laupäev, 10. juuni 2017

Inno hoiatab: üksikvanemaga pere on sõja korral kerge saak


Üksikvanem on lapsele väga suur risk. On selge, et üksikvanem ei suuda kriisiolukorras üksi oma last kaitsta. Üksikvanema lapsed pole orvud, aga nad on haige tiivaga linnud. Pärast sõda vägistati Eestis punaväelaste poolt just üksikuid naisi, sest nad olid kerge saak: mehed olid hukkunud rindel ja naised olid lastega üksi kodus. Naised ei suutnud üksi ennast ja oma lapsi kaitsta.

Mehe peamine, ürgne roll on olla pere, see on peamiselt laste kaitsja. Igas peres peaks olema vähemalt üks mees. Sõjajärgsetel aastatel rahu ajal on aga mehe kaitsja-roll muutunud pea olematuks, lapsi eraldatakse massiliselt isadest ja naised kasutavad lapsi relvana mehe vastu, et neid ei „näita”. Meest peetakse vajalikuks vaid sigitamiseks, kui sedagi. Lastel lastakse kannatada, isegi hukkuda, peaasi, et nad ei peaks isaga olema. Kohati on levinud arvamused, et isa pole lapsele üldse vaja. Sellist suhtumist on märgata üha rohkem riigi poolt. Aga ma hoiatan, et sõja korral, aga võimalikust sõjast Eestis räägitakse üha kindlamas kõneviisis praegu peaaegu iga päev, sõja korral on üksikvanemaga pered, eriti üksik naine lastega väga kerge saak. Nad „langevad” esimesena, kas siis vaenlase või omade marodööride ohvriks.

Eesti on nii väike territoorium, et kaasaja tingimustes sõjaolukorras mingit „rinnet” siia ei teki. Kontroll võetakse üle massiivse välkoperatsiooni käigus nagu Krimmis. Sellele järgneb partisanisõda,  kuni liitlased appi jõuavad. Vahepealsel ajal, see võib kestab mõnest nädalast mõne kuuni, on iga kodu ja majapidamine omaette kindlus. Kes neid kindlusi kaitseb? Ma võin saladuskatte öelda, et kaitseliitlased-mehed näevad sõjaolukorras oma rolli eelkõige oma pere, see on laste kaitsjana.

Mõelgem selle peale, üksikud emad! Kes teid ja lapsi sõjaolukorras kaitseb?!

Inno soovitus: praegust olukorda arvestades peaks kõik eesti lapsed antama üksikvanemaga peredest sinna, kus on olemas mõlemad vanemad. Laste elu ja tervise huvides. Üksikvanemalt tuleks välja mõista elatis nende laste hooldamiseks. Vastasel korral need lapsed lihtsalt hukkuvad.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Idioot! Kust sa võtad, et pered hirmsasti tahavad endale lisaks neid üksikemade lapsi? Ja teie peres on justkui kaks vanemat, kuid te saate vaevu omadegagi hakkama, mis te nende lisalastega peale hakkaks? Oleksite puhta näljas kõik?

Ja sa räägid nagu mingi Austraalia nats! Seal võeti veel hiljuti aborigeenidelt lapsi ja anti valgetele kasvatada. Tulemuseks olid väga katkise hingega lapsed.

ShoppingQ ütles ...

Täitsa lolliks läinud?

Anonüümne ütles ...

Tead Inno, mina naisena suudan oma pere kaitsta kordades rohkem kui sinusugune töll. Kusjuures , ka üleval pidada suudan. Erinevatlt sinust. Kerjamine pole pere eet hoolitsemine.

Anonüümne ütles ...

Blogis olid ilmselt vaiksed ajad, tuli jälle segast peksma hakata.

Anonüümne ütles ...

Sooda peast ja ikka taiesti, see pidev sõjapaanika on vaimse haiguse tunnus. Nii lolli juttu ajab suust välja ebasportlik mees kel kolme naisega perekond. Tundub, et ise olete riskigrupp hoopis.

Inno ütles ...

14:46 anole: Sõjaolukorras juhtub üksikvanema lastega nagu selle 5-aastase poisiga seal Helsingi ujulas.

Anonüümne ütles ...

Ilmselgelt on sinuga ka lapsepõlves midagi hirmsat juhtunud. Olid ka üksikvanema laps? Kui sina kasvasid nn. täisväärtuslikus perekonnas, siis miks ometi sa selline imbetsill ja möku oled? Sa oled elav tõestus, et su teooria ei pea paika :-)

Maret ütles ...

Kas täiskuu mõjub mõnedele tõesti nii hullusti?
PS. Ma pole sugugi üksikema..

Anonüümne ütles ...

Kuigi see teema siin on nii rumal kui veel olla saab, võtan vaevaks siia ühe lingi postitada. Inno peale tånast teemat, pelgan ma, et Irjal viskab su lollus mingi aeg üle, ta noorem ka. Pea hoogu.

http://www.livestrong.com/article/231506-the-advantages-of-a-single-parent-family/

Anonüümne ütles ...

Ma juba oleks ise ka midagi sarnast kirjutanud, aga kõik on enne mind juba ära öeldud. 5+

Anonüümne ütles ...

Ainult sina suudad sellise debiilsuse peale tulla.. Kui sa, Inno, õige mehena sõja ajal Eesti riiki kaitsed ning Irja lastega kodus on, ei ole ta sugugi rohkem kaitstud kui mõni üksikema oma lastega.

Anonüümne ütles ...

Inno on vägagi riskigrupp, kaks väikest last, kellest üks puudega, maakohas sugulasi pole, maakodu pole, raha paadipõgenikuks hakata pole. Kehaliselt lodev ja ebasportlik. Siin on vaja Jumala imet, et te hakkama saaksite sõja korral, aga näed Jumalat ka ei usu, kirikus ei käi. Usklikud pidada muidu puutumata jääma, loe Hiroshima tuumakatastroofi epitsentris olnud nunnast. Irja nunn ka pole, kehvasti on teil lood. Äkki alustad kaeviku kaevamisega kohviku hoovi, tundub, et seal teil hea läbisaamine ja kuhugi tuleb see kaevik teil ometi teha, siis saate kohe sisse ronima hakata, kuo hirmutunne liiga suureks kasvab. Irja võiks koostööd teha ja mitte nii palju ajakirju kaasa tassida, laheb raskeks.

Muidu aga peaks iga analüütilise mõtlemisega inimene ammu aru saama, et Venemaal ei ole Eestist mitte midagi v9tma tulla, vaene riik, kus elab juba üle 500 000 venelase, eestlasi vaid 800 000, tohutult uusi segaperesid noorte seas jne. Üks Venemaa kõik.