Kaverit (Reformierakond) ja kui ta nö akadeemilise hilinemisega kohale jõudis, siis polnud talle enam tooli. Hetke vaatas Kaver nõutu näoga ringi, et kas on tarvis maha istuda, aga siis hõikas talle volikogu esimees Andres Visnapuu, et tulgu Kaver laua otsa istuma. Kuna opositsioon istub Võru volikogus ühes laua otsas ja koalitsioon teises, siis see tähendas, et vaene Kaver oli sunnitud koalitsiooniliikmete kõrvale istuma ehk koalitsiooni poole üle minema :).

Kõige huvitavamaks küsimuseks, mille pärast kogu kohalik ajakirjandus kohale tuli, oli tänases volikogus Võru Vee juhi, volikogu liikme Jüri Miksi (Keskerakond) autoroolis purjuspäi vahelejäämine ja tema suhtes alustatud kriminaalmenetlus. Kes ei ole kursis, siis Miks tabati ühe Võru kaubanduskeskuse parklas, kus ta uljalt üle äärekivide rallis ja sellega seal passinud politseipatrulli tähelepanu pälvis. Miks võeti kinni ja viidi ekspertiisi. Kuna ekspertiis näitas kriminaalset joovet, siis alustati Miksi suhtes läinud nädalal kriminaalmenetlust.

Nüüd oodatigi, et opositsioonil on Miksi kohta mõned teravad küsimused esitada. IRLi kuuluv Tarmo Piirmann uuriski Võru abilinnapealt Kalev Ilveselt, kas vastab tõele, et Miks rallis ringi Võru Veele kuuluva ehk ametiautoga. Ilves oli sunnitud tunnistama, et nii see tõesti oli, kuigi linna peal marutamine toimus töövälisel ajal.

Et siis sedasi. Kui Miks peaks kriminaalkorras süüdi mõistetama, siis on volikokku asja varem Keskerakonda kuulunud musklimees Gert Goršanovil. Goršanov hülgas Keskerakonna pärast seda, kui Keskerakond osales ühe linnavalitsuse liikmena talle kuulunud ööklubi Chicago kinni panemises.

Esimene pilt: Jüri Kaver oli sunnitud opositsioonist koalitsiooni poole üle minema. Vasakult volikogu esimees Andres Visnapuu, Võru linnapea Anti Allas (SDE), Kaver, Helga Ilves (SDE), Anti Paap (VVV) ja Halliki Karba (SDE).

Ja siin veel mõned pildid:



Halliki Karba ja Inge Järvpõld (mõlemad SDE) ja sügavas mõttes Tarmo Piirmann (IRL).



Opositsionäärid. Võru jäätmekeskuse juht Olev Lüütsepp (Reformierakond) ja transpordiettevõtja Marko Tiisler (Reformierakond). Pildile on jäänud ka Võrumaa Teataja entusiastlik veebitoimetaja Aigar Nagel (paremal).



Koalitsionäärid. Võru Kreutzwaldi kooli õpetaja Ene Liivamägi (SDE), volikogu kurjam Jüri Miks (Keskerakond) ja volikogu aseesimees Tõnu Jõgi (valimisliit VVV).



Opositsionäärid. Kersti Kõosaar (Reformierakond) ja Taago Taaber (IRL). Nende vahel agar ajakirjanik Aksel Lõbu Lõunalehest.



Tarmo Piirmann (seisab paremal) uurib Kalev Ilveselt (seisab vasakul), kas Miks tabati purjuspäi ametiauto roolist. Ilves on sunnitud tunnistama, et jah.

Kommentaare ei ole: