laupäev, 24. juuni 2017

Eesti häda: laste suur ebavõrdsus/ Estonia is a country of child labour and utmost inequality


Kui Soomes püütakse lastele luua võimalikult võrdsed tingimused, seda läbi tasuta hariduse ja toidu, tasuta ringide ja vaba aja veetmise võimaluste, siis Eesti läheb laste suhtes järjest suurema ebavõrdsuse suunas. Eestist on saanud suurte kontrastide maa, umbes nagu paljud Aafrika riigid. Kus ülim luksus on kõrvuti ülima vaesusega.

Hea näide on lapstööjõud, mida Eestis üha enam kasutatakse ja riiklikult toetatakse, kuna paljud lastega pered elavad suures kitsikuses. Eesti meediaoligarhi Hans Hašš Luige lapsed veedavad suve välismaal keelekümbluses ja koolis, samal ajal kui vaeste perede lapsed peavad müüma Luige ajalehti, et peremehele kasumit teenida. Ja sellest kasumist omakorda saab Luik oma lapsi välismaale saata. Eestis elab väga palju lapsi, kes pole kordagi välismaale saanud ja ilmselt ei saa ka, kel pole võimalusi käia huvialaringides ning nende ainus „õnn” siin ilmas on tänaval ajalehti müüa, et omale söögiraha teenida. Sest eriti suvisel ajal on paljud lapsed Eestis näljas.

Ma vaatan kasvõi oma pere lapsi. Poegade kasuks mõisteti välja kummalegi keskmise kuupalga suurune elatis, mis võimaldas neile väga luksusliku elu, aga mind majanduslikult täiesti laostas. Samas tütred peavad saama hakkama kümnendikuga keskmisest kuupalgast.

Eestis valitseb tohutu laste ebavõrdsus. Tohutult ebavõrdne kohtlemine ja seda eelkõige just riigi poolt. Ühed lapsed suplevad külluses, teised virelevad suures puuduses. Ja seda peetakse täiesti normaalseks. Siis pole ime, et lapsi sünnib vähe, sest lapsi saavad omale Eestis lubada ainult miljonärid. Aga neid miljonäre on vaid käputäis.

Taustaks olgu muidugi lisatud, et lapsi saavad Eestis ka need, kes teevad lapsi viinaraha pärast. Ehk siis Eestis sünnib, piltlikult öeldes lapsi neil, kel rahakott puuga seljas kui ka neil, kes teevad lapsi viinaraha saamiseks. Tuleviku Eesti ühiskond saab põnev olema.

27 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pojad pole sult ju elatist saanud, kuidas see sind laastada sai?
Tütred virelevad, kuns teie mõlemad Irjaga aelete kodus ha tööle minna ei taha. Ju siis ikkagi pole kitsikus nii suur veel.

Anonüümne ütles ...

Ega teie perel muud võimalust pole, kui Irja peab tööle minema. Inno jääb koju lapsi hoidma. Roosi on juba piisavalt suur, saab emata hakkama küll. Innol tööleminek suht mõttetu, sest palk arestitaks kohe kohtutäituri poolt, Irjal aga seda muret ei ole.

Inno ütles ...

Arvetelt kadus tuhandeid eurosid elatise võla katteks. Kuhu see raha siis läks, kui pojad saanud pole? Ja kodus koos lastega olemine on nüüd siis aelemine või? :)

Anonüümne ütles ...

Kui arvetelt kadusid tuhanded eurod, siis kuidas su elatisevõlg saab nii siir olla? Sa juenamuse ajadt varjadid tulusid,

Kitsikuses olete pigem selle pärast, et rahaga rongi käia ei oska. Neist Irja miljonitest oleks võin tsipa uutele lastele kõrvale panna.

Ja tõesti- kui mõlemad vanemad on lastega kodus, siis on see aelemine. Üks teist peaks ikka tööl käima, siis saaksite kõhud täis ega peaks virisema.

Anonüümne ütles ...

Sind (pigem küll rikast pärijannat Irjat) laostasid sinu äpardunud investeeringud, mitte "arvelt kadunud tuhanded eurod". Ära valeta kogu aeg, kõigil inimestel pole haugimälu. Ja jah, kahe töövõimelise täisealise inimese üheaegne "lastega kodus olemine" on aelemine, kui võrdsustada see sõnaga "laisklemine". Või väljendiga "ei saa tööle minna, sest siis pean hakkama elatisevõlga maksma".
Vabad inimesed vabal maal, aelege edasi, ags siis ärge halage, et nende inimeste lastel, kes tööd teevad, on teie omadega võrreldes suuremad võimalused.
P.S. Kui kaugel on projekt "Kohe kolime kõigi võimaluste maale Soome"?

Anonüümne ütles ...

Kui sa nüüd loogiliselt mõtled, Inno, siis on kõik just nii nagu peabki. Kui teie Irjaga elasite alguses sinu ekslaste heaolu arvelt, siis miks peaks keegi teine nüüd teie uutele lastele midagi andma või neid aitama? Kui vanem ise põletab teadlikult kõik sillad ja teeb kõik, et neil tööd ei oleks ega tuleks, siis võiks riik neilt lapsed ärs võtta ja lastekodusse panna. Seal oleks lapsed oma vanemate hullude tegude eest kaitstud. Vanemad ise tehku mis tahavad. Mingu tööle või aelegu kodus edasi. Teie raudselt aeleks edasi, kuna tööd teile teha ei meeldi.

Anonüümne ütles ...

see oli ju rehvide ja eesti osa rahva soov, et rikkad rikkamaks ja vaesed vaesemaks, aga nad ongi valelik punt, sest riik ongi selleks et raha rikkamatelt vaesematele jagada kuna see on kasulik kõigile, nüüd peaks kesk ja sotsid asja vaikselt parandama hakkama

Anonüümne ütles ...

Ebavõrdsuse tekitamine on suur julgeolekurisk riigi alustaladele, mis sisemise lõhenemise tõttu murduvad nagu pilpad. Kui ilm sellele veel kaasa aitab aga ilma ei tea kunagi ette ning ilmateated panevad pusse.

Inno ütles ...

No ja kui ongi nii, siis kuidas see kõik mind praeguses olukorras aitab? Ma olen aasta otsa tööd otsinud, aga pole leidnud.

Inno ütles ...

Mul oli töö, tegutsesin FIE-na, aga arve tehti tühjaks ja FIE-na tegutsemine muudeti võimatuks.

Anonüümne ütles ...

Millal Soome elama lähete? Kas see on teil ka võimatuks tehtud, ja kui, siis ka ei taha Soome riik teid oma maksumaksjate kukile või on jälle süüdi paha Eesti, kes nagunii teie heaks midagi ei tee ega anna (välja arvatud kogu see raha eri toetuste näol, tänu millele te üldse kuidagi vegeteerite)?

Anonüümne ütles ...

Oleks sa kenasti elatist maksnud, oleks raha su kontol alles ja töö kah. Enne sigaduste tegemist tuleks natuke mõelda ikka.

Anonüümne ütles ...

Jube mõelda, mis saab Roosist kooli minnes. Vanemad aelevad mõlemad kodus, sest tööd ju pole võtta (see on lausa võimatuks tehtud) ja ausalt öeldes ega ei taha ka teist, sest voodi peal pikutada ja vahepeal hüpelda on ju palju lahedam ja mugavam, pealegi teevadki tööd ainult lollid. Pere kogu sissetulek on sotstoetused. Ja kui siis kutsutakse Roosi kellegi sünnipäevale näiteks või tuleb kooli 5 eurot viia jõulupeoks vm, peab lapsuke alati seletama, et tema ei saa, sest ebavõrdsus on suur ja vanematel pole raha, sest issi "endised" lapsed röövisid kõik ära. Mis te arvate, mitu korda teda kugugi kutsutakse selle jutu peale? Seda enam, et teie ju Roosi sünnipäeval nagunii talle külalisi ei kutsu - raha põle, ruumi ka mitte, pealegi on oma perega koos palju parem, milleks võõraid majja lasta. Ja kui siis kõige selle peale keegi Roosiga eriti sõbrustada ei taha, tõuseb kisa taevani, kuidas kõik Roosit kiusavad, sest "tal pole teistega võrdseid võimalusi" ja süüdi on selles loomulikult teised - alates klassikaaslastest ja nende vanematest, loomulikult kooli töötajatest ja lõpetades Eesti riigiga. Vaene laps, ütleks juba praegu.

Inno ütles ...

Nii see kahjuks on. Selliseid lapsi on Eestis kümneid tuhandeid.

Inno ütles ...

Ja tuleb kogu aeg juurde, sest Eestis keegi laste eest ei võitle. Käib tohutu varastamine ja prassimine riigi eesotsas, miljonid eurod lendavad sinna ja tänna, aga laste jaoks raha pole.

mahlapress ütles ...

Usun, et Roosi jääb koduõppele. See tuleks ju üsna ruttu välja, kes ta vanemad on ja elu oleks koolis üsna vilets.
Inno läheb tööle ilmselt siis kui noorem poeg saab täisealiseks.
Aga mul on hoopis offtopic küsimus: miks pole ammuilma teist, eriti Irjast uusi pilte näha olnud? Ega Irja ometi rase pole?

Anonüümne ütles ...

Inno Tähismaa, kas Sa päriselt mõtledki nii või pigem provotseerid??? Raske uskuda, et selline inimene reaalselt ka olemas on.

Liispett

Anonüümne ütles ...

Ega siis võlg ju ei kao. Maksma peab ikka, isegi kui laps suur. Vanarahvas juba ütles, et võlg on võõra oma.

mahlapress ütles ...

Võlg aegub kümne aastaga.

Anonüümne ütles ...

Inno, kas ma saan õigesti aru, et teie pole midagi valesti teinud või tegemata jätnud, vaid kohutav riik ja õelad kapitalistid ning eelkõige sinu pojad esimesest abielust on süüdi? Mine ravile. Päriselt. Sa pole normaalne.

Inno ütles ...

Oot, ma ei pannud tähele, kas ma süüdistasin kedagi? Ma kirjutasin, nagu asjad on. See pole süüdistamine.

Inno ütles ...

Süüdistamisena võivad seda tunda isikud, kes ise milleski süüdi. Aga see pole enam minu teha. :)

Anonüümne ütles ...

Ei Irja pole rase ma nägin laupäeval teda Võrus! Suhteliselt suur on kyll ta aga raseda moodi ta polnud! Aga saiakeste söömind ikka korralikult mõjunud!

Inno ütles ...

Ma nägin laupäeval Võrus Donald Trumpi, oli ka juurde võtnud kõvasti saiakeste peal.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.